Pôrod v 36. týždni

3. feb 2023

Dobrý večer,momentálne som 35+4tt a dnes som bola na poradni. Tam mi povedali že môj nález je hrdlo 3cm a bránka 4cm. To znamená že hrdlo je uzavreté ale ja sa otváram ak dobre chápem? Som druhorodička,a vraj s takýmto nálezom môžem porodiť hocikedy. Bruško mi tvrdne už dva týždne asi každých 10 minút,pichanie a bolesti dole pociťujem stále. Moja otázka znie ak by som aj porodila,myslíte že bábo bude v poriadku? Vraj je vyzreté na cca 37-38tyzden.
Ešte mi bolo povedané že ak začnem rodiť tak to pôjde rýchlo a nemusím to stihnúť. Mala niektorá z vás takýto nález ? Aký bol pôrod?
Ďakujem a pekný večer

autor
3. feb 2023

Plus v správe je "zrelé pôrodné cesty"

casillas28
3. feb 2023

Tak uz sa to blizi..babatko bude urcite ok..ste uz v dobrom tyzdni..su zeny co rodia aj skor a deticky su ok...takze uzivajte posledne chvilky ored porodom ;) drzim palce

trgypadl
3. feb 2023

Ahoj, krcok je dlhy 3 cm, ale,otvorený na 4 cm. Ja som s tymto nalezom fungovala cca 3 az 4 tyzdne... Ak by prišli bolesti, tak naozaj obliect a smwr porodnica.... Ja som zacala mat slabe bolesti cca 3,30 hod nadranom a po 6,15 hod bol maly na svete, drzim palce. Mozno este potiahnes, nejaky týždeň. Drzte sa💞

trgypadl
3. feb 2023

Ps aj keby si porodila, uz je to slusny tyzden

jannies15
3. feb 2023

Moje krstniatko sa narodilo v tomto týždni, teraz má rok a pol, vždy bol ukážkové pokojne bábätko bez problémov, veľmi šikovné, napreduje rovnako alebo aj rýchlejšie ako iné v rovnakom veku. Ale aj toto je individuálne. Ako všetko. Držím palce! 🙂

snehulak77
4. feb 2023

36.tt je už naozaj fajn. Ja som porodila 34tt, syn ma 19mesiacov, je zdravucky. Kamarátka detto. Dali ti hormóny na pľúca?

autor
4. feb 2023

@snehulak77 práveže nič mi nedali,v pondelok mám zas kontrolu a sa uvidí aký postup bude dalej

snehulak77
4. feb 2023

Tak potom mozno zhodnotili, že už je v pohode dozrety. Opýtaj sa, ale myslím, že to bude v pohodke 😉

nika11103
5. feb 2023

Si úplne krásny týždeň . Dnes je medicína na takej úrovni , že lekári dôkazu zachrániť bábätko v 25-26 tt bez žiadnych následkov 🙂) takze neboj si v super týždni keby niečo vedia čo robiť max kortikoidy na
Plucka či inkubátor 🙂) držím palce .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre