Pôrod s prasknutým rebrom

2. jan 2025

Dobry vecer. Pred tyzdnom mi zacali extremne bolesti rebra. V pondelok robili RTG v 39tt, potvrdene prasknute rebro. V mojej porodnici odmietaju spravit cisarsky. Vraj sa bude cakat na prirodzeny porod alebo vyvolavat (v 41+5) a ak nebudem schopna tlacit, tak vtedy spravia akutny cisarsky.

Aky mate nazor na to? Aktualne som 40tt a vraj mam len cakat 🤷‍♀️ (uraz som nemala, len na vianoce som dostala silny drazdivy kasel a vykasliavam doteraz). Takze rebro mi prasklo z kasla. Skor mi ide o to, ci je spravne zvoleny postup zo strany porodnice. Nakolko nemozem sa poriadne ani nadychnut, postavit sa, pri prevalovani v posteli to silno ostro picha.
Dakujem za nazory

gabilopatka
2. jan 2025

Ja hlavne mam názor na ten rtg.. To kto vám ho urobil?
Dúfam ze vám povedali rizika takejto veci v tehotenstve, aj keď v takom týždni..
Sorry ale môj názor je, že si ten cisársky vybav. Mne robili cisársky už len kvôli bolestiam hlavy.. Neviem si, predstaviť mat prirodzene bolesti od rodenia a ešte aj rebro... 😪 AU au.

miriamzba
2. jan 2025

Neriskovala by som. Budeš možno prenasat a potom tlačiť so zlomenym rebrom? Čo to je za porodnica??

autor
2. jan 2025

@miriamzba martinska nemocnica

autor
2. jan 2025

@gabilopatka ved to, ze nechcu spravit planovany cisarsky. Ze mam cakat na prirodz3ny priebeh porodu a ak nebudem schopna tlacit a bude ma to boliet, tak az vtedy by spravili cisarsky

autor
2. jan 2025

@gabilopatka z gynekologie sa vyjadrili, ze je to uz "bezpecne" v 39tt. Myslim ten RTG. Ziadne rizika mi nepovedali

gabilopatka
2. jan 2025

Tam im asi všetkým totálne šibe... Išla by som rodiť inam a hlavne sa poradit inam 😊

gabilopatka
2. jan 2025

Ja som mala 6 týždňov bolesti hlavy vkuse ani mri mi nechceli urobiť. 😏 Preto sa pýtam ze kto vás poslal s kľudom Angličana na rtg.. 😵‍💫

gabilopatka
2. jan 2025

Pritom podotýkam že mri je bezpečné

gabilopatka
2. jan 2025

Ako rizika sú nízke. Ale nešla by som

gabilopatka
2. jan 2025

A ešte nám povedz odhadovaná váhu bábätká... Ze aký ťažký budeš mat pôrod a ešte stihne pribrať🙃

autor
2. jan 2025

@gabilopatka v nedelu bol odhad 2830g. A mam 150cm. Sice babatko neni moc velke, ale viem, ze ho kvoli rebru nevytlacim (druhorodicka). Len v MT nemocnici ani pocut o planovanom CS. A na RTG ma poslal jeden porodnik co mal sluzbu vtedy.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. jan 2025

@monsterablue pisem ss 🙂

andaluzia12
2. jan 2025

@gabilopatka 40tt, dieťa je plne vyvinute.. ja som potrebovala rtg cca v 10tt, nemohla som ho absolvovať … ženy bežne lietajú lietadlom v nižšom štádiu tt kde tiez pôsobí určitá dávka rádioaktivity …

ivik4
2. jan 2025

V MT porodnici im uz fakt sibe s tym ze pomaly ani za svet nie sekcia. Ze rodit prirodzene v takom stave 😱
Drzim palce nech toto dobre dopadne,sla by som inde

miriamzba
2. jan 2025

Prave v tej martinskej porodnici mojej znamej odmietli plánovanú sekciu po predoslej sekcii, akutnu spravili neskoro a o zdravú donosenu dcérku prišla. Asi 2 alebo 1,5 roka dozadu. Dievca moje, chod rodit inde a za mňa je toto privelke riziko a dovod na plánovaný cisársky. Vela šťastia 🍀

svetlonos
2. jan 2025

@miriamzba
a kreteni vrahovia sadisticky si veselo zabíjajú ďalej bez ujmy asi však? V takomto oripade som ja za ten Starý zákon, oko za oko, zub za zub! Takže dr by rychlo dosoktoroval 🤯😢

gabilopatka
2. jan 2025

@miriamzba po tomto komente by tam jak jezkove oči nevideli

miriamzba
2. jan 2025

@svetlonos aj mne takto zavrazdili dcérku v kochu, není šanca na spravodlivosť. Odmietli mi najprv plánovanú sekciu, a akutnu tiež. Už som na takýchto porodnikov alergická a keď vidím že sa nepoucili a idú ohrozovat ďalšie maminky a nevinné bábätka, je mi na grc.

miriamzba
2. jan 2025

@svetlonos a úplne si to vystihla

gabilopatka
2. jan 2025

Ak sa ti chce cestovať odporúčam ti snv... 😊 Úžasný personál aj lekári.. Určite ti pomôžu. Mne robili sekciu kvôli migrenam.. Toto bude určite dôvod na sekciu chod tam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre