Ahojte mamičky, rodili ste niektorá s vysokým tlakom v Trenčíne?robia tam ihneď cisársky alebo sa rodí spontánne?chcela by som len vedieť Vaše skúsenosti, keď ste mali takýto problém ako ho riešia...ďakujem pekne za všetky odpovede 😉
@lenuskaa33 akože nie sú tam baby spokojné, či ako?...ja som prvé rodila pred niečo vyše štyrmi rokmi a bola som spokojná?niečo sa tam zmenilo či ako?s čím nie je spokojnosť?
ja som mala zvýšený tlak pri Adamkovi a o spontánnom pôrode ani neuvažovali.. ... vraj by to nebolo dobré ani pre mňa a už vôbec nie pre dieťatko.....boli úplne v pohode....a všetci zlatí. 🙂
praveze Trenciianska porodnica jena velmi dobrej urovni, aj co sa tyka vybavenia, aj odbornosti lekarov. som trencanka, tiez ma caka porod uz treti tu v TN a ja pocuvam same chvaly. naposledy pred 8 rokmi som rodila na gynekologickom oddeleni, pretoze porodnica sa cela prerabala a to bolo vtedy hrozne, kopec pacientiek takych i takych, rodilo sa na 2 normalnych izbach. ja som mala obidva cisarskym, vzdy akutne, ale vtedy bol primar taky aky bol a cisarak nepovolil do samotneho konca, az ked uz bolo velmi zle, tak mi ho spravili. ale ako hovorim, je to 8 rokov, iny primar, ini lekari, vsetko vacsinou mladsi a kazda chvali. mna caka teraz uz planovany cisarsky, vraj uz nemozem rodit prirodzene, tak uvidim co budem hovorit...
v Trenčíne ti urobia cisársky v hodine dvanastej vobec tam nechcu robit cisarske a naposledy jedna známa so silnou epilesiou s odporučením od neurologa na cisarsky jej zamietli ze nevidia dovod tak isla radsej do inej nemocnice takže ja by som sa v tvojom prípade vyhla Trenčianskej nemocnici a môže si niekto chvalit ako chce ale mna by tam nikto nedostal ak si niekde z okolia tak chod radsej do Banoviec tam sa to vylepsilo aj s doktormi aj ked v Trenčíne nadavajú a odsudzujú okolité porodnice len preto lebo chcu byt na okolí jediný aby všetk finacie isli len tam ved aj Ilavskú porodnicu zavreli aj vdaka Trencanskej
Ja som rodila v TN v oktobri a nikdy viac. Presne ako pisete, cisarsky urobia v hodine dvanastej, ak ho vobec spravia. Bolesti som mala 26 hodin a 8 hodin som zomierala na porodnej sale. Neslo to a neslo, neotvarala som sa, len som mala v jednom kuse jednu velkuuu kontrakciu a bola som uz z tej bolesti v tranze. nikto neriesil, preco to tak je, preco sa neotvaram, preco nemam dostatocne kontrakcie aby som mohla tlacit. len chodili a pozerali. vystriedali sa pri mne tri smeny. Moj syn sa narodil abnormalou rotaciou hlavicky, cize bol zle otoceny a narodil sa tvarou hore. preto vsetky tie komplikacie. tiez uz mal zle odozvy a nikto nic. Z porodu mam jeden velky horor, kazdy den na to stale myslim ake to bolo strasne. To, co sa stalo mne, je indikacia na cisarsky ale oni o tom neuvazovali. A vysoky tlak ich podla mna moc netrapi, ja som mala sice velmi nizky ale tep az okolo 120 niekedy aj viac, a aj ked moja dr povedala, ze to moze byt velmi nebezpecne pri normalnom porode, tam nikto nic🙂 vedela by som veeelm vela zazitkov z porodu napisat ale nebudem vas strasit.
@jarabicka no ja som rodila 2011 so zdravotnou indikaciou a tiez bol s CR velky problem, napriek tomu, ze sa zo mna inak dieta nedostane 🙂 Nebyt zdraveho rozumu zastupcu primara a mojej gynekologicky, dnes dieta nemam.... V aprili idem rodit, tak som sama zvedava ako bude, pri najmensom naznaku problemov, tocim sa na opatku a odchadzam
preco tam z toho porodnictva robia stredovek? toto pocuvam uz dlhsie a dost ma to desi...vsetci,co poznam si tam ten cisarak ledva ledva ukecali....a to bol opodstatneny od lekarov,cize ziadne modne vymysly... 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@jarabicka čo viem o jednom prípade aj tak chceli rodiť spontánne... v poslednej dobe nepočujem moc chvály na Trenčín a preto začínam uvažovať nad Piešťanmi...