Ahojte; všetko v poriadku pri narodení dieťaťa v 35tt s váhou okolo 2300g?
Berie sa to ako predčasne narodené ?
Áno, myslím že do 2500 je rizikové. Keď by si mala ako ja, 2480g, tak možno prižmúria očko, mne dali synčeka s tým, že apgara mal dobrého a myslím že to bol už pokročilejší týždeň, nie 35-ty.
Je to predčasniatko aj keby má váhu oveľa väčšiu vďaka váhe si vie udržať telesnú teplotu a od nej sa vyvíja doba v inkubátore ale stále to bude predčasné bábätko. Viem, lebo ležím na zadržiavaní a akurát mi prebieha 35tt
Predčasne narodené je každé dieťa až do 37.týždňa. Bez ohľadu na váhu. Aj keby malo 3 a pol kila, ak sa narodí v 35.týždni, je pravdepodobné, že bude mať po narodení nejaké problémy. Ale nechcem ťa stresovať, v dnešnej dobe sa rodia detičky aj podstatne skôr a s pomocou lekárov to zvládajú.
Áno je to predcasniatko ale netreba sa stresovat😊rodia sa bábätká aj vo vyššom týždni a s menšou váhou a všetko je ok😊kamarátka porodila v 30tt a malý mal 1400 a dnes je z neho šikovný 9 mesačný chlapec
Mpj prvy syn sa narodil v 35tt a bol predcasniatko. Prvy rok bol tazky, potom uz dobre. Vsetko sme vyriesili a je zdravy, sikovny, vsetko dobehol
Konkretne sme riešili nejaky zuzeny kanalik na oblicke (vyrastol z toho), zlezanu hlavicku-nosil kranialnu ortezu, pomaly psychomotoricky vyvoj a torticolis-cvicil vojtovu metodu a chodil na baby plavanie, silnu novorodenecku zltacku, absenciu sacieho reflexu
Porodila som v 35tt a dcérka mala váhu presne ako píšeš 2300g...😊 Dcérka je zdravá akurát len na cvičenia chodíme (vojtovku). Ťažšie sa jej drží hlavička ale už vidím veľké pokroky.
moje dvojicky su narodene 35+5 tt d vahami 2300g, boli brani ako predcasniatka,ale podla mna nimi neboli,ani sme necvicili vojtovku, ani chvalabohu nemaju ziadne zdravotne problemy.su velmi sikovni a dokonca prerastli aj svojich rovesnikov.
ahoj, nasa prvorodena sa narodila tiez v 35tt s vahou 2600g a bola brana ako predcasniatko, apgar mala 10, vsetko bolo v poriadku, ani zltacku nemala, len bola velmi spava a nepriberala, musela som ju budit na jedenie /nekojila som, nemala som ziadne mlieko/, nemali sme nastastie ziadne problemy, dokonca uz v troch tyzdnoch pekne pasla konicky...museli sme iba viac chodit na kontroly /neurologia, ocne/
Do 37tt. je brané dieťatko ako predčasne narodené 🙂 váhu má dobrú na tento týždeň .. U mňa čakali do 37tt. a robili mi sekciu, malý mal 2100g, keď sa narodil, lebo dlhšie nepriberal v brušku.
@nedockavka372 dobrý deň, môžem sa spýtať odkedy sledovali že nepreberá? Mne v 20tt povedal lekár že je týžden pozadu potom v 26 že bude mesia a teraz v 34 panika ze ona ma 1600g od poslednej poradne pribrala 300g. A by ma ešte zaujimalo ako dlho ste boli v nemocnici a ci aj zistili prečo nepriberal. Ja som s toho hotová. V pondelok som bola na poradni v piatok idem zasa. (Už chodim do nemocnice koli inému problému)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ano berie sa to ako predčasniatko