Pôrod v Čechách a vybavovanie dokladov po pôrode

miliculka
13. júl 2017

ahojte, mate niekto skusenosti s pirodom v zahranici a naslednym vybavovanim dokladov po porode? my sme sa prave vratili z pôrodnice, rodila dom v Brne a rada by som sa dozvedela co a kde ste vybavovali, kolko to trvalo atd. dakujem vopred za kazdu info 😉

unctadorg
13. júl 2017

@miliculka ja som bola poistena v UK a rodila na sr.... vybavovala som prispevok pri narodeni a pridavky.... a kym mi to nezamietla anglicka strana dovtedy mi sr nedali nic.

nikolieta9
13. júl 2017

A byvat budete kde? Aku narodnost na mala a tak to asi zavisi aj od toho, ci nie? Podla mna ak budete byvat tu, amala bude tu nahdlasena po uradoch, tak by ti mali dat prispevky normalne, vsak kolke chodia len rodit do zahranicia.

miliculka
autor
13. júl 2017

no mna skor zaujimalo vybavovanie slovenskeho rodneho listu...nam v Cesku vydali cesky rodny list v Brne a teraz sme boli u nas v meste na matrike a povedali nam ze vydanie rodneho listu trva 6-9tyzdnov....ci s tymto mate niektora skusenost a tak isto prihlasenie do poistovne....ktore sa tiez robi na zaklade rodneho listu.. to teraz mame cakat 6-9tyzdnov a ked budeme potrebovat ist k doktorovi tak co nas nezoberu? lebo pediatricka vravi ze k nej treba prist ked budeme mat poistenie...dakujem za info

unctadorg
13. júl 2017

@miliculka kde si ty zdravotne poistena? Dieta ma 60dni poistovnu tu co ty. A cez ambasadu ano rodny list tolko trva. Alebo sa da vybavit jednorazovy cestvny doklad dojst na sr a skusit vybavit rodny list tu.

miliculka
autor
14. júl 2017

@unctadorg ja som poistena na Slovensku vo VSZP a maleho chcem dať tiez do tej istej...a rodny list si tiez vybavujeme na SR uz...len ta doba ze 3 mesiace maju na vydanie rodného listu ma zarazila

dzukeles
25. júl 2017

S ceskym rodnym listom chod na prislusnu matriku, kde zaziadas o slovensky RL. Ja som rodila v Rakusku a musela som mat notarom overeny uradny preklad do SJ. Neviem, ako to je s ceskym. Zaroven maleho prihlas do zdravotky s ceskym RL s tym, ze neskor dodas slovensky. Ja som to vybavila telefonicky v Dovere a kurierom mi poslali papiere k podpisu. Taktiez ho mozes zahlasit do socialnej poist. a potom dodas svk RL. Vydanie slovenskeho RL moze trvat az 3 mesiace.

miliculka
autor
26. júl 2017

Dakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre