Pôrod v celkovej anestéze

heldahelda
28. jún 2022

Ahojte,
som v 26 týždni tehotenstva a mam ťažšiu skoliozu s rotáciou panvy, takze sa premýšľa nad cisárskym rezom v úplnej anestéze aby nedošlo k porušeniu miechy pri spinalnej. Rada by som našla niekoho kto si s tým prešiel, pripadne rodili ste prirodzene s podobnou diagnózou?
Chcela by som rodit prirodzene kvôli bondingu a aby mi nezobrali malíčku. Hladam pôrodnicu, kde mi umožnia aj pri úplnej anestéze prítomnosť otca pri sekci a aby mal otec dieťaťa bonding kým sa preberiem.
Viem, že napríklad v Hainburgu môže byt otec aj celu noc s maminkou na izbe pokial ma zaplatenú family room, neviete o niečom takom na Slovensku alebo v Cechach?
Zvažovala som Vyskov CZ.
Za všetky odpovede vám veľmi pekne vopred ďakujem🥰

hruska91
28. jún 2022

Ahoj neviem odkiaľ si ale svagryna rodila v Krompachoch a mali rodinnú izbu boli spolu celý pobyt aj s malym

freeja
28. jún 2022

@heldahelda sanatórium Koch v BA? Ja som mala prvy porod neplanovane v celkovej anesteze, priatel bol pri malej hned po narodeni. A preferuju teda hlavne prirodzene porody

valentina12345
28. jún 2022

@heldahelda v kochovi pri sekcii nemoze byt manzel s tebou v miestnosti, ale caka kym malicke vyberu, je pri merani a umoznia mu aj bonding, potom sme boli vsetci traja asi hodinu spolu na izbe. my sme mali zaplateny aj apartman, aby tam mohol byt so mnou, akurat ze prvu noc som musela byt na "jis", co je vlastne klasicka izba akurat blizko sestier a tam so mnou manzel byt nemohol. az dalsiu noc na apartmane (porod sekcia v spinalnej anesteze 2018).

heldahelda
autor
28. jún 2022

@hruska91 ja som až od Trnavy, čo je celkom ďaleko ale keby som mala plánovanú sekciu, tak by sa to dalo. Kamarátka mala asi spontánny pôrod, že?
Ďakujem pekne za odpoved 🙂

heldahelda
autor
28. jún 2022

@valentina12345 a môžem sa opýtať, cenovo ste koľko platili za všetky služby ?
Ďakujem pekne 🙂

valentina12345
28. jún 2022

@heldahelda 1400 je za porod (tusim to nazivaju nemedicinske sluzby), 1000 za apartman, akurat ze pri sekcii sa pobyt moze predlzit, tak sa este doplaca 150za kazdu dalsiu noc.
maju cennik na stranke:
https://www.sanatoriumkoch.sk/cennik
riadne palky 🙈

dudika11
28. jún 2022

Ahoj. Ja mám obidve sekcie v celkovej anestéze. Mám rovnako skoliózu ako ty,plus mám aj iné zdrav.problémy. Pri druhej sekcii som sa nechala nahovoriť na spinál, ale zle ma pichli. Doslova mi začal doktor rezať do živého. Znecitliveli mi len nohy po stehná. Ale viac si nepamätám,pretože ma hneď uspali. Manžel nemohol byť ani pri jednej sekcii, čakal na chodbičke. Decká mu ukázali hneď. Ja som ich videla až večer alebo na druhý deň ráno.

hruska91
28. jún 2022

@heldahelda áno spontánny odtiekla voda 🙂

vulka
28. jún 2022

@heldahelda Známa rodila v Blave(neviem, v ktorej nemocnici) a muž si celú sekciu nafilmoval. Mne to príde divné, ale je to každého vec.

janka_266
28. jún 2022

@heldahelda v Leviciach majú tiež takz izbu, pokial je volna.

bielavila
28. jún 2022

@valentina12345 ja som rodila v kochu, bola som tam po porode 30 dni a platila som iba ten zaklad co bolo cca 1400 e, a este nieco ked som tam lezala par dni pred porodom, za starostlivost po porode som uz neplatila nic a to som ozaj dlho bola, to uz sa teraz takto plati aj za kazdy den po porode?

valentina12345
28. jún 2022

@bielavila nie nie, to len za apartman platis naviac ak si dlhsie. za klasicku izbu pri porode nie.
aj ked napr hospitalizacia, ked som sa na nu pytala v 20tt bola spoplatnena za kazdy den - nie som ich pacientka celorocne. ako to je v s poplatkami v ramci hospitalizacie, po 36t odkedy rodia, nemam zistene🤷

bielavila
29. jún 2022

@valentina12345 ano to aj ja som platila lebo som tam lezala od 33 tt, cize som platila za 3 tyzdne pred porodom a potom za porod tych 1400, potom som tam lezala mesiac a uz neplatila nic, tak som rada, ze to tak aj ostalo, ja som bola na normalnej izbe, ale bola cely mesiac sama 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre