Pôrod po myomektómii

17. sep 2022

Ako ste rodili tie z vas, ktorym vyberali myomy pred tehotenstvom? Konkretne po laparoskopii.
Po polroku od operacie mozme skusat, tak ma napadlo sa opytat na porod😊
Sekcia planovana alebo vaginalny porod?
Samozrejme ak to bude aktualne, budem kontaktovat mojho operatera.

e1i
17. sep 2022

V 10/21 som mala mmt, zoperovane laparoskopicky. V 1/22 vysiel ket a rodit budem sekciou ale z dôvodu predoslej akutnej. Inak dr vravela ze nie je prekazkou ani vaginalny pôrod. Rodit budem o 11 dní.

cee_68
17. sep 2022

Planovana sekcia. V porodnici, kde nemaju velmi radi planovane sekcie. Ono mozno zalezi na type a ulozeni toho myomu.

autor
17. sep 2022

@cee_68 mne vyberal intramuralny 7x4cm a 2 subserozne 5cm.
Ved to, ze citala som tu X pripadov kedy gyn napisal planovana sekciaba v nemocnici to nerespektovali. Ale snad sa mi podari rodit tam, kde ma operovali.

cee_68
17. sep 2022

Aj ja som mala intramuralny. Nemyslim, ze pri tomto bude niekto riskovat. Inak nam sa podarilo asi 2 mesiace po laparo, vsetko dopadlo super 😉. Drzim palce ❤️

fion22
18. sep 2022

Ahoj, citujem môjho gyn...záleží od toho čo Ti povedal ten lekár, ktorý ťa operoval, lebo on jediný ten myóm videl. Ja to nemôžem takto zhodnotiť. Môj doktor po operácii povedal, že pôrod jedine cisárskym a nikde to nebolo zapísané. Záleží na tom, ako hlboko bol v stene maternice a nie len aký veľký bol. Ja som rodila cisárskym a naozaj tá jazva na maternici po pôrode krvácala a mali s ňou viac roboty ako s novým rezom.

autor
18. sep 2022

@fion22 dakujem ti velmi pekne za reakciu😊 pomohla mi. Mna operovali U Apolinare v Prahe, a ohladom porodu mam len datum kedy mame zacat dalsi pokus o oteho. Ale budem kontaktovat operatera potom urcite kedze chcem tam aj rodit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre