S epiduralom či bez?
Bez. Pozri si ako sa picha
Mala som pôrod aj s aj bez. Za mňa bez
Pýtam sa preto, že moja rodina mi to neodporúča. Vraj to pre niečo nie je dobre. (Netuším pre čo) tak pre istotu sa pýtam. Síce každá žena ma iné bolesti, ale zaujímali ma aj iné názory.
Pri prvom som mala-hroza porod.
Dalsie tri porody vyvolavane. Bez epi. Ovela lepsie. Priam uzasny porod.
Oba porody s Epi a uplne v pohode aj po porode, pocas kontrakcii som pri prvom citila len take mravencenie v podbrusku a pri druhom nic. Epi sa podava iba v určitej faze porodu, priamo 2.faze sa nepodava, to aj citis tlak,bolesti a potom po porode dopichnu ak treba sit.
U mna pri druhom porode som mal len jednu davku,, ked isli sit,nevedeli zohnat anesteziologa (mal toho vela) a prisiel ked som uz oddychovala.
😉
Kazdy porod, telo je ine. Je dobre mat pripravu, ked sa porod rozbehne, rozhodnes sa ci ides do toho alebo nie. Vzdy mozes epi odmietnut, aj ked sa vopred rozhodnes, ze chces.
Niekto ma stastie, ze rodi do 2-4-6-8h a niekto sa trapi 2 dni, to je potom epi vykupenie aspon na chvíľu a nabratie energie
Bez
Zariad sa podľa seba, podľa toho aky máš prah bolesti. Vôbec nepočúvaj rodinu ktorá ti radí ísť bez neho a už dupľom, keď nevie prečo-JPP. Ja som bola tiež hrdinka, veď miliardy žien porodili bez epiduralu.... a potom mi začali pôrodné bolesti😁 a do 10 minút som vedela, že to nedám. A to ja znesiem toho dosť. A to este nespominam komplikacie... Maj to zaplatene, kwd nevyuzijes, peniazecti vratia.
Prvy krat som nestihla a zvysok bez. 4 prirodzebe za mnou. Ja vsak bolest prezivam s radostou. :D
1. Pôrod s epi. Mne to zastavilo kontrakcie, musela som dostať oxytocín. Akonáhle ho odpojili kontrakcie zas prešli. Už som kričala na sestričku, nech to neodpája. Epidurál mi nenapichli najšťastnejšie, ešte pol roka ma bolel chrbát
2. Pôrod bez. Rýchly, áno bolesť bola ale prebehlo to rýchlo a po pôrode nebolelo nikde nič.
3. Síce s epidurálom ale pichnutým neskoro, takže nezabral, pôrod prebehol v podstate rovnako ako ten prvý. Rozdiel bol ten, že epidurál bol dobre napichnutý, takže bolesť chrbta sa potom už nekonala.
Keby som mala ísť rodiť opäť, pôjdem bez.
Ako prvorodicka som rodila bez.. ku koncu aj s oxytocinom, a druhý tiež pôjdem bez
Zalezi od situacie, urcite si vybav poucenie. Co ked budes mat 30 hod porod? Tam to moze velmi pomoct. Pri 2 hod porode to jasne nema taky zmysel
Mala som 3x porod BEZ. Nie som hrdinka, keby sa to podávalo inym sposobom tak chcem. Do chrbta pri miechu vsak nie. Toho som sa desila.
Mala som aj bez aj s..odporúčam s epi...neporovnateľne...
4 pôrody bez a v pohode to bolo aspoň u mňa, ja by som si už epidurálku nedala...
Každý pôrod je iný. Ja som mala bez a úplne v pohode. To ale neznamená, že druhý by bol tiež ok. Vybav si poučenie, za to nič nedáš. A uvidíš. Možno bude pôrod rýchli, možno dlhý, možno budeš zvládať bolesti dobre, možno zle. Je dobre mat nejakého "zolika" alebo ako to nazvať.
Pri prvom dieťati mi kontrakcie začali vo štvrtok večer a porodila som v sobotu na obed.Asi by som bez neho zomrela od bolesti, bolo to strašné.Pri druhom som si dala tiež, ale moc nezabral
Každý pôrod je iný, to sa nedá porovnávať. Mám za sebou 4 pôrody. Prvý som mala bez epi a to bola hrôza. Doktor mi odporučal, že som prvorodička. Bola som za hrdinku, nedala si. Na konci som už nevládala tlačiť, sestrička musela tlačiť na brucho a po pôrode som sa dosť dlho dávala dokopy, ešte aj syn sa zasekol a musel ísť von vakuom. Pri druhom som si už epi dala. Takmer bezbolestný pôrod. Na obed som porodila a večer som už "behala". Tretí a štvrtý už bez epi, ale to už boli rýchlejšie pôrody. Takže za mňa urob si prípravu a potom uvidíš. Ale prvorodičke by som odporučila. Prvý pôrod zvykne trvať dlhšie a rodička sa dosť vysili.
Epidural môže znížiť aktivitu plodu, zoslabiť kontrakcie a dieťa bude viac ospalé ale vždy je to individualne
Mala som pôrod aj s epi aj bez, za mňa určite s epiduralkou 👍
S rajským plynom 😀
Papiere si vybav. Prvy S. Pri druhom ma Dr presvedcala, ze nepotrebujem. Porodna asistenka stojaca za nou mi hlavou naznacovala, ze si ju mam dat.
Nakoniec som si ju dala. O desiatej som uz nevladala s kontrakciamu. Dieta sa narodilo pred 16, dovtedy by som asi skapala. Navyse dieta malo o kilo viac ako mu odhadovali.
Ak mas cez 40, tak s. Inak bez. Epi mi znizil kontrakcie, malemu sa znizila po kazdej davke srdcova frekv.v porovnani s 2 porodmi bez to sice bolo bezbolestne az do konca, no dodnes mam z toho vycitky a zly pocit, ze na stare kolena som si z pohodlnosti dala epi bez ohladu na dieta. Ano, tak to bolo. Ako mam uverit, ze nemozem pit v tehotenstve alkohol, ale epi do priestoru pri chrbtici diera voooobec neovplyvni?
S epiduralom.. to ako ma to vykúpilo z bolesti bolo neskutočné 🙏🏼 mala som potom silu aspoň tlačiť, lebo tie kontrakcie boli neskutočne vyčerpávajúce
Ja som mala prvý S a ďalšie 2 bez. Povedala by som, že epi mi pôrod akoby spomalil, kontrakcie prestali a dr riešili ako ich opäť rozbehnúť. Od odtečenia plodovej vody do pôrodu ubehlo 7 h. bolesť nebolo tak cítiť ale tlak bol poriadny . Pri druhom mi nestihli dať nič (dcéra sa narodila do hodiny od príchodu do nemocnice) a pri treťom som to neriešila, pôrod tiež 7 h .
Ja som rodila 2x bez. Ale obidva razy od začiatku s oxytocinom a tie bolesti boli neskutočne. Prvý krát som nemala tie vyšetrenia aby mi mohli Epi podať, takže som sa musela vytrapiť. Druhý krát som vyšetrenia k EPI mala, ale aj napriek oxytocinu sa tie bolesti dali nejak predychať, až ku koncu to už bol masaker ale na podanie epi už bolo neskoro. Kamarátka zasa neváhala a epi si pichnúť dala, no rodila dlho zasa.
A ešte doplním, že pri druhom pôrode som mala rajsky plyn, ale bolo to ako vyhodiť 30e do koša. Mne to akosi vôbec nepomahal ten plyn.
Urcite s epiduralom, ak si chces porod vychutnat 🙂 Vpich vobec neboli, je to len taky tlak, vobec nic hrozne. Poskodenie miechy nehrozi, kedze v mieste, kde sa to aplikuje, sa uz miecha nenachadza 🙂 Dala som si ju aj dopichnut a porod som mala krasny. Babatko bolo na svete v priebehu 5tich minut a potom som uz len oddychovala (pri siti). Ziadne vedlajsie ucinky ako bolest hlavy a podobne som nemala, dokonca aj ked mi nukali lieky od bolesti, tak som ich nepotrebovala 🙂 Samozrejme, kazda sme ina, kazda mame prah bolesti iny. Ja osobne nie som citlivka, prah bolesti mam vysoko, ale pre celkovy komfort som si to dala 😊
@gulicka277 úplne suhlasim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
S, jednoznačne