Ahojte, chcem sa trosku informovat ohladom druheho porodu.
Termin porodu mi vychadza tak, ze to bude 2,5 roka od prveho ukonceneho sekciou po dlhom trapeni, mam uzku panvu a rodila som dieta ktore malo cez 4 kg takze vobec sa nevedelo zosunut. Som v strese, neviem
naco sa mam pripravit, bojim sa ze ma nechaju znovu trapit sa dlhe hodiny a nakoniec mi spravia aj tak sekciu.
je vobec mozne podat epiduralku a vyvolavacky po tejto dobe od sekcie? Tie co ste rodili spontanne po sekcii, nejake skusenosti ? Dakujem
@katsmolkova Mozem sa spytat ake ste mali rozmery panvy ? ja som tiez prenasala tyzden, nakoniec mi praskla voda a najblizsich 22 hodon do
mna pchali vyvolavacky, posledna bol oxytocin a z neho mam traumu dodnes.. v prepustacej sprave ale nemam napisany tento dovod kvoli panve, len v skratke nepostupujuci porod.
Ufff bolo to pred 5 rokmi,mozno sa mylim,ale hranica bola 17 a ja som mala nejakych 16? Primar vravel,ze ono sa to moze este roztiahnut a ponatahovat. Na prijem som sla az po tyzdni prenasania,cize dokopy 2 tyzdne po termine. Kazdy den som dostavala injekcie, cipky, neskor uz po odteceni plodovky aj antibiotika...na 6 den som sa uz totalne zrutila, mala som viac ako 24 hodin zeleno sedu plodovku a kazdy len ze sa to rozbehne a mam cakat. Odchytila som si primara a hned bral na sekciu. Aj ja mam traumu. U druheho som si to ulahcila,lebo uz som nic z toho prezit nechcela. Udaje z panvy som mala zapisane v sprave a aj ma znova merali na prijme.
Zalezi od nemocnice. Niekde nechaju prirodzene. Niekde po sekcii automaticky sekcia.
Je tu aj skupina vbac-po sekcii ktore rodili prirodzene.
Ja som mala prvu sekciu. Dalsie dva prirodzene. Kazde dieta bolo vacsie a vacsie.
Mne povedali ze dieta nad 4kg neporodim. Prvy mal 3200 a aj tak sa porod “dobabral”.
Posledny mal 3900 a kedze islo vsetko uplne super. Porod od prvej mini boliestky za 3hodky.
Vela robi psychika. Poloha babatka.
Mam za sebou 3porody a prehlasujě ze kazdy porod bol iny.
@katsmolkova fuha tak to nechapem preco to natahovali az tak 🙏 no ja az taku uzku nemam, necelych 18 mi nameral pred 3 rokmi, teraz zatial
neviem ale asi sa to nemeni no vtedy povedal ze je to hranicne a muselo by sa babo narodit male aby prešlo
Ja by som obehala viacero pôrodníc a išla tam kam není problém so sekciou...povedz čo sa stalo a že sa veľmi bojíš prirodzene rodiť...snáď sa nájde lekár čo to pochopi
@lilizzachy myslis, zeby bolo pre mna najlepsie ist opat rovno na planovanu sekciu ? viem, ze v jednej nemocnkci v blizkosti sa to da, len vraj je horsie zotavovanie po druhej a keby cakam 3 tak uz musi byt urcite sekcia a ze celkovo v inych nemocniciach tlacia na prirodzeny porod po sekcii po tejto dobe 🤷🏻♀️
Skus pozriet tu skupinu-po sekcii co rodili prirodzene a uvidis. Mozno ti dodaju odvahu alebo naopak-utvrdis sa v tom ze sekcia bude lepsia istota 😉
Mna tam povzbudili a skusila som.
Zase mam kamaratky ktore proste mali druhu sekicu-a povacsie kazda povie ze druha je ovela lepsia 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som prve tiez nedokazala porodit kvoli uzkej panve. Po tyzdni trápenia (vyvolavanie porodu) mi spravili sekciu. Pri druhom som sa pytala v nemocnici,vravela som,ze ja riskovat nechcem. Spytali sa na dovod prvej sekcie,vysvetlili sme si postup a lekarka zhodnotila,ze ked to neslo prvykrat,nepojde ani teraz. Dieta je velke.
Sekcia bola planovana.