Baby, aké máte skúsenosti s pôrodom po odležaných 9 mesiacoch? Ja mám termín v apríli, ale vlastne celý čas ležím, lebo mám nízko placentu. Chvíľu som bola pre to aj v nemocnici. Teraz som našťastie doma,ale mám nariadený kľud na lôžku. Už teraz sa cítim zoslabnutá pribratá a to ma ešte čaká posledný trimester. Bojím sa ako zvládnem pôrod..
@jarmilka83 Tazko povedat, ako zareaguje Tvoje telo. Ja po dvoch prelezanych tehotenstvách, rychle a lahke porody. Kamoska po prelezanom tehotenstve isla rovno na sekciu, bola uplne bez sil.
Ja som tiez kvoli placente odlezala. Porod lahky, rychly, ako z ucebnice.
Po odlezanom tehotenstve som bola slaba, porod som prezila ale sily na starostlivost o seba a baby som po porode nemala... chcelo to cas aby som sa dostala naspet do kondicie
A chodili ste na predpôrodnú prípravu?
Ja som odlezala 15 poslednych tyzdnov, slaba ako mucha, pribrata nie - lebo nemocnicna strava nepusti 😀 lekar mi vybral sekciu, ze radsej, lebo vsak kde by som to dala po tych tyzdnoch lezania, ale moj lekar mal individualny pristup a srdce na mieste (keby iny - idem normalne), ked ma po sekcii postavili, dakovala som mu za tu sekciu, mne uplne odisiel chrbat aj koleno, este 3 mesiace trvalo kym sa mi to rozhybalo, bolo to o tom, ze pri dlhom lezani povolia svaly a potom vsetko boli...sestricky sa ma pytali aj na predporodnu pripravu, ci mam...mala som chut im fyzicky ublizit 😀 ako a kedy dopekla som si mala spravit predporodnu pripravu, ked som od 25 tt lezala, tvarili sa akoby to bola ta najvacsia samozrejmost na svete a co ja tam robim bez tej pripravy...aj tak mi ju nebolo treba...
@danieli no to je fakt super.. Prístup niektorých lekárov a sestričiek je fakt super.. Tiež cítim, že mám zoslabnuté svalstvo a bedrové kĺby ma fakt bolia. V noci sa na to budím. Hlave,že mi kázali ležať na boku. Tak striedam pravý a ľavý,ale niekedy už nevydržím ani na jednom.
@jarmilka83 Tak toto presne poznam, ja som nemohla lezat na chrbte, pretoze mi okamzite zacalo tvrdnut brusko, tak som tiez striedala len lavy a pravy bok a najvacsi tlak je samozrejme na klboch, uz po par tyzdnoch to bolo na nevydrzanie, tak som sa tesila az si budem moct lahnut na chrbat a bum po sekcii (mala som celkovu anestezu, takze so spinalom to nemoze suvisiet) ak som lahla na chrbat a zle sa pohla, tak ma pichlo, ze som mohla ratat hviezdicky, sama som sa nevedela postavit z polohy na chrbte, no komedia, az na to ze rana bolela chrbat pichal, dodruzgana jak stara pani, ale drobec v poriadku ja konecne doma, vsetko preboli a zahoji sa, su ovela horsie veci na svete, mozno by som sa rychlejsie zotavila po prirodzenom porode, neviem, ja som vsak zazila na porodnej sale este 10 tyzdnov pred porodom taky psychicky stres, ze dodnes by ma nikto nepresvedcil na prirodzeny porod, cele to mam pred ocami ako dnes, mna by oznacili za nespolupracujucu rodicku 😀
ja mam vsetky tehu odlezane, ale je pravda, ze kvoli krcku a to som sa uz posledny mesiac rozhybala....to je asi ine ako pri placente...prvy porod suprovy, druhy omnoho dlhsi, a to som pri druhom mala isto lepsiu kondicku....tak tazko povedat od coho to zavisi....
tiež som si odležala celé tehotenstvo, pôrod bol hrozný ale nemyslím si, že kvôli ležaniu, síl som mala dosť porodiť malého, ale tá starostlivosť následná aj mne dala zabrať, mala som čo robiť so sebou aby som sa zmobilizovala z ležania do full 24 hodinovej starostlivosti 😖
ono sa to tazko posudzuje. moj priklad: od 6 mesiaca priputana na lozko, kludovy rezim. nic som nerobila. iba posledne 2 tyzdne som sa zacala hybat, aj som umyvala okna. nakoniec som rodila o 1 den neskor. porod na prvorodicku velmi rychly ale neskutocne to bolelo. o 9 hod.my odtiekla plodova voda (este som sa umyla, obliekla, dobalila a aj sama odkracala) o 10hod. som prisla do nemocnice. o 13.49 hod. bol tomasko na svete. ohladne klistiru neviem preco to niekto zatracuje. je to paradna vec.odporucam. ja si to pochvalujem. nechodila som na ziadnu pripravu ani som nic necitala o porode. pre istotu........ brala som to tak, ze su tam sestricky a tie mi presne povedia co mam rodit. (ked sa pripravis aj tak je to potom vsetko inak) (kamoska chodila na pripravu a aj tak jej to bolo vsetko na prd lebo nakoniec isla rodit cisarom)
@emai keby človek vedel, čo ho čaká.. Kto vie možno aj ja budem rodiť cisáro. Aspoň tak mi povedali, že ak tá placenta zostane tak nízko tak určite cisárom. Okrem toho mám tehotenstvo po IVF tak možno to aj kôli tomu tak bude a tým pádom mi je celá predpôrodná príprava nanič. Nechcem nič podceniť, ale čo sa vlastne deje na takom kurze?
Drzim palce.nech vsetko dobre dopadne.nevie co obsahuje predporodna priprava ja som neabsolvovala.
Ja som síce ležala len posledné 2 mesiace, ale cítila som sa velmi zoslabnutá. Paradoxne porod bol rýchly, tlačenie trvalo 5 minút, na 3 kontrakcie bol maly vonku. V prvom tehotenstve som som bola aktívna až do konca a porod bol dlhy, nevládala som tlačiť, museli mi pomôct kristellerom. Podľa mna to velmi závisi od hormonálneho a psychického nastavenia ženy pri porode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som tiež celý čas peležala,a pôrod prebehol uplne v poriadku a celkom rýchlo