Pôrod koncom panvovým

14. sep 2022

Ahojte dievčatá,
Je tu niektorá, ktorá rodila KP? Alebo je tu niektorá, ktorej pomohli ,,babské rady" a dieťatko sa otočilo?
Som momentálne na začiatku 37tt a moja mala princezná si zmyslela, že jej je pohodlnejšie sedieť na zadočku ako byť otočená hlavou dole (do 32tt bola otočená hlavou dole 🙈). Môj gynekológ tvrdí, že sa ešte dcérka môže otočiť, ale že nevidí problém, aby som rodila aj koncom panvovým. Som druhorodička a mám z toho obavy.
Ďakujem.

anonymnasnazilka
14. sep 2022

Mamina rodila sestru KP. v tom case (pred 40r) sa tam zisli odbornici, ale hovorila, ze to bolo v pohode 🙂

sojorez
14. sep 2022

Ja som narodena KP/ vsetko ok, bez nasledkov a mamka bola prvorodicka.

fizbo
14. sep 2022

Aj ja som na tom podobne, 34 tt. Vraj sa to da pekne odrodit, ak ovsem je skuseny doktor a tak. ale ja osobne by som sa toho bala. Na SR sa vraj 90% deti KP rodi cisarskym. Navyse, ja mam chalana, tam je to vraj riskantnejsie kvoli vajkam. Keby som mala babu a dr by si bol sebou isty, predpokladam ze ten tvoj je, tak by som to zvazovala asi. Drzim palce v rozhodovani 🙂

fizbo
14. sep 2022

Uz chodis aj do porodnice na kontroly? Tam uvidis ako velmi sa budu alebo nebudu hrnut do toho 🙂

jaga18
14. sep 2022

Ahoj, môj sa ešte v 38tt otočil zadkom dolu, ale do pôrodu sa ešte stihol otočiť naspäť. Dr mi vtedy tiež vravela, že je to bežné. Mne sa to ale z 3 deti stalo iba pri jednom. Keby sa neotocil späť, plánovali by sekciu.

gabika128
14. sep 2022

Sú také cviky na otočenie bábätka. Ak sa ti teraz mala otočila v bruchu tak je šanca, že sa otočí znova. Mne sa nepohla od 22 týždňa až do pôrodu, mohla som aj stojky robiť,plávať atď. 😂 v mojom okolí 2 baby rodili dcérky KP a super všetko, ale vychystali dobrých doktorov. Ja som tiež chcela ale nevychytala som doktora.
Prajem nech dopadne všetko dobre ❤️

lucia147852
14. sep 2022

Kamoska prišla už na sc a zistili, že maly sa otočil, tak šla domov čakať. Ja by som sa KP bála, ale keď proridzene, zazmluvnit si ozaj kvalitného dr čo má skúsenosti. Svokra mala muža KP (druhý porod) a veľmi veľmi zle. Skoro umrel. Tým nestrasim, len že by som sa bála. On bol ale veľké bábätko

kiki68
14. sep 2022

Zalezi co v porodnici, ale ked sa iba takto nahodou otocila, tak sa este moze naspat. Uvidis dalsiu kontrolu. Ale je to dievcatko a tam sa da aj takto a prirodzene. Pozri, stale mozu kedykolvek spravit cisarsky

majki_ki
14. sep 2022

Mne sa malý neotocil, skúšala som všetky možné ,,babské rady,, cviky dokonca aj homeopatiká. Neskôr sme skúšali aj obrat v ružinovskej nemocnici - neúspešný. Rodila som sekciou, chlapca som nechcela rodiť normálne, väčšina lekárov mi odporúčala sekciu, akurát pán prednosta vravel, že to porodim, len to bude trvať... No dal na moje rozhodnutie a teda bola sekcia.

smajliica
14. sep 2022

Ja som rodila KP, porod pohodicka, tlacila som 17 minut, z toho 8 sa mi zastavili kontrakcie, takze realne 9 minut. Ziadne problemy any komplikacie. Akurat v nasej nemocnici je tim co sa specializuje na KP a presne vedeli co robia.

lucynka
14. sep 2022

Mne sa malička otočila hlavičkou dole teraz len v 40tt, doteraz bola KP, kazali mi aj predoperačné kvôli tomu spraviť, pre istotu, aj keď povedali ze ako viacrodicka môžem rodiť normálne. Takže nádej je vždy ze sa otočí. Teraz už len čakáme kedy sa vypýta na svet.

autor
20. sep 2022

@fizbo do nemocnice idem v pondelok 1x, doteraz som chodila k svojmu gynekológovi.
Ďakujem Vám všetkým za skúsenosti a rady. Malá si to zatiaľ nerozmyslela a stále je KP
Keď Vám mam pravdu povedať ani cisársky pre mňa nie je výhra... asi mám z neho väčší strach ako z pôrodu KP. Už len uspatie a predstava, že do mňa režú ma privadza do zúfalstva 🙈 obdivujem ženy, čo v pohode zvládli cisársky...

zuzu1111
27. sep 2022

Ahoj autorka, som na tom úplne rovnako, 34tt, posledná poradňa u obvod.gynekologa a bábo poloha KP....povedala mi, že ešte sa môže otočiť a že keby nie, tak to závisí od toho, ako sa k tomu postaví nemocnica, doktor. Niekde hneď riešia, že je to indikácia na sekciu, niekde, že sa to dá pekne prirodzene porodiť.....Len ja som presne v rovnakom rozpoložení ako vy, že neviem čo je horšie, či strach rodiť prirodzene, keď je bábo KP alebo predstava sekcie, z ktorej mám asi väčší strach ako z bolesti pri kontrakciach.....Koľke bábo je to u vás? Kedy máte termín?

autor
27. sep 2022

@zuzu1111 babo už mám na svete, dcérka mala 49cm, 3640g a narodila sa 25.09. prirodzene. Bol to pre mňa druhy pôrod, ktorý bol pre mňa náročnejší ako prvý prirodzený. .. pripravili ma aj na sekciu, ak by nastali komplikácie, našťastie žiadne neboli. Mam 4 vonkajšie stehy, ale inak som fit. Bábätko je tiež v poriadku.

zuzu1111
27. sep 2022

Blahoželám ♥️ .....a teda neotočila sa vobec? Ani neskúšali doktori nejaké tipy, ako ju otočiť?

autor
28. sep 2022

@zuzu1111 ďakujem 🤗 nie, nechceli sa o to pokúšať... ja som skúšala všetko možné na otočenie, cviky aj hudbu... proste si mala povedala, že sa neotočí a hotovo 😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre