Pôrod do vody alebo do bazéniku

lydia029
6. júl 2023

Ahojte dievčatá . Chcem sa Vás opýtať ? Aké ma výhody porod do vody ? A čo by ste radšej odporučili ? Porod na sucho alebo radšej porod do vody?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamamasama
6. júl 2023

Mala som bazen. Skvelý na predýchavanie kontrakcií, ale vo finále som si vybrala gauč. ☺️✌️

terry658
6. júl 2023

@lydia029 ja radšej rodim na suchu. Mne teplá voda zintenzívňuje kontrakcie.

mirkava
7. júl 2023

@lydia029 nezniesla by som v tých bolestiach na sebe vodu

domka222
7. júl 2023

Akože neviem. Nestihli mi dať ani raz klistir a keď si predstavím,že by to malo byť vo vode so mnou

lienka.7
7. júl 2023

@lydia029 pokial viem, na SK sa do vody nerodi, môžeš tam byt len predtým. Inak kým sa na to upresním, zisti si, či vôbec toto môžeš absolvovať. Odhliadnut od toho, že to musi byt fakt "lahôdka," byt vo vode so všetkým, čo z teba vychádza. Ale ok, proti gustu žiaden disputat.

lydia029
autor
7. júl 2023

Dievcence písala som túto otázku len preto aby som vedela čo to obnáša . Nie že to plánujem !!!! Ale ďakujem inak za rady .

kiki68
7. júl 2023

Neviem ci je to na sk mozne, v zahranici na to musis mat tehu bez rizika, nekomplikovane, neda sa dat do vody monitor. Ja som chcela rodit do vody a neslo to skrz rizikove tehu a tiez rizikovy porod ( ak praskne voda na zaciatku), cize u mna to neslo. Inak by som urcite isla prave do tohto. Na tych par minut mi moze byt jedno, co tam plava. Mne ten porod nasucho prekazal v tom, ze som mala dojem, ze ma celu zodrie, ako tam nebola voda, dieta prenosene bez toho mazu, tak to bolo ako mat sex s nejakym pornohercom dobru hodinu ( tak som zial dost dlho tlacila). Keby tam aspon dali ten porodnicky lubrikant, ale zial nic.

mamamasama
7. júl 2023

@kiki68 a preco nedali?

kiki68
7. júl 2023

@mamamasama nemali, nechceli 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Viem ja? 😂 dalsi raz si donesiem asi vsetko sama, nie sa spoliehat na externe zdroje 😂 no co , clovek musia vsade chodit ako nejaka rajda s lubrikantom v kabelke 😂🙈

mamamasama
7. júl 2023

@kiki68 asi tak 😁

vroni
7. júl 2023

Tu pôrod do vody ponúkajú, ale len pri bezproblémovom tehotenstve a bez epiduralu. Tým pre mňa neprichádzal do úvahy, takze praktickú skúsenosť nemam

rebrambora
7. júl 2023

Mala som porod vo vani.
Ale v nemocnici, v zahranici je to normalne. Bolo to, nechcem povedat prijemne, ale idem do toho urcite aj druhy x. Kupem sa ale cely zivot a tehotenstva vo viac ako teplej vode, cize mi to vyhovovalo. Epidural som a ani teraz za ziadnych okolnosti nechelcem. Tie medicinske vane maju odsavanie, cize vobec som nemala pocit, zeby nieco plavalo okolo mna.
Osobne by som ale sla len do medicinskeho zariadenia kde je vsetko sterilne.

mamuch321
7. júl 2023

My ideme rodit do Havirova a velmi tuzim rodit do vody tam 🙂

mon1806
7. júl 2023

Na roli medzi zemiakmi nechces ?

lydia029
autor
7. júl 2023

@mon1806 Ak nevieš citát , pisala som že som sa len opýtala . Nie že to ozaj chcem . Tak neviem načo tu útočíš a máš sprosté reči!!!!Nikto na to nieje zvedavý !!!

hygienka
7. júl 2023

@lydia029 na predýchavanie fajn. Ale samotné tlačenie určite mimo vodu, netreba riskovať infekciu.

mon1806
7. júl 2023

@lydia029 ani nerozmyslaj nechapem ako toto mami mozu vobec nad takym rozmyslat ako niekde v nemocnici pod dohladom lekarov ale ona takto doma akoze rozum mi stoji

tramtada31
7. júl 2023

@lydia029 ja som nad tým prestala uvazovat hneď potom, ako mi povedali, že sa tam rodi len bez epiduralky (asi kvôli možnej infekcii)

hajducarmen87
7. júl 2023

A na čo je to vôbec dobré? Furt tu riešite od dobroty totálne hovadiny ináč.

ankare
7. júl 2023

@terry658
Vsak o to pri pôrode ide, aby sa kontrakcie zintenzívnovali a predlžovali. 🙂

terry658
7. júl 2023

@ankare ale do znesiteľnej miery. Nieže si spôsobím kontrakcie, ktoré nebudem vedieť zvládnuť a potom sa psychicky zložím. Prosto každá žena si musí ten svoj prah bolesti zmanagovať sama. Ja mám nízky prah bolesti, takže musím zvyšovať silu bolestí postupne aby som pôrodom prešla v pokoji.

kiki68
8. júl 2023

@terry658 ehm toto pri porode neplati, tam to ide mimo cohokolvek. Neviem ako by som ovplyvnila intenzitu kontrakcii, mozno cielene liekmi, ale zastavit to telo podla mna nejde. Ze si poviem, ze uz mam dost a smitec. To by som si povedala hned pol hodku po tom, co to rosambo zacalo. Epidural je tiez taka vec, ze mozu a nemusia stihnut podat. Mne nestihli podat nic. Oni velmi od urcitej fazy neodporuca ju to tlmit kvoli babatku. Psychicky zena vydrzi, mna zaujimalo iba to, aby bol maly v poriadku. Keby mi aj koleno prestrelia, tak to dieta je podla mna prvorade

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre