Tie čo ste takto rodili, boli už bábätka v poriadku ? Som otvorená, aj hlienova zátka mi odišla, dnes ale ešte len začínam 36+0 , bojím sa :( je to skoro
Ja som, tak rodila druhorodeneho.😊 Mal 3kg,velkost hlavicky 34cm,vsetky vysetrenia ok a nemal ani zltacku. Nebooj bude dobre,mozes oddychovat,ale babo sa vypyta na svet kedy ono uzna za vhodne. 🤣
Keď som porodila prvé dieťa, bola som na izbe s babou, ktorá porodila v 36. týždni. Bábo bolo viac v inkubátore, viac pod dohľadom, ale bolo OK. Viem, že sa mu stále odsávala svoje mlieko a nosila mu.
Klud, mozes este vydrzat aj do terminu. Daj si kludovy rezim, lez, alebo mas iat do nemocnice?
V kazdom pripade 36+0 uz byva porod bez komplikacii. Moji synovia mali vtedy okolo 2500g. Nic sa neboj, vsetko dobre dopadne👍❤️. Drzim palce. Hlavne sa ukludni. Moj muz sa narodil 36+1 a vsetko v uplnom poriadku.
Hlavne klud a nohy v teple. Zatka neznamena automaticky rozbiehajuci sa porod. 🙂
Moja sa inak narodila v 35+3 s vahou 2500g. Mala silnejsiu zltacku, bola asi 2 dni v inkubatore. Prepustili nas na 7. den. Vsetko bolo ok a aj je, uz bude mat 17 ;)
Ja som bola naposledy u dr v 34tt povedal ze orientacne ma babo 2000-2200g. Tak som sa ho opytala ze celkom fajn aj vaha keby nahodou. Sam povedal ze ano. Ze to uz je pomaly koniec 8.mesiaca ze uz by to malo byt ok.
V 36+0 som sa pýtala lekára či to už je štádium plne ok keby porodim. Povedal že ideálne by bolo keby ešte týždeň počkám, ale že dieťatko je už teraz úplne ok, v prípade príchodu na svet. V tomto týždni kľudne môžte ísť normálne po 3 dňoch domov ak bude všetko ok
po odideni zatky moze prebehnut porod kludne aj o 2t.
a 36tt je vcelu uz dobry tt, uz je babo zvotaschopne.
ja som narodena o 5t skor a t bola ina doba,
kamoska, skoro moja rovesnicka sa narodila pomerne skoro, neviem ci mala 1300-1500g a jej sestra to iste.
vsetky sme vekovo medzi 45-50r. a sme tu. v dnesnej dobe jemedicinska tehcnika aj celkovo medicina na inej urovni.
Ja som rodila plánovane cisárskym 36 plus 0, dieťatko menšie , ale ok.
Autorka, neboj sa, dietatko je v tomto tyzdni uz pripravene na porod. Ja som rodila presne v tento termin a syn mal 2.600 g, uplne v poriadku, prepustili nas domov z porodnice na 4 den, asi sa ponahlali kvoli tomu, ze bol Silvester 🙂
Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.
Joooj ďakujem vám krásne za podporu , ste zlate ♥️♥️♥️
Hneď mi je lepšie na duši ♥️
Neboj. Dcera narodena v 36 a syn v 35tt. Obaja boli ok. Dcera 2,9 a 50cm. Syn 2,8 a 52cm. So synom som isla na 3.den domov. Dcera mala silnejsiu zltacku tak sme boli dlhsie.
36+3, brala sa ako donosene dieťa , hoci sa musela dlhšie “svietiť”.
Autorka, ja som porodila 33+, 2.dni bolo babo v inkubatore, 8.dni vo vyhrievanej postielke a este sa svietila 24h pod fotolampou kvoli zltacke. Aj ked mala 2200g a bola malicka, bola a aj je zdravotne v poriadku. Ma uz skoro 20.mesiacov... tymto ti len chcem povedat, ze keby porodis skor, moze to byt OK, neboj sa. To, ci sa narodi v 36. ci 40.tyzdni, nic z toho nie je zaruka ci bude v poriadku ci nie. Drzim palce, hlavne nestresuj. 🌺🌺
Mne odišla zátka v 35tt a porodila som 40+5tt nemaj obavy 🙂
Ja, dcéra sa narodila v podstate hneď v 36tt. Nič jej nechýbalo;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Na koľko si otvorená.. Ked odíde zátka nemusí to znamenať ze porodis do par hodín môže to ešte trvať ci si už v nemocnici?