Dobry vecer. Pred tyzdnom mi zacali extremne bolesti rebra. V pondelok robili RTG v 39tt, potvrdene prasknute rebro. V mojej porodnici odmietaju spravit cisarsky. Vraj sa bude cakat na prirodzeny porod alebo vyvolavat (v 41+5) a ak nebudem schopna tlacit, tak vtedy spravia akutny cisarsky.
Aky mate nazor na to? Aktualne som 40tt a vraj mam len cakat 🤷♀️ (uraz som nemala, len na vianoce som dostala silny drazdivy kasel a vykasliavam doteraz). Takze rebro mi prasklo z kasla. Skor mi ide o to, ci je spravne zvoleny postup zo strany porodnice. Nakolko nemozem sa poriadne ani nadychnut, postavit sa, pri prevalovani v posteli to silno ostro picha.
Dakujem za nazory
Neriskovala by som. Budeš možno prenasat a potom tlačiť so zlomenym rebrom? Čo to je za porodnica??
@miriamzba martinska nemocnica
@gabilopatka ved to, ze nechcu spravit planovany cisarsky. Ze mam cakat na prirodz3ny priebeh porodu a ak nebudem schopna tlacit a bude ma to boliet, tak az vtedy by spravili cisarsky
@gabilopatka z gynekologie sa vyjadrili, ze je to uz "bezpecne" v 39tt. Myslim ten RTG. Ziadne rizika mi nepovedali
Tam im asi všetkým totálne šibe... Išla by som rodiť inam a hlavne sa poradit inam 😊
Ja som mala 6 týždňov bolesti hlavy vkuse ani mri mi nechceli urobiť. 😏 Preto sa pýtam ze kto vás poslal s kľudom Angličana na rtg.. 😵💫
Pritom podotýkam že mri je bezpečné
Ako rizika sú nízke. Ale nešla by som
A ešte nám povedz odhadovaná váhu bábätká... Ze aký ťažký budeš mat pôrod a ešte stihne pribrať🙃
@gabilopatka v nedelu bol odhad 2830g. A mam 150cm. Sice babatko neni moc velke, ale viem, ze ho kvoli rebru nevytlacim (druhorodicka). Len v MT nemocnici ani pocut o planovanom CS. A na RTG ma poslal jeden porodnik co mal sluzbu vtedy.
@monsterablue pisem ss 🙂
@gabilopatka 40tt, dieťa je plne vyvinute.. ja som potrebovala rtg cca v 10tt, nemohla som ho absolvovať … ženy bežne lietajú lietadlom v nižšom štádiu tt kde tiez pôsobí určitá dávka rádioaktivity …
V MT porodnici im uz fakt sibe s tym ze pomaly ani za svet nie sekcia. Ze rodit prirodzene v takom stave 😱
Drzim palce nech toto dobre dopadne,sla by som inde
Prave v tej martinskej porodnici mojej znamej odmietli plánovanú sekciu po predoslej sekcii, akutnu spravili neskoro a o zdravú donosenu dcérku prišla. Asi 2 alebo 1,5 roka dozadu. Dievca moje, chod rodit inde a za mňa je toto privelke riziko a dovod na plánovaný cisársky. Vela šťastia 🍀
@miriamzba po tomto komente by tam jak jezkove oči nevideli
Ak sa ti chce cestovať odporúčam ti snv... 😊 Úžasný personál aj lekári.. Určite ti pomôžu. Mne robili sekciu kvôli migrenam.. Toto bude určite dôvod na sekciu chod tam.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja hlavne mam názor na ten rtg.. To kto vám ho urobil?
Dúfam ze vám povedali rizika takejto veci v tehotenstve, aj keď v takom týždni..
Sorry ale môj názor je, že si ten cisársky vybav. Mne robili cisársky už len kvôli bolestiam hlavy.. Neviem si, predstaviť mat prirodzene bolesti od rodenia a ešte aj rebro... 😪 AU au.