Pôrod v 33. týždni

katches69
10. aug 2022

Ahojte, dievcata od rana mi odteka plodova voda, bolesti mierne nepravidelne, monitor v poriadku, mala dostava infuzie antibiotika a ja som dostala daaku infuziu na zmiernenie aby som zevraj nerodila este dnes. Mala ste to takto niektora? Som na rizikovom oddeleni.

manka1
10. aug 2022

@katches69 ahoj ja som tak rodila pred 3 rokmi 32+5tt, tiež odtekala plodová voda, sledovali bábätko aby som vydržala aspoň 1-2 dni čo mi dávali injekcie na to aby bábätku dozreli pľúcka, a na tretí deň mi robili sekciu. Držím palce, viem ze sa to ľahko hovorí prosím ale snaž sa byť v kľude kvôli bábätku ❤️ lekári vedia čo robia

katches69
autor
10. aug 2022

@manka1 dakujem za upokojenie 😊

lukavanju
10. aug 2022

@katches69 ahoj ja som rodila 33 TT+4 , začalo to pomalým odtekanim plodovej vody cez deň a večer mi riadne buchla ...v pôrodnici mi hneď začali pichať injekcie na dozretie pluciek aj infúzie som brala, chceli aby som vydržala aspoň 2 týždne keďže ešte nejaká plodovka ostala....ale dcérke sa nechcelo čakať a po 2 dňoch (akurát som vybrala injekcie na pľúca) sa malinká sama vypýtala na svet ❤️

anavixy
10. aug 2022

@katches69 Skalica ma detsku JISku? Dostavate kortikoidy na dozretie pluc ci len atb profylaxiu?
Podla toho co pisete to vyzera, ze porodite v najblizsich dnoch, drzim palce, nech sa ma babatko dobre a rychlo sa adaptuje 🍀

ankare
10. aug 2022

@katches69 verím,že budeš mať zdravé dietatko, držím palce!

e1i
10. aug 2022

@anavixy v TT kraji je jedina novorodenecka jis v Trnave

Mna tam previezli 29+0 kedy sa mala narodila. Kortikoidy nestihli, našťastie dychala sama len s podporou par dní, nebola intubovana

katches69
autor
11. aug 2022

@anavixy zo Skalice ma previezli do Trnavy na rizikove, davaju mi kortikoidy na dozretie pluc, injekciu protizapalovu, velku infuziu na zmiernenie kontrakcii aby sa mi nespustal este porod

e1i
11. aug 2022

@katches69 držím palce. Postaraju sa o bábätko. My sme tam boli 6,5 týždňa

mathob
11. aug 2022

@katches69 pri staršej dcérke som ležala pred pôrodom 3 mesiace v nemocnici kvôli krčku a bola tam so mnou kočka, ktorej v 26tt začala odtekať plodová voda a udržali ju do 31 tt, čiže 5 týždňov...držím prsty

anavixy
11. aug 2022

@katches69 tak super 🙏 verim ze bude o vas dobre postarane 🙂

anavixy
11. aug 2022

@e1i ja som len chcela vediet ci si ju nenechavaju niekde v spadovej nemocnici… a ci ma adekvatnu starostlivosť, niekedy je to s prekladmi osemetne 🙄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre