Pôrod pred plánovanou sekciou

sensen12
20. júl 2016

Dobrý deň, chcem sa Vás len opýtať, čo a ako sa riešilo a rieši v prípade, že ženu to chytí skôr ako pred plánovanou sekciou? Čo sa robí, nechajú ju rodiť normálne? Alebo treba urýchlene všetkých posúriť, aby urobili rez? Ďakujem za odpovede a skúsenosti iných žien.

jolly987
20. júl 2016

Pokiaľ ja viem. Lebo budem mať druhu sekciu. Tak aj keby to na teba prišlo skôr by mali urobiť urýchlene cisársky rez. Mám problémy s bedrovým kĺbom a neviem kto by si zobral na hlavu, ak by nanestastie sa nieco stalo.

pribinak
20. júl 2016

To zavisi od dôvodu sekcie, ak mas plánovanú sekciu, tak asi je zo z nejakeho dôvodu
No nic, normalne ti urobia urgentnú sekciu

bajana
20. júl 2016

@sensen12 určite nie prirodzene, sekcia je plánovaná z nejakého zdravotného problému, pre ktorý nie je možný prirodzený pôrod. Nikoho netreba "urýchlene posúrit", akútne sekcie sa robia bežne a každá pôrodnica na ne musí byť pripravená. U mňa sa napr. o sekcii rozhodlo o cca 14.30, o 20 min. som už bola na sále, kde bol pripravený tím asi 15 ľudí vrátane personálu z novorodeneckej JISky a medikov a 14.55 bol malý na svete.

seahorse27
20. júl 2016

Ak mas indikovanu sekciu, budes ju mat - ci uz planovanu alebo akutnu.

zuzana2886
20. júl 2016

Ja som mala planovanu sekciu a prislo to na mna skor a samozrejme ze cisarsky mi aj robili. Normalne ta rodit urcite nenechaju, kedze mas planovu sekciu tak mas na to nejaky dovod, takze nemusis mat obavy.

katy83
20. júl 2016

ja som uz mala urobene predoperacne a bola som pripravena na to , ze bude sc kt. bola doporucena mojim gyn. kedze som otehotnela pomerne skoro po prvej..... no odtiekla mi PV 2tyz. pred terminom a v nemocnci rozhodli inak.... po dlhych 12hod. kedze porod nepostupoval mi nakoniec robili sc.

misel0806
20. júl 2016

Vsetko zavisi od okolnosti tvojho stavu a ako rozhodnu lekari..aj ked mas sekciu naplanovanu a porod pride skor tak je to len na lekarovi.... Ja som mala ist normalne ,no na poslednu chvilu sa to zvrtlo a rodila som cisarakom kvoli tomu ze sa mi mali nezosuval no porodnych ciest😗

tova
20. júl 2016

mala som planovanu sekciu a zacali kontrakcie skor o 4 dni, isla som do nemocnice na kontrolu, rozhodlo sa ze zastavoat ich nebudu ani do terminu to nevydrzi bola som na 3cm o 2hod na 5cm, dr. pozrela kedy je sala volna (este sme pustili akutnu sekciu pred nas) a potom som isla na rad ja. cize nic akutne nemusi byt, porod sa rozbehuje aj par hodin, dni

viera77
20. júl 2016

tiez som mala 2 planovane sekcie a oba porody sa rozbehli samovolne 2 tyzdne pred terminom sekcie...samozrejme sekcie aj boli vykonane, nevidim dovod preco by to tak zrazu nemalo byt....dolezite je dostat sa vcas do porodnice 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre