Pôrod do vody v Anglicku

irin12
15. dec 2013

Pre mamicky co chcu alebo rodili do vody 😉 Zienky chystam sa rodit do vody, ak bude volna vana. Moze zena ak jej praskne plodova voda byt vo vani? Aky ste mali porod? Piste, piste. 😀 neprispievajte prosim tie, co nerodili a ani nechcu rodit takymto sposobom, o infekcii a podobnych dristoch....

luciaalex
15. dec 2013

No mne veru museli vodu pichnut, potom sa kontrakcie rozbehli ze az a potom som isla do vody. Porod som mala vyvolany kvoli prenasaniu a vahe babetka, rano o 8 cipok, o pol dvanastej pichli vodu, sup do vody a o pol druhej babo na svete. Porod bolel, kto tvrdi ze nie klame, ale mojho 4 kiloveho syna som ja, pred teho 52 kilova, vytlacila na dva tri krat. Ktovie akoby to bolo na suchu mozno tiez tak dobre, ale ja odporucam. Druhy syn mal byt tiez potapac, ale veci sa skomplikovalli, voda uz napustena a ja hura na akutnu sekciu... ale vsetko ok. Drz sa

dejka77
15. dec 2013

Myslela si ak jej praskne vo vani? Tak to urcite nie je problem lebo mne voda nepraskla a bola som vo vani. Nakoniec mi ju prepichli, ale do vane som uz nesla. Mala som hrozne kontrakcie, ktore podla mna ani vo vani neboli miernejsie takze nakoniec z toho nic nebolo.

adelakk
6. jan 2014

irin12, mozno to uz mas za sebou a moja skusenost ti moc nepomoze. Ja som rodila svoje prve dieta pred dvomi rokmi v Anglicku v Natural birth centre a rodila som do vody v klaciacej polohe. Najskor mi praskla plodova voda, okolo 6.30 rano, do porodnice som bola prijata vecer okolo 21.00 hod. Posledne skoro dve hodiny som stravila vo vode. A mozem to iba odporucit. Voda posobi neuveritelne utisujuco a uvolnujuco, takze v case medzi kontrakciami ti pomoze sa pekne pozbierat, aby si mala silu na dalsiu kontrakciu. Medzitym sme sa prestahovali na Slovensko, termin druheho porodu mam zajtra a som dost vydesena z toho, ze budem musiet rodit na nejakej posteli s nohami zakliesnenymi v kovovych stupatkach a tlacit smerom hore proti gravitacii. Ked som zistila, ze som tehotna, kratko po prichode na Slovensko tak sme s manzelom po mojich prvych skusenostiach s lekarskou starostlivostou, uvazovali o navrate do Anglicka aspon kym porodim. Potom sme to nechali tak a zostali sme. V Anglicku som rodila s pocitom, ze sa vsetko toci iba okolo mna a mojho dietatka. Tu idem rodit s pocitom, ze uz to nejak vydrzim ked to vydrzali tolke zeny predo mnou.
Takze Ti prajem vela stastia, nech sa Ti podari dostat sa do vody, hned by som tam isla rodit aj dvakrat po sebe.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre