Pôrod do vody verzus klasický

18. sep 2023

Ahojte maminy, som tehotná a z pôrodu mám až paniku..🫣 chcela by som sa spýtať či ste tu nejaké ktoré rodili do vody aj normálne a čo mi viete odporučiť..počula som, že pôrod do vody je menej bolestivý, ale neviem čo je na tom pravdy...

rebrambora
18. sep 2023

Ja som rodila do vody, dalsi porod planujem vanu takisto. Co sa bolesti tyka, mam prah dost vysoko a kedze som rodila len do vody, nemam to ako porovnat. Ale rodila som v Nemecku v nemocnici, kde je to pod normalnym lekarskym dohladom a maju na to vane urcene.
Inak ale ako v nemocnici, kt sa na to specializuje by som nesla. Neviem ako je na tom SR dnes, ci uz existuju zariadenia na to urcene. Za mna ano.

cimage
18. sep 2023

Kazdy ma iny prah bolesti, ale voda urcite pomoze uvolnit sa. Ja ked som hladala porodnicu co umoznuje porod do vody, tak som bola nemilo prekvapena, ze ziadna to neponukala. Hoci mali vane, ale neboli tomu naklonene, max zena mohla byt vo vode a na samotny porod musela ist von. Neviem ako sa to zmenilo za tie 2roky.
Porodu sa netreba bat, treba sa na neho pripravit. Najlepsie je zacat kurzom hypnoporodu a tam sa vsetko dozvies, co dalej robit, ako sa pripravit po psychickej aj fyzickej stranke. Porod je hlavne o hlave.

tramtada31
18. sep 2023

Keď pôjdeš rodit do vody, tak ti nedaju epiduralku, takze to menej bolestivé nebude.

zushorvath
19. sep 2023

Nemaj paniku, neboj sa. Naozaj, nicomu to nepomoze ak sa budes bat 🙂 Budu pri tebe sestricky, lekar. Rob pocas tehotenstva vsetko co mozes, vela sa hyb a mysli pozitivne. Nastav sa tak, ze bude dobre. Pred koncom tehotenstva pi caj z listov maliny ostruzinovej a do jogurtu pridaj lanove semiacka. Precitaj si ako ulahcit porod, pred koncom skus aniball. Mas moznost epiduralu, to je velka pomoc 🙂. Drzim ti palce, nie je to taka hroza ako si mozno myslis. Prisaham.
A hlavne, vdaka kontrakciam budes stale blizsie a blizsie k tej krasnej chvili, kedy budes drzat to svoje babatko v naruci 🙂.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre