Ahojte , pls mamicky kt.uz mate porod za sebou a mali ste teh.cukrovku, kt.bola pod kontrolou ako vyzeral porod?
Chcem si to porovnat s tym mojim. Prijem som mala 2dni po termine, mala sa na svet nepytala, po 3 dnoch neuspesneho vyvolavania mi robili akutnu sekciu. Moje telo a dieťa neboli este na porod pripravene, cukrovka bola pod kontrolou a domnievam sa ci sekcia nebola zbytocna chcem preto porovnat co najviac pribehov a zaroven sa mozno aj inspirovat a pripravit na druhy porod.
Vdaka🙂
@mia_von_prag vdaka tak to si ma moc nepotesila ale tusila som to🙂
Mam za sebou 3 porody a ten s tehu cukrovkou bol pre mna ten najlahsi, najlepsi aj najrychlejsi. Porodila som prirodzene a na termin, bez vyvolavaciek.
2 dni pred termínom , dieťa 3850g, pôrod jednoduchý a rýchly , začal sa kontrakciami
@1katyka1 mala si aj lieky?
Ono je to žiaľ ku koncu už veľké riziko kvôli starnucej placente.
@1katyka1 ja som s tehu cukrovkou rodila tyzden pred terminom, planovanou sekciou, dieta malo podla uzv cez 4kg,co bolo vzhladom na moje proporcie velke babatko. Plus ja som cele tehu pribrala max 6 kg. Tak sa primar rozhodol pre skorsiu sekciu. Inak cukrovku som mala iba sledovanu a na diete, ale neliecenu inzulinom, liekmi, co spätne hodnotim ako chybu lekarky (npr. aj pre ketony v moci a ine).
Ja cukrovka s inzulinom, pôrod vyvolavany 2 týždne pred, deň a noc od prvej tablety mi praskla voda a do dvoch bol syn na svete, keby viem ze ďalší bude taky idem do toho kľudne znova.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Podľa odporúčaní, pokiaľ nemáš lieky, pôrod sa nevyvoláva. Skús pozrieť priloženu fotku, je to zo stránky tehotenskacukrovka.cz
Ja som mala inzulín aj lieky, pôrod vyvolávali 2 dni pred termínom. Placenta už bola stará, bol najvyšší čas. Zabralo mi prasknutie vody a oxytocin, všetko ok, pôrod spontánny.
Pri druhom cukrovka tiež, ale stačila diéta. Kvôli polohe bol nakoniec cisarsky týždeň pred terminom. Inak by ma nechali