Baby tie čo sa liečite resp mavate úzkosti a depku ako ste zvládli porod alebo ake mate pocity...ja som v 31tt a neprejde noc aby sa mi nesnívalo o pôrode, mam z toho hrôzu, som si takmer 100%ista ze pôjdem cisárskym. Uz sa poznám, som slaboch a uz teraz ma chytá úzkosť a panika. Lieky neberiem,snažím sa to zvládať aj ked je to niekedy neznesiteľne. Hlavne noci, nespím takmer vôbec resp veľmi malo...
Dajte nejaké rady, povzbudenia....
Ja nemám vybavený cisársky. Myslela som to tak ze pri mojich stavoch to nebudem zvládať a Dr sa nakoniec rozhodne pre cisársky. Aj mi to tak povedal ze ked uvidí ze to nezvladam panikárim tak urobí cisársky. Ale aj ked bude cisársky tak určite nechcem pod narkozu. Tej sa bojím viac než pôrodu.
Jednoducho mam z toho celkovo hrôzu 😞😞😞
@diamantgirl ale prosim ta to bude malina.ved ti pichnu spinalku a porodis ani nebudes vediet ako.
@diamantgirl ak sa na dietatko tesis tak sa skus naladit tak ze porod je vytuzeny ciel k tomu aby si mohla drzat v naruci svoj pokladik. Mne to pomohlo, kazda ma obavy a strach aby vsetko dobre dopadlo. Aj strach z bolesti je uplne na mieste. Ja som si stale hovorila ze ked to zvladli ine tak to zvladnem aj ja. A nakoniec to bol uzasny okamih aky som zazila. Budu okolo teba ludia ktory ti pomozu.
@diamantgirl ahoj, neprivolavaj si myslienkami cisarsky.. mysli na to ze pre tvoje babo je dolezite aby si bola kludna aj teraz aj potom. Ak mas uzkost z bolesti, skus cvicit masaz hradze tym balonikom, pomaha to napr predist nastrihnutiu. Vybav si papiere na epidural, ak budes mat velke bolesti, pichnu a nebudes nic citit, potom to uz pojde lahko. Bolo by dobre aby bola pri porode s tebou blizka osoba cely cas... nehovor si ze to nezvladnes 🙂
Ked mas taky strach, nemozes si rovno niekde vybavit cisarsky? Aby si bola zvysok tehotenstva este kludna
@diamantgirl rodiť cisárskym nie je prirodzené, je to normálna operácia a zbytočný zásah do maternice. Cisársky Ti neurobia pokiaľ pôjde všetko tak ako má. A prečo by nešlo? Neboj sa, pôrod je pre ženu normálny, prirodzený, na to predsa sme, to je naša prvotná úloha - privádzať na svet deti. Telo Ti samé bude hovoriť, kedy, čo a ako. Nie je dobré písať o pôrodoch, ktorá mala aký a ako prebiehal, je to zbytočné, pretože každá žena je individuálna a teda aj každý pôrod, čo mala jedna, nemusí mať druhá a je zbytočné sa stresovať. Je dobré tam mať pri sebe niekoho blízkeho, je teraz dobré, že tam môže byť Tvoj manžel/partner, to kedysi nešlo a deti sa tiež rodili 🙂. Neboj sa, zvládneš to, nepremýšľaj nad tým, načo? Keď to príde, príde to a bude to úplne prirodzené.
Urcite sa neboj a nerozmýšľajú nad tým ako bude, lebo napríklad z vlastnej skúsenosti viem že to bude úplne naopak ako očakávaš. Ja som sa pôrodu vôbec nebála, nikdy som nad tým nepremýšľala a preto som si bola istá že veď ano poboli to a budem mat syna v náruči, kedže všetko počas 9 mesiacov bolo v úplnom poriadku, cisársky ma nikdy ani nenapadol. lenže ked prisiel den "D" kontrakcie ma upne odrovnali a ja som to nedokázala. Musela som rodiť cisárskym. Ked spätne teraz spomínam, verzia akou som rodila ja ma nikdy ani nenapadla. Tak sa tým zbytočne netráp, užívaj si tehotenstvo. Pôrod trvá iba krátko a urcite to príde do vytúženého cieľa 😀
@diamantgirl Ešte máš dosť času - čo tak pokec so psychológom alebo dulou? Ja som si istá, že to zvládneš, v tom momente sa nebudeš sústrediť na paniku a iné blbosti, ale budeš sa tešiť na svoje bábätko. Mňa čaká pôrod v marci a tiež viem, čo je panická porucha, ale pracujem s tým a verím si. Skús vyhľadať odborníka, nie je to hanba, možno sa pozrieš na veci inými očami. Držte sa!
@diamantgirl mne kamarátka zahlásil a ze prvého pôrodu sa bála a neužil a si ho, ale druhý si už užila lebo vedela vo a ako. Tak som si povedala, že keď si ona môže užiť pôrod prečo nie ja....a tak sa aj stalo. Keď to prišlo, bola som šťastná ze už nemusím dlhšie čakať a ze budem mat maličkého pri sebe. Nechala som manžela späť až kým nebolo naozaj treba ísť do pôrodnice. Dovtedy som sa zhovárala s malým a modlila sa 🙂 verím, že aj ty si pôrod užijes...držím palce 😉
Vsetky ste zlate, ďakujem Vám za podporu 🙂
@diamantgirl moja znama sla na cisarsky,presne pre paniku z porodu.chodila ku psychologicke a ta odporucila cisarsky,ale ona uz bola extrem.ona mala strach a hysaky este pred tehotenstvom.a dlllllho odkladala tehotenstvo presne kvoli tomuto strachu 😔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@diamantgirl a preco sa bojis ked ides rodit cisarskym? ved ta pekne uspia,ty si pospinkas a ked sa zobudis uvidis svoje babatko...