Zdravím, rodila niektorá prirodzene s pruhom a diastazou, plus mam ešte zrast v maternici. Neviem, či to je dôvod na cisárak, ale vraj prirodzene to je tiež riziko.
Mám diastazu aj herniu pupka a bez problémov som odrodila prirodzene. Len teda po druhom pôrode je diastaza väčšia a dokopy s herniou to veru nevyzerá dobre. No po skončení šestonedelia už som dohodnutá s fyzioterapeutom a uvidím čo povie chirurg.
No, ja som po prvom pôrode mala disstazu a pruh, fungovala som s tým a rátam, že to bude asi horšie, tiež mi pupok previsal, akurát cvičenie sem tam pomohlo, ale to sa stále roztiahlo. Tiež mi budu musieť časom ten pruh asi zopeorvat, len toho pôrodu s a bojím.
Ked maš diastazu nemožeš hodci čo cvičiť, treba Sm system, je to dosť drahé, ja čo som chodila za 30min 10euro platila, ale teba na to hodne času kým sa naučíš .Mne osobne už nepomohlo lebo mám to také velké že treba to operovať, dajú sietku, ale ja nechcem zatial isť na Op kym je ten covid šialenstvo a cez leto sa určite nedam operovať, hrozí viac infekcia..ja som dosť citlivá, čo ma 2x operovali celá rana sa otvorila a mesiace sa mi to hojilo.
@ildiko36 viem, tam sú dychové cvičenia, cvičenia na priame brušné svaly sa nemôžu, začína s a postupne a potom sa pridávajú cviky. Ja tiež sieťku nechcem, najlepšie by bola nejaká prirodzená cesta, len sa obávam, že potom už po druhom pôrode nebude 😔
Asi nie, je jedno ako rodiš to ti neovplyvňuje, len tehotenstvo a to ti riadne roztiahne.ja mam brucho ako pred pôrodom🤕ako keby som išla každu chvýlu rodiť
@ildiko36 to ma mrzí, ja som na tom bola podobne po prvom, už to bolo veľké brucho a dieťa na mňa.. Po pôrode koža a padnute brucho ako keby som bola v takom 5tom mesiaci 🥴🙄 niekedy sa stiahlo, po jedle zase vybehlo..no som z toho taká, všelijaka, lebo fakt neviem ako bude vyzerať po druhom a kedy to budem riešiť potom s dvoma deťmi
Pri prvom hned po porode som mala49kg, s 54som išla rodiť, z pôrodnice som išla domou v šatach č36, pri druhom som mala brucho tiež ako v 5-6mes, ale teraz po treťom je to hrozne a mam stale 76kg🤕😓a nedaj bože schudnúť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja mam herniu chrbtice L3, 4,5, brušnu diastazu, herniu pupka, len kvoli chrbtice chceli aby som rodila 3.x cisarsky ale som porodila aj 3. dieta normalne, i ked bolest chrbtice sa zhorsili,mam zhorseny zdrav stav , inak prveho syna som porodila bez problemov aj s diastazou aj s herniou pupka, a mal 4430g.
Len teraz po 3.pôrode ta diastaza je hrozna, vyzeram ako pred pôrodom a kazdý sa ma spíta kedy idem rodiť😞fakt mi už ludia lezu na nervy