Pôrod v Írsku alebo vo Veľkej Británii

linette2
2. máj 2012

Milé mamičky, máte niekto skúsenoť s pôrodom v Irsku, alebo v GB, dcéra bude rodiť v decembri a rozmyšľame či tu alebo tam, na internete som o tom trochu čítala , ale zatiaľ váhame, vraj to tam nie je nič moc... Za prípadné rady vopred Ď.

Dvojnásobná babča

bridget
2. máj 2012

@linette2 Ahoj, skus sa opytat v tychto temach
https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/mamicky-v-irsku/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-v-anglicku-ako-prebieha-ake-mate-skusenosti/

Trochu nerozumiem, ze si vyberate medzi Irskom a Britaniou, kde dcera zije? Logika kaze rodit tam, kde si plati zdravotne poistenie, aj ked sa to urcite da nejako obist.
Ja som rodila v Irsku, so Slovenskom mozem porovnavat len na zaklade rozpravania mojich pribuznych, ktore tam odrodili. Tu je starostlivost v tehotenstve velmi rozdielna, robi sa menej testov, menej kontrol, nevysetruje sa zospodu a podobne, je to cele take naturalnejsie 🙂 A takisto aj porod. Ja som najviac ocenila, ze nerobili nijake zasahy do porodu, ktore su na SK rutinne, myslim ziadny oxytocin, ziaden nastrih a podobne. Hned po porode mi dietatko dali na hrud, takze ziadne odlucenie od matky ako vysetrovanie a obliekanie... a mohli sme zacat okamzite kojit, babo sa krasne hned prisalo, bol to zazitok. A dietatko bolo cely cas pri mne, nevzali mi ho ani na minutu. Na druhej strane babatka nevysetruju tolko ako na SK, tam sa tusim robia scany vsetkeho mozneho, tu nie. Pri porode je tu midwife - porodna asistentka, lekara bezne na sale nevidis, ja som vlastne v nemocnici ziadneho nevidela 🙂 , volaju ich len v pripade problemov.

linette2
autor
24. máj 2012

Dakujem, dcera zije v Irsku, uz sa nakontaktovala na lekara v Dubline, je to ako hovorite,

aimeecloe
30. júl 2012

ja som rodila v uk a tiez na sk a uricte by som rodit na sk uz nechcela.....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre