Pôrod pomocou vyvolávačky

sisa_b
12. apr 2021

Žienka tie ktoré ste rodili pomocou vyvolavacky, aký ste mali pôrod? Ako ste sa cítili po vyvolavacke? Bude to môj 2 pôrod. Ďakujem za odpoveďe

petus998
12. apr 2021

@sisa_b aoj no druhy porod katastrofa plakala som same vyvolavacky bolesti neslchcelo sa to spustit

simonabelj
12. apr 2021

Ja som mala prvý pôrod s vyvolavackou, čiže neviem aký pôrod je bez vyvolavacky 😃 ale teda mne vyvolavacka zabrala, kontrakcie som mala extrémne bolestivé, za 6 hodín bol malý vonku..a teda radšej by som aj teraz pri druhom porodila za 6 hodín s vyvolavackou, ako za 24 hodín bez, ak by náhodou 😃

martaturi
12. apr 2021

Ja tiež len jeden pôrod a vyvolavany. 2 dni po sebe tableta prostaglandinu bez úspechu, 2 dni pauza a potom rovno prepichli vodu ráno a mne dávali celý pôrod oxytocin. Ale nesťažujem sa 🙂 mala som pri sebe dulu a cítila som sa výborne. Do 6,5 hod som porodila. Držím palce 😊

julliska
12. apr 2021

@sisa_b záleží aj akým spôsobom vyvolajú.. Ja som mala vyvolaný vložením balónika do krčka, čiže žiadne hormóny atď a porodila som cca o 20h od vloženia, všetko išlo postupne a podla mňa som mala dobrý pôrod (bol prvý)

zuvelyn
12. apr 2021

Mne vyvolavacka nezabrala l😅 2 dni mi stekal oxi a potom mi zviedli prostin a nic sa nedialo. Ake ze vibec NIC...aj taka je možnosť no 🤦🏼‍♀️

rebekamarcusko
12. apr 2021

Mne ju dali o 7:30 a maly bol na svete 9:40. Sice bol bolestivejsi ale velmi rychly 😊

sense
12. apr 2021

Mne vyvolávali tabletkami 2 dní nič začali vo stvrtok, potom ze den pausa ale večer mi praskla voda bola úplne tmavá... A otvorená minimálne... O polnoci začali kontrakcie také ze jednu som nerizdychsls a bola druhá, čo všetko mi pichli ani neviem od bolesti a nadránom prišlo vykúpenie v podobe Epiduralky a dcéra sa narodila 8.26

mirka438
12. apr 2021

Ja som mala oba vyvolane takze netusim ci boleli viac ako by boleli bez vyvolavacky ale tak kazdopadne tu som, zvladla som, co ja stale dokola odporucam NEKRICAT-DYCHAT. Prvy mi vyvolavali tak, ze mi o 10tej nieco pichli do zadku a po chvili zacali kontrakcie, o 11 v noci mi praskla voda a syn sa narodil o 6:45, bez epi, len som predychavala, mne to extremne pomahalo take dlhe nadychy vydychy.. a druha sla 10 dni po termine, uz som bola v nemocnici ale nic somnou nerobili len cakali az zistili, ze som zrazu na 5cm tak mi dali klistir, pichli oxitocin a pichli mi vodu a od pichnutia vody bola mala von za 50 minut. Cele od zistenia tych 5cm to trvalo 2,5 hodky. Tych prvych 5 cm som vobrc necitila, len ten sok na vizite, ze no podte, ideme uz hore rodit 🥰🥰 kym mi tiekol ten oxotocin infuzkou som stihla pozriet narcos na netflixe cez mobil 😀 potom fofry, skoro ma nestihli premiestnit na salu z cakacky

sisa_b
autor
12. apr 2021

Ženy a ešte mi povedzte po koľkých dnoch po termíne ste dostali vyvolavacku, ja som v nemocnici,v piatok mi povedali že v pondelok by mi ju mohli dať no dnes ma doktor pozrel povedal že tam nieje taký nález a absolútne ma zrušil že mám čakať možno až do piatku....🤔nemám s tymto vôbec skúsenosti prvý pôrod sa pekne sam spustil v 38tt....

dollyzv
12. apr 2021

Strašný..od 4tej poobedia do pol 1nej rána som si odzvracala skoro každú kontrakciu..od tej štvrtej boli kontrakcie cca každé 3minuty a strašne bolestivé..nevládala som tlačiť,tlačila som vyše hodiny,3sestricky mi tlačili na brucho..pre teba to nieje žiadna podpora,ale každý pôrod je iný..

martaturi
12. apr 2021

@sisa_b mne 9 dní pred termínom 🙈 ale to preto že sa im nevzdala veľkosť dcéry..

vvverunkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
12. apr 2021

Jo mne vyvolali iba motuzkom s prostaglandinom a rupla do par hodin voda na totalku, ale zase kratky porod. Len tie bolesti boli intenzivne a trvali tak 4,5 hod . Celkovo od prvej kontrakcie ( na druhu praskla voda ) 7 hodin.

kiki68
12. apr 2021

@dollyzv ja som tie zvracala as do poslednej kontrakcie 😂 potom som sa hned napila coly, co mal muz v ruke. Tlacila som 50 minut skoro ( zial 20 skoro bez kontrakcii)

kiki68
12. apr 2021

@sisa_b ja 40+6 , ponuknuta bola uz 40+3

vandica
12. apr 2021

@sisa_b mne dali vyvolávacku 9dni po termíne. Tu v TN to tak robia 9-10 dni po termine. Ty si koľko po termíne?

sisa_b
autor
12. apr 2021

@vandica No ja som po termíne len dva dni...v sobotu 10.4. som mala termín....

vandica
12. apr 2021

@sisa_b tak to máš ešte čas, možno sa ti to spusti samé.

hsara99
12. apr 2021

ja som rodila s vyvolavačkou a bolo to hrozné, 10,5h neskutočných kontrakcii a ja som sa stale neotvárala,ten pôrod vôbec nepostupoval, epi neučinkovala, potom ked už to šlo sa maly zasekol, musela mi sestriška po bruchu skákať... strašný zážitok

mima1
12. apr 2021

Prveho vyvolavacky druheho normal. Ak mam porovnat tak vyvolavacka brutal. Sice som prezila ale teda nikdy viac

mima1
12. apr 2021

@sisa_b a preco si uz v nemocnici? U nas sa chodi az na 9-10den po termine

sisa_b
autor
12. apr 2021

@mima1 doktorovi sa nezdali prietoky tak som tu už od štvrtku no a dnes mi povedali že keďže som už po termíne že musia sledovať bábo a domov ma už nepustia......

martyzpp
12. apr 2021

@sisa_b ach kočka, ja ti neviem. Nebolo by ti lepsie doma? Vo svojom klude a pohodli. Ja som pri prvom porode bola 9dni po termine, tak ma vzali do nemocnice na vyvolavanie. Najskor balonik, potom prostin a nakoniec oxytocin. Nezabralo vobec NIC, ani o mm som sa viac neotvorila. Ja som bola z tej nemocnice, lekarov a sestriciek taka vystresovana, ze sa ani necudujem, ze porod sa nespustil, mala som sekciu. Zena potrebuje byt v klude, pocuvat svoje telo a uverit sama sebe, ze to zvladne. Odporucam Ti maximalne sa sustredit sama na seba a babo. Skus najst vnutorny pokoj a silu uverit, ze sa to spusti same a zvladnes to cele az do konca. Psychika robi velmi vela a v nemocnicnom prostredi cakat na prirodzene spustenie porodu moze byt niekedy tazsie.

nelca84
12. apr 2021

@sisa_b mne vyvolavali v 37. tyzdni, za 3 a pol hodiny som porodila, takze za mna super

sisa_b
autor
12. apr 2021

@martyzpp ahoj ,samozrejme že som sa dnes hneď pytala či by som nemohla ísť domov že pokiaľ by sa niečo dialo tak prídem. Lekár ma hneď zrušil že to neprichádza do úvahy vraj potrebujú každodenné sledovať bábätko....snažím sa byť v klude ale je pravda že človek tu viac na to myslí ako doma doma by som sa vedela zamestnať aj seba aj hlavu....tu ten čas ide príšerne....

ckatka
12. apr 2021

@sisa_b mne nezabrali. 24 hodín mi dávali všeličo a neotvorila som sa. Kontrakcie aj boli nejaké ale nič z toho, večer bola sekcia.

ckatka
12. apr 2021

@martyzpp mne presne toto iste. Aj som mala nahrávky z hypnoporodu, relaxácie, fitloptu...nic

angel993
12. apr 2021

Porodila som 4 hodiny po vyvolávačke, ale myslela som že tam umriem. Nakoniec som odpadla od bolesti.

martyzpp
12. apr 2021

@ckatka teraz som druhykrat tehotna a zacala som az teraz citat knihu Hypnoporod. Pri prvom som to nejako neriesila ale teda teraz som pochopila tie suvislosti. Ked som po prvom porode hovorila s kamoskou porodnou asistentkou o tom mojom vyvolavani a nakoniec sekcii, tak posmesne prehodila, ze v dnesnej dobe akoby zeny uz nevedeli ani porodit. No bodaj by, ked ma stale nieco stresuje. Su zeny, ktore su citlivejsie a vnimavejsie na svoje prostredie. Nikdy som v nemocnici nebola a teda som z toho vsetkeho bola riadne vyplasena.

mabenn
12. apr 2021

@sisa_b ja si pôrod s vyvolaním (oxytocín) môžem len pochvaľovať, ako prvorodička 3 dni pred termínom 24hod po odtečení vody som nemala dostatočné kontrakcie, s vyvolaním som mala za 4hod hotovo, bolesti vydržateľné + na konci epidurál...ako druhorodička by si mohla mať ľahšie, mne prišla najťažšia fáza tlačenia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre