Pôrod dvojičiek

19. apr 2022

Žienky tie čo ste čakali dvojičky konkrétne dvojvaječne ako ste rodili? Je pravda že musí byť len sekcia ? Dr mi zatiaľ nič nevravel ešte je skoro som v 23tt. Ako ste rodili vy a aké to bolo ? Ďakujem za všetky odpoveďe

kabinka11
19. apr 2022

Dvojičky nemám, ale známa rodila prirodzene, pri druhej dcére nastali komplikácie, tak urýchlene cisarak.

nikpa
19. apr 2022

Môžeš rodiť prirodzene. Ak bude všetko v poriadku, nie je dôvod na sekciu len preto, že je to viacpocentne tehotenstvo.

bubinko1506
19. apr 2022

Mozes rodit aj prirodzene, ak je vsetko v poriadku. Ja mam dvojvajecne dvojicky, rodila som planovanou sekciou, ale len kvoli tomu, ze som sa strasne bala prirodzeneho porodu. Insk by ma nechali v pohode rodit prirodzene

renina69
19. apr 2022

Rodila som pred piatimi rokmi dvojičky od začiatku mi hovorili že bude sekcia bola sekcia všetko ok

dasus12
19. apr 2022

Sestra porodila dvojičky, prirodzene,bez epiduralky..a to sa bála celé tehotenstvo,ako to zvládne 👍❤️

nevenka
19. apr 2022

Teta rodila dvojvajecne dvojicky pred 37 rokmi, a to do poslednej chvile ani nevedela, ze caka dvojicky a kazde malo 3500g 🙈. Vtedy este ani UTZ nebol. Do terminu vydrzala. Jej dcera, jedna z tych dvojiciek, mala pri druhom babatku obrovske brucho, sice dieta bolo velke, ale keby neboli ultrazvuky, tak si aj mysli, ze su isto 2 🙂.
Ja som sice dvojicky nemala, ale skusila by som spravit vsetko preto, aby to slo klasicky. Ale pokial nie, tak nie, hlavne bezpecne, aby sa daco nepokaslalo pri porode. Potom je neskoro plakat.

martinals
19. apr 2022

Pred 4r sekcia, dvojvaječné dvojičky. Všetko bolo ok.

autor
19. apr 2022

Väčšinu čo čítam sekcia ...ja sa bojím toho že sa nebudem vládať starať o deti po sekcii keďže som bola operovana len laparoskopicky na žlčník a ranky sa hojili 6 mesiacov a strašne zápaly

loliki
19. apr 2022

Lekári sa rozhodnú podľa aktuálnej situácie. Ja sekciou, lebo som bola už po operácii maternice. Zvládla som to. Aj ty to zvládneš. Tá rana sa zašije a ideš. 😉

gionella
19. apr 2022

Mne celé tehotenstvo dr pripomínal
Že keď budú dobre natočené tak nemáme prečo neskúsiť to prirodzene ( ale to bola moja nočná mora) nakoniec išli akútnou sekciou v 31 tt. Sú pôrodnice kde dvojicky automaticky rodia sekciou a niekde v pohode aj prirodzene nechajú.

martinals
19. apr 2022

Mam za sebou 4 sekcie, zotavovanie bolo o niečo náročnejšie tie prvé 2-3 týždne, ale potom to bolo už ôk. Pomáhal mi manžel ak nebol v práci, hlavne pri zdvihani báb z postielky. Neboj nebolo to nič hrozné a dá sa to zvládnuť.

ajajaj00
19. apr 2022

ahojky ja mam uz 5 rocne dvojicky chalanov a rodila som prirodzene v ukoncenom 38 tyzdni..krasne spomienky mam na porod

dudos
19. apr 2022

Sestra rodila dvojvajecne dvojičky sekciou. Odtiekla jej plodová voda, prišla do pôrodnice a rodila sekciou.
Čo sa týka starostlivosti o seba a dvojky po pôrode treba si urobiť viac plánov ako to bude pri daných situáciách. Kľudne sa môže stať, že pôrod prebehne oveľa skôr a budeš mať čas sa ako tak zotaviť. Môže nastať situacia, že si domov zoberiete len jedno dieťatko a druhé bude musieť ostať stále v nemocnici. A môže nastať situácia, že všetko pôjde podľa plánu a z pôrodnice pôjdete traja.

elizita
19. apr 2022

Kamoška rodila prirodzene dvojičky v 32tt, teraz majú 2r a druhá prirodzene dvojky v 40tt, už majú 6r. Obe v Bratislave.

sati298
19. apr 2022

Rodila som 39+1 akutnou sekciou, lebo B ostalo priecne. Gynekolog ma cely cas tlacil do sekcie, ja som od zaciatku trvala na prirodzenom porode.

jeanne14
19. apr 2022

Známa dvojičky prvú prirodzene, pri druhej nastali komplikácie tak akútna sekcia

heln
20. apr 2022

ahoj, ak budu pekne otocene dolu hlavou a pri porode pojdu pekne ako treba, tak mozes v klude porodit prirodzene, niekedy sa stava, ze prve ide pekne a druhe sa zle natoci, tak potom urobia sekciu, alebo sa moze stat , ze budu obe priecne a tam sa da len sekcia. cize je to individualne a zalezi od mnohych faktorov, ale da sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre