Pôrod po ruptúre 3. stupňa

antamauru
1. júl 2016

Maminky ako ste zvladli dalsi porod po predoslom s rupturou 3. stupňa? Vydrzala jazva alebo vsetko cele znovu prasklo, prípadne ste mali indikovanu sekciu?
Ma zmysel cvicit s balonikom?
Ja som mala poranený vonkajsi zvierač, no nastastie následky nemam žiadne, ale velmi sa bojim ze to pri dalsom porode praskne, pripadne dopadnem aj horsie s trvalymi nasledkami :-/

pribinak
1. júl 2016

Neuvažujes sekciu?

zonjushe
1. júl 2016

Je to indikacia na sekciu.. asi by som sla po takych skusenostiach touto cestou..

antamauru
autor
1. júl 2016

@pribinak
@zonjushe praveze sekcii sa chcem velmi vyhnúť ☹

sashiik
20. aug 2020

@antamauru ahoj ako nakoniec dopadol pôrod? Ja som aktuálne po rupture 3 stupňa tak ma to zaujíma síce už to je pár rokov u teba. Ďakujem

antamauru
autor
20. aug 2020

@sashiik ahoj, poctivo som cvicila s balonikom , maly mal 3700g a ja bez zraneni. Takze uplna parada 🙂 jazva to krasne vydrzala. Ale prava je ze som si mohla zvolit polohu pri tlaceni tak neviem ako vela to zohralo.

sashiik
24. aug 2020

@antamauru tak super ☺️ asi si aj ja potom zadovazim balónik ak bude druhé👶 aktualne.. voľba polohy je kde možná ? to som chcela no napokon som musela klasicky tlačiť do kopca na kresle.. možno aj za to také poranenia 😓

antamauru
autor
25. aug 2020

@sashiik druhy porod som mala v Kochovi takze tam 🙂 drzim palce

marylin84
29. jún 2021

@antamauru a prosim v akej polohe si rodila? Myslim v druhej dobe? Ja som na konci prveho trimestra a velmi sa bojim, ruptura hradze 3.stupna je zavazne poranenie. Kto bude zodpovedny ak sa poranenie zopakuje? O nastrih nestojim, to sposobi viac skody ako uzitku.

antamauru
autor
1. júl 2021

@marylin84 bola som na boku, hornu nohu zapretu do porodnicky. Perfektna dr bola 😀 neviem kto by bol v tom pripade zodpovedny ale nikto ti to dopredu nepovie. Moja dr o predoslej rupture 3a vedela a podporovala ma v pokuse bez nastrihu.

marylin84
2. júl 2021

@antamauru dakujem za info, ja pojdem sekciou, nebudem riskovat, hlavne ked viem, aki su lekari pokrytci.... Nechcem ist s nervami rodit, porodny proces zalezi vyznamne na psychickej pohode a to u mna po skusenosti z prveho porodu pri pohlade na hocakeho zdravotnika nie je mozne, tu ide o vela.... kvalitu mojho dalsieho zivota, a odrazi sa to aj na dietati, ak nebudem fyzicky ani psychicky v pohode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre