Porod v 34 tt

mary39
2. aug 2018

Ahojte mate skusenosti s predcasnym porodom, ako to babatko zvladalo, kolko bolo v inkubatore a kedy ste mohli byt konecne spolu? Ja som porodila dnes nad ranomto som bola presne 34+5 tt. Malinka mala 2580g a 48cm a vraj je v poriadku. Aj sama dycha. Nestalo sa vam nieco podobne? Kolko muselo byt babatko v inkubatore?

chmurkaxy
2. aug 2018

Ahoj, gtatulujem! ma krásne miery,niektoré deticky majú také ako donosene. Urcite bude všetko v poriadku a nechajú bábätko chvíľku v inkubatore kvôli telesnej teplote. Ma nad 2 kila,to je dôležité.

ivik111
2. aug 2018

@mary39 ahoj,rodila som presne tak isto,v nedokoncenom 35tt,nastastie vsetko v poriadku,syn ma 8 mesiacov a je riadny zivel😂porodna vaha 2710 g a 48 cm,teraz vyzera ako rocne dieta,no macko😋kedze sam dychal,v inkubatore bol len jeden den na zahriatie a uz bol potom pri mne.jediny problem v prve dni bolo papanie,on sa stale tvaril ako v brusku a vsetko cez pusinku odmietal,na prsniku plakal az bol bordovy....cize sme skoncili na UM.pobyt v nemocnici sa predlzil na 12 dni,ale dalo sa to vydrzat.zo srdca ti gratulujem a neboooj,predcasniatka vsetko dobehnu😊

erickatt
2. aug 2018

@mary39 tolko mala moja ked sa narodila normálne v termíne 😀😀 neboj. Bude ok

mary39
autor
2. aug 2018

@ivik111 ona si scucla aj materske mliecko co maju darkyne tu pekne bez problemov. Od zajtra jej skusim odsavat moje, ak sa podari. Tak dufam, ze s tym problemy nebudu

ivik111
2. aug 2018

@mary39 tak to je super,odsavaj,skusaj prikladat.ja som dva tyzdne odsavala,ale maly nepriberal,preto sme museli dokrmovat a ja som stracala mliecko...v nemocnici mi vobec nepovedali,ze ma syn zrasteny jazycek,keby mu ho hned podstrihli,mozno by sa prisal...ale to uz clovek nezmeni🙂hlavne ze si malinka sama dycha a nema ziadne komplikacie.ked bude pomaly pekne priberat,urcite vas nebudu dlho drzat v nemocnici.drobunka je ako babika,viem si predstavit❤️

nikusiak9
2. aug 2018

@mary39 skus jej odsavat uz dnes nech sa ti zacne spustat aspon kolostrum

svetlana35
2. aug 2018

@mary39 ja som rodila 35tt a maly mal miery ako ty a bol v inkubatore 5 dni nebol by ani tych 5 keby neschytil nejaku bakteriu

bebotka
2. aug 2018

@mary39 to máte krásne miery, naša sa narodila 34+0tt a v inkubátore bola jeden a to len na zahriatie, potom jeden den vo výhrevnom lôžku a potom už fungovala sama, len sme chytili dosť silnú žltačku musela byť tri krát pod lampou tak sa ku mne dostala až na piaty den a celkovo sme boli v nemocnici 10 dní

marka86
2. aug 2018

@mary39 moja sa narodila presne 34 tt 5 dni, a mala 2450g....a neboli tiez ziadne problemy, jeden den v inkubatore, zltacku mala ale hned na zaciatku to podchytili a bolo ok, a papnie bol problem, nechcela sama pappat nevladala si potiahnut moc, ja som mlieko velmi nemala a aj my sme akoncili napokon na umelom.mlieku.... a siballa jw to riasna uz.ma 3 roky

babi81
2. aug 2018

@mary39 ahoj gratulujem, treba trpezlivost a bude vsetko ok.ja som porodila 34+0 dievcatko 50cm 2450g v jiske 2dni z toho na kysliku bola 1den, potom v inkubatere tiez 1, celkovo v nemocnici 10dni.po porode totiz odpadla ked mi ju chceli dat, takze dom ju prvy krat drzala az na druhy den :( teraz ma 2roky a vsetko ok, zo zaciatku to bolo tazke lebo zacala vsetko neskor ale asi v 18mesiacoch vsetko dobehla.drzim palce a idsaj si mliecko pre nu, ja som robila to iste lebo z prsa nevhcela museli sme krmit striekackou.

benit
2. aug 2018

@mary39 gratulujem. Ja som mala maleho v ukoncenom.35tt. Mal 2900 a 51cm. Bol cisarskym . Na druhy den mi ho dali a Za 3 dni sme isli domov. Drzim palce

evkamotka
3. aug 2018

Moj sa narodil tak isto. 4 dni v inkubatore ale este 2x na fotolampu, 11 dni v porodnici. Musel pol roka cvicit vojtovu metodu... Ak chcete napiste mi správu. Bolo toho viac

mon895
3. aug 2018

Mne sa maly narodil v 33+3 ako 1810g a 42cm. Ziadne komplikacie nemal od zaciatku dychal sam. V inkubatore bol 14dni v postielke dalsich 11 teraz ma skoro 15m a je uplne v poriadku len drobnejsi (75cm a 8.1kg)

lukasko12
24. okt 2020

@ivik111 no vidite a sondovali vam ho ked nestihal a nechcel papat lebo nas tu drzia a nedaju nam sancu aby isiel na flasku

lukasko12
24. okt 2020

@ivik111 a sondicku mu nedavali ked nechcel papat lebo nam tu davaju

nela6
24. okt 2020

@mary39 mne sa narodila 34/4, v inkubatore nebola, ale bola na vyhrevnom lozku 12h, potom mi ju dali, mala 47cm a 2800g, plne zdrava, takze sme sli z porodnice ako ostatne normalne deti po 3/4 dnoch, uz som zabudla. kolko to je dni 😁

lukasko12
24. okt 2020

@bebotka a s papanim ste nemali problem nedrzali vas tam a nesondickovali moj maly ma 2030 a 42cm bol narodeni 31tt a stale mi ho nechcu dat na flasku stale ho len sondickuju lebo ze cez flasku sa unavy ale ved ja si myslim ze to je normalne

mary39
autor
24. okt 2020

Tak nás vtedy pustili po 11 dňoch. Na 7 deň ju vkladali do postieľky, a tam ju aj učili papať. Lebo zo začiatku síce papala z fľašky, ale zabudla si pri tom aj dýchať, alebo aj tak všetko vyvrátila, mala reflux. V inkubátor bola celých 7 nekonečných dní, mala silnú infekciu, anemiu a prestala dýchať, ju preberali. Ale teraz to už je 2 roky a my máme doma krásne relatívne zdravé dievčatko 😍🥰

ivik111
24. okt 2020

@lukasko12 ono asi zavisi podla zvyklosti oddelenia a stavu babatka...mna na vizite zvozili,ze ked nemam mlieko,preco si nepride pre flasu s UM a bolo vybavene...🤷

puklica13
24. okt 2020

@mary39 zazila som..presne to iste..v inkubatore bol asi 5dni..vyberali ho na kojenie..ale moj bol mensi..mal 2200 cca

puklica13
24. okt 2020

@puklica13 jezisku..to stara diskusia😁

mary39
autor
24. okt 2020

@puklica13 to hej 😃

bebotka
24. okt 2020

@lukasko12 sondu nemala vôbec, ona nabehla pekne na flašu, ale bol to boj neskutočne zaspávala pri jedení stále som ju musela budiť, trošku potiahla a zaspala a tak aj hodinu jedno krmenie. Ja som si ju skúšala aj prikladať, ale to neodporúčali kvôli tomu namáhaniu, že by to nevytiahla a len by sa vysilila.

lukasko12
24. okt 2020

@bebotka no vidis a mne ho davaju na sondu ved nech mi ho nechaju na flaske a bude preco to nerobia v tejto NR nemocncici

lukasko12
24. okt 2020

@ivik111 myslis ze by ma tu nechali kebyze nemam mlieko aj na umelom

lukasko12
24. okt 2020

@bebotka a v kolkom tt si porodila

bebotka
25. okt 2020

@lukasko12 ja som porodila 34+00tt malá mala 2230g a 45cm, ja som tiež rodila v nitre, ja som mala malú pri sebe asi od piateho dňa, a ked bola na lampe tak mi ju nosili na krmenie a ja som ju odnášala naspať k nim, ono niekedy ked tie deti nechcú ťahať tak je im tým sestričkám lahšie dať sondu, ako sa nimi trápiť hodinu, keď mala mladšia tri týždne dostala zápal plúc a zobrali nám ju do bratislavy na kramáre, kedže naša detské oddelenie nemá kyslík, ak by potrebovala pomôcť s dýchaním. Tri dni ležala na jiske a potom ju preložili na normálne a mohla som ísť za ňou, keď som tam došla nechápala som prečo má sondičku v nose na krmenie. Vysvetlili mi, že nechce veľmi ťahať, pričom doma ťahala ako ďas. Pri prezliekaní som jej ju nechtiac vytiahla tak jej ju odlepili, že uvidíme ako bude ked si ju budem ja krmiť. Prvé krmenie a vytiahla 90ml na šup a ešte otvárala pusinku, tak zaujímavé, že mne všetko vytiahla a im nechcela nuž a potom ked som tam bola dlhšie som zbadala, proste, že nemajú čas hodinu jej držať flašku, oni im to len kadejakým vankúšmi popodkladali a buď dieťa pilo, alebo smola napojili na sondu. Bola som neskutočne rada, že som tam s nou a môžem si ju krmiť sama.

lukasko12
26. okt 2020

@bebotka ved aj ja by som to tak chcela aj on si to dava sam dole ako ich mam presvedcit ze ho chcem krmit a on tu sondu nebude ani potrebovat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre