Pôrod s tehotenskou cukrovkou a veľkosť bábätka

victoire
15. máj 2019

Mamičky prosím máte niektorá skúsenosti že napriek dodržiavaniu diéty v tehotenstve (tehotenská cukrovka) sa babo narodí aj tak väčšie ?😱 ide o to že sme v 30 tt a napriek dodržiavaniu diéty maly už zodpovedá 32tt . Nemáte niektorá skúsenosti že aj napriek diéte rastie viac :( ďakujem 🌷🌷🌷

vivien16
15. máj 2019

@victoire mne každý hovoril, že budem mat veľké dieťa, že bude mat 4 kg aj na sone... maly mal 2800 keď sa narodil, takže také sú presne tie merania

potomka
15. máj 2019

@victoire myslim si, ze to nemusis tak riesit, proste rastie trosku rychlejsie, kazdy sa vyvija inak.Tak isto to je aj o detoch este v brusku. Nemozes sa drzat tabuliek...

mirpet
15. máj 2019

@victoire ahoj. Aj ja som mala tehu cukrovku. Aj napriek diete mal syncek 3870 gramov a ja 48 kg😀. Bohuzial rastol a rastol a nedalo sa s tym nic robit

barboritta
15. máj 2019

@victoire Ja som dodrziavala dietu a dcera sa narodila v 40+3,3560g a 52 cm.vyborny porod

victoire
autor
15. máj 2019

Ja to nechápem ak to dodržiavam kde je problém 😡 teraz mame 1700g a sme v 30tt povedala že bude dobre ak nepresiahneme 4 kilá 😪 pri prvom malom som cukrovku nemala a mal 3800g

titla
15. máj 2019

@victoire Ja nemám tehotenskú cukrovku a malý tiež bude pravdepodobne veľký (v 30tt vážil niečo tesne pod 1700g). Moja sestra aj sesternice porodili všetky deti s hmotnosťou okolo 4 kg a ani jedna nemala cukrovku. Mám tiež kamošku čo porodila 5,5 kg dieťa, tiež nemala cukrovku...
Veľké deti sa rodia aj ženám, ktoré cukrovku nemajú.

rajona
15. máj 2019

Ahoj, mňa takto strasili celé tehotenstvo... Drobec na narodil v 41tt mal 3400g.. Pôrod bez komplikácií 😀 ešte 2 dní pred pôrodom mi povedali ze bude mat cez 4kg a ze je obrovský lebo tabuľkovo už vychádza mimo normy podľa usg... Nakoniec to bolo 50 cm 😁

victoire
autor
15. máj 2019

Ďakujem za upokojenie lebo človek už asi ani jesť nemôže 🤦🏽‍♀️🙄

shilou
27. máj 2019

@victoire ja som mala tehu cukrovku..neobmedzovala som sa..mala sa narodila 50cm a 3870g prirodzene...pri prvej som cukrovku nemala a mala 3950g

demonka5
27. máj 2019

@victoire ja som mala tehu cukrovku,od zaciatku na diete+inzulin,porod planovana sekcia v 39tt,48cm a 3750g u mna cukrovka mala volyv na babo bola viditelna aj na sonacch mala bola bacula

victoire
autor
27. máj 2019

@demonka5 aj maly sa jej zdá bacuľaty no aj napriek tomu že dodrzujeme diétu môže sa narodiť veľké ?:( mne povedala že je vacsi o 2 týždne no dodrzujeme diétu my teda bez inzulínu no človek je zúfalý bez sladkého a ešte je aj tak väčšie 😪

victoire
autor
27. máj 2019

@shilou nemala ste ani žiadnu diétu a vylúčenie sladkosti ?:/ ja už od 24 držím no maly je aj tal vacsi :( napríklad pri prvom som cukrovku nemala a narodil sa 53 a 3800 tak neviem 🤦🏽‍♀️

shilou
27. máj 2019

@victoire vravela, ze len sa obmedzit....ale ziadna dieta ani uplne vylucenie.......

shilou
27. máj 2019

@victoire tak ja som nebrala ani lieky ani som si nepichala, len ma sledovali az do pomaly porodu

victoire
autor
27. máj 2019

@shilou áno áno ani ja nemám inzulín len si zapisujem cukor ale dieťa riadna a už je to ťažšie a ťažšie ešte keď vidím že maly aj tak rastie rýchlejšie 😡

demonka5
28. máj 2019

@victoire ide o to,ze tehotenstvom potreba inzulinu moze stupat,niekomu nasadia prave kvoli tomu az inzulin neskor,ja som sa neotvarala,preto sekcia ale odhadli celkom presne aj podla usg vahu babatka uvidis ako to bude pokracovat konzultuj aj s diabetologickou,ja som si musela cely cas navysovat davku inzulin to co stacilo ored 2tyzdnami to iste jedlo aj mnozstvo,my neskor nestacilo

demonka5
28. máj 2019

@victoire tam je dolezite tvoje vysledky,niekto to zvladne len na dietea obmedI max pecivo,a niekto musi ist na inzulin prvorade je babatko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre