Pôrod v 35. týždni

30. júl 2021

Ahojte; všetko v poriadku pri narodení dieťaťa v 35tt s váhou okolo 2300g?
Berie sa to ako predčasne narodené ?

dominikaakinimod
30. júl 2021

Ano berie sa to ako predčasniatko

mikadooo
30. júl 2021

Áno, myslím že do 2500 je rizikové. Keď by si mala ako ja, 2480g, tak možno prižmúria očko, mne dali synčeka s tým, že apgara mal dobrého a myslím že to bol už pokročilejší týždeň, nie 35-ty.

vanda323
30. júl 2021

@mikadooo Ahoj, ja som rodila 37 ty a mala mala 2040g. Apgar 10

zanetakovacsova
30. júl 2021

Je to predčasniatko aj keby má váhu oveľa väčšiu vďaka váhe si vie udržať telesnú teplotu a od nej sa vyvíja doba v inkubátore ale stále to bude predčasné bábätko. Viem, lebo ležím na zadržiavaní a akurát mi prebieha 35tt

lenja123
30. júl 2021

Predčasne narodené je každé dieťa až do 37.týždňa. Bez ohľadu na váhu. Aj keby malo 3 a pol kila, ak sa narodí v 35.týždni, je pravdepodobné, že bude mať po narodení nejaké problémy. Ale nechcem ťa stresovať, v dnešnej dobe sa rodia detičky aj podstatne skôr a s pomocou lekárov to zvládajú.

lorin29
30. júl 2021

Áno je to predcasniatko ale netreba sa stresovat😊rodia sa bábätká aj vo vyššom týždni a s menšou váhou a všetko je ok😊kamarátka porodila v 30tt a malý mal 1400 a dnes je z neho šikovný 9 mesačný chlapec

evkamotka
30. júl 2021

Mpj prvy syn sa narodil v 35tt a bol predcasniatko. Prvy rok bol tazky, potom uz dobre. Vsetko sme vyriesili a je zdravy, sikovny, vsetko dobehol
Konkretne sme riešili nejaky zuzeny kanalik na oblicke (vyrastol z toho), zlezanu hlavicku-nosil kranialnu ortezu, pomaly psychomotoricky vyvoj a torticolis-cvicil vojtovu metodu a chodil na baby plavanie, silnu novorodenecku zltacku, absenciu sacieho reflexu

lydia86
30. júl 2021

Porodila som v 35tt a dcérka mala váhu presne ako píšeš 2300g...😊 Dcérka je zdravá akurát len na cvičenia chodíme (vojtovku). Ťažšie sa jej drží hlavička ale už vidím veľké pokroky.

marrydreamkas
31. júl 2021

moje dvojicky su narodene 35+5 tt d vahami 2300g, boli brani ako predcasniatka,ale podla mna nimi neboli,ani sme necvicili vojtovku, ani chvalabohu nemaju ziadne zdravotne problemy.su velmi sikovni a dokonca prerastli aj svojich rovesnikov.

ivinkapink
31. júl 2021

ahoj, nasa prvorodena sa narodila tiez v 35tt s vahou 2600g a bola brana ako predcasniatko, apgar mala 10, vsetko bolo v poriadku, ani zltacku nemala, len bola velmi spava a nepriberala, musela som ju budit na jedenie /nekojila som, nemala som ziadne mlieko/, nemali sme nastastie ziadne problemy, dokonca uz v troch tyzdnoch pekne pasla konicky...museli sme iba viac chodit na kontroly /neurologia, ocne/

nedockavka372
31. júl 2021

Do 37tt. je brané dieťatko ako predčasne narodené 🙂 váhu má dobrú na tento týždeň .. U mňa čakali do 37tt. a robili mi sekciu, malý mal 2100g, keď sa narodil, lebo dlhšie nepriberal v brušku.

nina1209
3. okt 2023

@nedockavka372 dobrý deň, môžem sa spýtať odkedy sledovali že nepreberá? Mne v 20tt povedal lekár že je týžden pozadu potom v 26 že bude mesia a teraz v 34 panika ze ona ma 1600g od poslednej poradne pribrala 300g. A by ma ešte zaujimalo ako dlho ste boli v nemocnici a ci aj zistili prečo nepriberal. Ja som s toho hotová. V pondelok som bola na poradni v piatok idem zasa. (Už chodim do nemocnice koli inému problému)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre