Ahojte🙂
Nakolko mi kvoli Infekcii placenta na polku cierna je, bude mi v 32 tt porod vyvolavany. Mala nedostáva cez pupocnu snuru ziviny.
V 28 tt som dostala injekciu aby boli jej pluca do vtedy vyvinute.
Je tu niekto kto v 32 tyzdni tiez rodil? Kolko ste boli v Nemocnici? Kolko vazili deti pri porode?
Som 31 tyzdni a mala váži vďaka bohu už 1700 g a že placenta až teraz prestala poriadne svoju ulohu splnat.
Dakujem za odpovede
@anna2702 31+6, syn mal 1910g a 40cm. Bol ale celu dobu dobre vyzivovany. Kortikoidy na pluca tiez dostal v cca 27tt. Po sekcii bol on 4 dni na jiske v inkubátore, potom na vyhrievanom lozku. Dalšie 3 tyzdne sme boli spolu v nemocnici. Prepustili nás, ked mal váhu 2500 g a bol schopný piť sám bez cievky. Bol plne dojceny, pol roka sme cvičili Vojtovku. Teraz má 8 rokov a žiadnu chybu 😁
Čiže je dôležite aby malinka cez 2500g vážila a sama pila?
@anna2702 tak ano. Však čo budeš doma s nou sama robit, ked ju nenakrmis? Cievku jej sama cez nos do bruska zavádzat nebudeš.... S tou váhou neviem ako je. Ale na tom oddělení, kde sme boli, cakali do 2,5kg a ak do tej doby nezačalo dieta pit samo z prsnika (budili a prikladali sme každé 3h, až potom dostalo cez nostek), dali žene flašku,to už potom zvládlo za den-dva. Ale to bolo Brno, na Slovensku (ne)funguju veci často inak.
30 tt akutny cisarsky bez kortikoidy v … maly mal 1450g, v nemocnici bol 6 tyzdnov. Prepustili ho ked mal 2,5 kg, ma 6 rokov, bez Dg
@anna2702 ahoj ja som rodila v 33. Kvôli tlaku a už mi odchádzali obličky + maly pomaly chudol. Narodil sa ako 1,6 kg našťastie schudol len malinko po pôrode. Musel byt ešte na ventilácii lebo nevládal sám dýchať. V inkubatore bol asi 2 tyzdne. V nemocnici sme boli mesiac, kým nepribral na 2kg a teda riadne nepapal. Keď sme odchádzali zvládal krásne kojenie a aj mu riadne chutilo. Spapal pomaly viac ako niektoré narodené deti na termín. Našťastie nemusel ísť nikde na špecializované pracovisko pre take predcasniatka.
K odchodu ale veľmi pomohlo to že som si vydobila starostlivosť o neho. Lebo niektoré sestričky nakŕmili, obriadili a sup do inkubátora, tak som urobila krátky proces že ja dá chcem o neho čo najviac starať, tak má potom už k nemu volali až na jednu sestričku. A potom sme už boli spolu na izbe.
Tak malinka prisla s 2.2kg a 41cm na svet a vdaka bohu hned zacala hned aj sama dychat a papat. Cize sme nemali ziadne velke problemy🥰po dvoch tyzdnoch nas pustili domov😇 teraz si anjelika doma uzivame a dakujeme zato ze to dobre dopadlo☺️
Doktori len strach robili, ze malinka je raz moc mala a raz ze je moc velika ale na svet prisla akurat☺️ teraz uz vazi skoro tri kila. Cize pribera a rastie ako z vody
V nemocnici Alexandra Wintera…maminka mi byva v Piestanoch tak sme sa rozhodli pre tu Nemocnicu blizko nej☺️
A dakujeme🤍 myslela som ze to bude tazsie nakolko prisla o par tyzdnov skor ale Kristinka to zvladla🥰
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@anna2702 uff velmi silno drzim palce. Skusenost nemam ale tiez som 31tt teraz. Zvladnete to 😘😘