Baby mate skusenosti? Ako ste rodili? Mne neurologicka povedala, ze mozem. Moja gyn tvrdi, ze ona by prirodzene takto nesla. Neviem sa teraz vobec rozhodnut co robit☹️Bojim sa, ze sa rozhodnem ja a budem mat vycitky svedomia..
@janka_266 preboha! Vazne? A tiez ti povedali ako mne, ze mozes ist prirodzene? A ako sa to tiesilo potom? Hned si sla aj na operaciu?
keď sa dá chod sekciou. nebuď zbytočne za hrdinku…o nič horsia mama pre to nebudeš a nepotrebuješ skončiť na operačnom stole s chrbticou alebo niečim vážnym keď bude mat babo len pár hodín…ta neurologicka sa za teba starať o babatko nebude keby sa náhodou nieco stane… babatko potrebuje v prvom rade zdravú mamu
Ja som nevedela, že mám s nimi nejaký problém 😃 až po pôrode, potom som rok nevedela zdvihnúť dieťa z postieľky, nohu som ťahala za sebou. Nevedela som si poriadne sadnúť do autá, nič odniesť. Po roku, keď už zistili, čo mi vlastne je mi rovno odporúčali operáciu, ale medzi tým som začala cvičiť sm systém a kým som dostala termín u neurochirurga, tak má už nič nebolelo, následne dali kontrolné mr po 6 mesiacoch, kde bolo výrazne zlepšenie, takze sa od operácii upustilo.
@kristinka92 ved to je najhorsie, ze sa mam sama rozhodnut
.
Mna caka porod po operacii platniciek aznova sa vysunuli,rodim normalne, sekciu za ziadnych okolnosti nechcem akurat sa neodporuca poloha na chrbte ja som s mojou lekarkou v nemocnici uz dohodnuta co a ako bude
Ja som mala tretiu dceru sekciou, ale nie koli platnickam ktore som mala vysunute ( zacala som s nimi mat problemy az po druhom dietati), ale koli tomu ze predosle boli obe sekcie ( platnicky som koli tomu teda neriesila). Pri prvych dvoch som mala spinal, pri tretej mi ho sice pichli, ale nezaberal tak som musela ist do celkovej narkozy. Predpokladam ze ho koli tym mojim platnickam nevedeli spravne napichnut.
@masinka ano to sa ani pri poskodenych platnickach neodporuca (spinal)
Záleží od toho ako veľmi ich máš vysunuté. Ja som mala pár mm a povedal mi gynekológ, že to je v pohode. Ale nakoniec som aj tak mala 2 sekcie so spinalom. Kamoška mala tiež tak pár mm a tej neurologicka odporúčala sekciu.
@nikpa ja mam 11mm ex neurolog mi vzdy vravel, ze mam znicenu chrbticu ako 90 roxna babka. Aj napr kedsom mala menzes alebo idem na velku a prepacneim citim tlak noha boli az mi skruca ku vajecniku. Cize bola som prekvapena ked mi povedala, ze mozem..
v takomto prípade by som to fakt neriskovala 🙄 keď už pri tlačení na stolicu ti brni v nohe? aby si po pôrode neskončila s ochrnutou nohou…. a potom čo? neurologickine slová ti budú potom k nicomu ak sa ti nieco stane….
@kristinka92 ano ved to ty kokos ako trocu nechapem, ze takto rozhodla. Ba vobec nevahala..
tak ona to rozhodla podľa mna tak “od stola” podľa toho čo sa vo všeobecnosti odporúča…ale keby sa ti náhodou niečo stane, jej to bude osobne jedno…potom to bude už len tvoj problém a rieš si ho. za mna osobne by som taku situáciu čerstvo po pôrode naozaj riešiť nechcela, človek ma dost čo robiť s celou tou novou situáciou, rozbiehanie dojčenia, nový režim, novorodenec…posledné co by som chcela mat take stresy čo so mnou bude a kto ma kedy zoperuje a ako to dopadne :(
mojej mame sa vysunula platnicka (nie pri pôrode, po praci v záhrade) tak nešťastne, že jej z behom pár hodín odišiel cit v nohe a potom aj noha samotná že na ňu ochrnula…na pohotovosti ju poslali že si to ma riešiť u neurológa a po naliehani vi sú normálni že ju chcú prepustiť s takýmto problém akoby nič, ju hospitalizovali a čakala dva dni(!) na MR a niekoľko dalších na operáciu…a to bola pritom akútna…
@kristinka92 hroznee 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ak gynekolog neodporuca prirodzene, aj on vie vystavit papier na sekciu, aspon ja som to tak mala.
@paciko9 vazne??to som nevedela ano ona ma poslala informativne k nej. Som zvedava, co mi povie. Pretoze mne povedala, ze aj keby tak si mam hladat diagnozu na sekciu. Ale nechapem preco ja…
Ja som rodila prirodzene, este ma aj dva tyzdne pred porodom seklo v krizoch 🤦
Tiez som bola u neuro, ci je to ok, prirodzeny porod, ale - ohromny pristup, zacal sam cez google hladat info a uzavrel to so smiechom, ze to ma bude insie boliet a nie platnicky... Nuz, co k tomu dodat... Ale to aj ked som si prst na nohe zlomila, tak v nemocnici telefonovali gynekologovi, ortopedovi a neviem komu este, ci mi mozu urobit RTG, ked kojim... Ako to fakt este ziadna kojaca zena nemala zlomeninu predo mnou? 🤷
...porod som nakoniec zvladla v pohode, ale po porode pri kazdom kojeni mi bolest zo stahujucej sa maternice vystrelovala do chrbta...
No tym, ze u Teba su bolesti uz pri tlaceni na velku potrebu, by som sla radsej sekciou... Asi aj za cenu zazmluvnenia porodnika 🤔
...co Ti ale chcem este povedat, je, ze prvy rok s babatkom je na platnicky zaberak, ani neviem kolkokrat ma seklo a som sa tu plazila po styroch po byte, prebalovala aj obliekala ho poleziacky alebo ho musel prist "obsluzit" manzel (odskocil z prace)...
No ako som zacala cvicit SM system cca. pred rokom + cviky na hlboky stabilizacny system, je to ovela lepsie (dokonca zvladam sedave zamestnanie). Fakt, hned ako sa budes citit po porode ok, absolvuj kurz a cvic potom aj doma. Ja si vzdy pustim serial a pritom cvicim, lebo ved tiez sa mi nie vzdy chce. Ale som si povedala, ze serial si pustim len ak pri nom aj odcvicim.
A nastuduj si i "skolu chrbta" - ako vstavat, sadat, dvihat veci... aby si si neodrovnala chrbticu uplne.
Urcite sekcia, toto by som nelajzla. Kamoska ma uz tri roky velke problemy s platnickami, caka na operaciu, z krasnej baby to spravilo invalida. Ako krasna je stale, ale co z toho, ked jej pohyb a zivot je velmi obmedzeny skrz zdravotny stav. Ona mala take nevyspytatelne tie relapsy stavov, aj maka, rehabilituje a stale je to ako na hojdacke. Toto pri dietati nechces
Popytat sa.U mna to bolo asi tak,ze som mu povedala,ze mam problemy s platnickami. Doniesla som mu kartu prestudoval, povedal,ze aby sme neriskovali a sam mi vypisal papiere na sekciu
@paciko9 ok cize aj gyn moze napisat. Tak poviem mojej dr
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Išla by som sekciou. Mne pri pôrode praskla platnicka. Nikomu to neodporúčam.