Pôrod s operovanou chrbricou - skúsenosti?

lujka12
27. máj 2019

Ahojte chcem sa opýtať či je tu niekto kto zvládol spontánny pôrod s operovanou skoliózou. Mňa operovali pred 15 rokmi v BA-Ružinov. V chrbte mám titánové implantáty (šróby, tyčky a drôty). Ak ste tu baby, ktoré ste po takejto operácii a rodili ste prirodzené budem veľmi rada ak sa podelíte o skúsenosti. ĎAKUJEM.

fomelka
27. máj 2019

@lujka12 myslím, že by si mala podstúpiť vyšetrenie aj u ortopéda a nech sa aj on vyjadrí ako to vidí a čo by odporučil, kamoška bola po ťažkej havárii šróbovaná panva a aj stavce, zvládla prirodzene odrodiť aj keď to bolo ťažké, nedali ju na cisársky, aj keď ja si myslím, že mala ísť tak.. ale pôrodník si vybral prirodzenú cestu.

nelinka888
27. máj 2019

@lujka12 ja by som zo zdravotných dôvodov na tvojom mieste trvala na sekcii, tebe sa nemusí nič stať, môže ti to pripadať v pohode, ale podľa mňa nebudeš vládať toľko tlačiť.

lujka12
autor
28. máj 2019

@fomelka ortopéd doc Rehak, ktorý ma operoval, už bohužiaľ umrel a teraz chodím k neurologovi v Za ten povedal že sekcia nie je nutná. Preto tu píšem, ako to zvládli baby s podobnou diagnózou porodiť bábo prirodzenou cestou. Prvý pôrod som mala cisársky a rada by som teraz išla normálne. (Pri prvom som nemala snímky RTG tak som nechcela riskovať). Chcela by som byť pri vedomí keď sa mi narodí dieťa lebo pri celkovej anestéze nič z toho...

nika4816
28. máj 2019

@lujka12 ahoj, mňa operovali na skoliózu, keď som mala 18, a rodila som v 24 rokoch. Rodila som prirodzene, boleli ma kríže, ale myslím, že to každú druhú ženu, ktorá ide rodiť. Ináč to bolo bez problémov. Ale nemohli mi pichnúť epi, keď som chcela.. takže som to dala aj bez nej. Mne môj ortoped povedal, že zvládnem rodiť prirodzene, ale je dôležité ako sa cítim na to ja.

lujka12
autor
28. máj 2019

@nika4816 Ďakujem za odpoveď. Ano ani mne epiduralka nehrozi. Bolesti z pôrodu sa nebojím len proste aby to zvládla chrbtica.

nika4816
28. máj 2019

@lujka12 myslím, že to uvidíš sama ako na tom budeš, ale poznam viac bab čo to zvládli po skolioze prirodzene ;)

jarenka1
28. máj 2019

@lujka12 tiež som po operácii skoliózy, chrbtica zdrátovaná na komplet a rodila som prirodzene, Nepotrebovala som žiadne odporúčanie od ortopéda ani nikoho, pôrod som zvládla úplne bez problémov.

caramelgirl
28. máj 2019

@lujka12 ahoj, ja mam v chrbtici titanove fixatory (prvy porod som mala od doc. Rehaka indikovany CS). Teraz cakam druhe a Tisovsky (ktory prebral jeho pacientov), mi prave dnes napisal ze mozem rodit aj,aj. Coho sa ja mierne zas desim. Lebo to mam prave na krizoch... tak som zvedava ako dopadnem

lujka12
autor
29. máj 2019

@jarenka1 tak to je super tešia ma takéto pozitívne správy. Je to asi o tom ako sa kto cíti. A ani si nezapochyboval či sa Ti niečo nestane?

lujka12
autor
29. máj 2019

@caramelgirl no tak ja som na tom rovnako môžem aj aj. No obavy mám lebo každá chrbtica je iná. Aj ja som zvedavá. Lebo už teraz ma chrbtica dosť hnevá a termín mám až v septembri. No uvidíme.

jarenka1
29. máj 2019

@lujka12 mám fixovanú aj hrudnú aj krížovú časť chrbtice, tak isto mám titánové implantáty (šróby, tyčky a drôty). Už počas tehotenstva som sa cítila fajn a ani som neuvažovala nad možnosťou ísť sekciou len kvôli chrbtici. Myslím, že samotným tehotenstvom dostáva chrbtica zabrať a popravde ani neviem ako by som si mohla tlačením pri pôrode ublížiť, jedine ak by bolo dieťa zle otočené. A v pôrodnici nikto neriešil, že mám zošroubovaný chrbát.

babs2017
30. máj 2019

@lujka12 ja som sice po malej operacii chrbtice,v krizovej oblasti... dvaja lekari ma odhovarali od prirodzeneho porodu,mala som i odporucanie na sekciu od oboch. (Nemusite vediet tlacit,hlava ano,no telo vladat nebude...budu ju musiet vytahovat... a podobne scenare) No nevedela som sa s tym stotoznit. Porodnik bol za prirodzeny porod. Dlho som premyslala,nakoniec som rodila prirodzene,mala na par zatlaceni vonku.

lujka12
autor
18. júl 2019

Ďakujem Vám za príspevky. Ja už som rozhodnutá že idem prirodzene. Nielen na základe Vašich odpovedí ale hlavne na základe môjho vnútorného pocitu. Verím že to dobre dopadne.

veronika6n
8. mar 2020

@lujka12
ahooj, ako to nakoniec dopadlo? Podaril sa prirodzeny porod? Mam podobnu situaciu, som 5 rokov od operacie skoliozy a v auguste mam termin porodu,....

mackove
3. jan 2024

Ahojte baby. Prosím , ako vam dopadli vaše prirodzene pôrody?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre