Pôrod do vody

mimacek
28. apr 2014

Mile maminky, ktore mate skusenosti s porodom do vody, mozete povedat, ci odporucate alebo by ste sa rozhodli inak? Ja by som rada rodila do vody. dakujem 🙂

aliza
28. apr 2014

@mimacek ja som rodila do vody a neviem si vynachvalit. super porod, super zazitok.

adelakk
29. apr 2014

@mimacek prve dieta som rodila do vody,druhe "normalne" a keby som este mala niekedy rodit tak iba do vody. Strasne lutujem,ze spm si druhy krat nevybavila rodenie do vody. Tieto dve varianty sa podla mna nedaju ani porovnat. Jednoznacne vyhrava voda. Prvy porod som mala v Anglicku a tam je porod do vody normalna vec. Druhy porod na Slovensku v Bratislave a kazdy na mna pozeral, ze co vymyslam ked chcem rodit vo vode. Tak som to nechala tak a rodila klasickym slovenskym sposobom a to bola velka chyba. Samozrejme rodit sa da tak aj tak, ale ta skusenost je na neporovnanie.

happyfrog80
29. apr 2014

len ci prave budu mat v momente vanu volnu ,stava sa ze nemaju

tinamatka
29. apr 2014

Baby a kde u nás na Slovensku sa dá rodiť do vody ak máte prehľad?

mimacek
autor
29. apr 2014

Ja som sa o to zaujimala a som rozhodnuta, ze pojdeme rodit do Hainburgu kde je aj moznost porodu do vody a uplne prirodzene, na Slovensku je to mozne pokial viem v Topolcanoch aj v Bojniciach, Bratislava nema ani jednu porodnicu s vodou, co ma dost prekvapilo, ale musime si vybrat podla moznosti, vdaka zatial dievcata za vase skusenosti.

mimacek
autor
29. apr 2014

@tinamatka zalezi odkial si, ja som sa zaujimala o zapad a zahorie, no asi najblizsie mame Hainburg a Topolcany 🙂

daniela1983
29. apr 2014

ja som velmi chcela do vody, ale ked som sa do tej vane nalozila, tak mi ta tepla voda nerobila dobre na srdce. a moj gynekolog mi dopredu hovoril, ze nech sa na to moc neupinam, ze co ak to nepojde. takze v zavere neviem ake by to bolo. kazdoapdne vo vani bolo fajn. takze ti radi, urcite t zhanaj a chod si za tym, ale moze sa stat ze ti to skratka zdravotne nesadne, tak aby si nebola sklamana. poradim ti skus si najst porodnicu kde mozes rodit v akejkolvek polohe. keby ti ta vana nahodou nevysla, aby si mohla porodit co najlahsie. ja som rodila na stolicke a bolo to super. to mi uz ta vana ani nechybala. a kedze som sa ako blazon drzala tych ruciek na stolicke spatne si uvedomujem, ze neviem celkom ako by som bola rodila vo vani lebo tam by som sa nebola mala coho chytit a tak riadne by som sa nezaprela, sa mi to vsetko smykalo

tinamatka
29. apr 2014

@mimacek Veď práve... som z východu - PP a tu vôkol široko ďaleko ani neviem či je tu nejaká PORIADNA pôrodnica

mimacek
autor
29. apr 2014

@tinamatka Ak mozem poradit z ohlasov mojich rodinnych znamych tak viem, ze v Kosiciach je dobra porodnica Kosice-Saca a mam dve kamaratky (jedna z Presova a druha Kosicanka) jedna odrodila raz a druha uz dve deticky v Banskej Stiavnici, vraj uzasna nemocnica, tak skuste si to mozno preverit, bohuzial to je maximum kde siahaju moje vedomosti tam. Prajem vela uspechov.....

tinamatka
1. máj 2014

@mimacek Ďakujem za rady 😉

modrofuzik11
3. máj 2014

mne sa osvedcilo sprchovanie pred porodom. dlho, v teplej vode. velmi pomohlo. porod do vody som nezazila. nie je to "spinave"? do vody, kam rodite, z vas vyjde hocico. nemoze to infikovat babatko, popr. vas?

daniela1983
3. máj 2014

@modrofuzik11 jednak tu vodu nie je problem vypustit a zase napustit. dalsia vec preco by to malo infikovat. pri porode ide krv a s tou pride dietat do kontaktu aj ked prechadza porodnymi cestami. a preco by zenu mala nakazit jej vlastna krv ktora z nej chvilu rpedtym vysla, nechapem...

ivkadracova
3. máj 2014

@tinamatka Paradoxne, malo ludi o tom vie, ale velmi dobre sa vraj rodi do vody v Trebisove. Skus tam zavolat, ci je to este aktualne.. Aj ja som zvedava 🙂 http://kosice.korzar.sme.sk/c/5859837/so-synom-...

ivkadracova
3. máj 2014

@daniela1983 Mne na to moj gynekolog povedal ze my nie sme ryby, nemame preco rodit do vody a prirodzene pre nasu populaciu je rodit na susi, a vraj riziko infikovania z vykalov a mocu je velke, hlavne ked sa zena natrhne atd. Co tych xy porodov do vody ktore su uspesne bez veskerych problemov? Neviem, nemam skusenost, iba som videla videa. A ako hovoris dolezity je stav rodicky..

daniela1983
3. máj 2014

@ivkadracova dobre ze nepovedal ze njlepsie je rodit na chrbte s nohami prikurtovanymi. tak ani skakat na fitlopte by sme nemali ved nie sme kengury.ani sprchovat by sme sa pri porode nemali ved to cicavce nerobia. 😠

ivkadracova
3. máj 2014

@daniela1983 hej juch tralala : ) ano, ale v porodnici ruzinov mi povedal, ze sa inac ako na chrbte "neda". Na to som si pomyslela svoje .. ze ako ma tam hore asi dostanu..
On zas je odbornik na ine veci, aj o gravitacii povedal ze sa da bavit pri porode atd.. napr. sam povedal pri teme ockovanie ze moze sposobit autizmus a ze je to vazna tema. Takze nehadzem ho zas do jedneho vreca so vsetkymi porodnikmi. Ma vsak niekolko deti 🙂 a vraj zene by to nikdy do vody nedovolil.
Ale si zober amazonky co rodia do rybnicka ci potociku.. v com sa to lisi? Rodit sa da hocijak, ked to funguje tak nie je co riesit. Nezabudnem na vetu od jedneho uja: silnejsi jedinec prezije : )

ivkadracova
7. máj 2014

@mimacek Akurat vcera som spoznala Zenu, ktora je zo mna asi polovica (v mojom meritku utle ziena, tak do 50kg), ktora v Hainburgu porodila do vody 4,3kg 52cm dieta bez problemov, len preto ze mala svoj klud, a bola pripravena.. btw. provorodicka, a ma z toho pekny zazitok. Vidiet nieco take velmi povzbudi.

evitka83
7. máj 2014

Porod do vody moze byt super, KED je vana volna. Ja som sa bola pozriet v heinburgu prave kvoli tomu a narovinu mi povedali, ze je celkom pravdepodobna situacia, ze sa tam dostane niekto predomnou a potom mam smolu, lebo objednat sa to vopred neda a kvoli mne tu kocku predtym odtial nevyhodia 🙂 a vanu maju iba jednu.

mimacek
autor
9. máj 2014

Baby do vody je to prirodzene aj pre ludi, ved ten maly cloviecik sa vyvija cele tehotenstvo vo vode, tak vyrok, ze nie sme ryby, mi pride od lekara nevhodny. No a prechod z prostredia maternice, kde je babatku prijemne teplo a vo vode si myslim ze je omnoho menej stresujucejsi, uz len to ze opusti mamine telo a pride na svetlo, kde v porodnici zvykne byt aj 5-7 ludi okolo, chlad a krik a ta voda mu je praveze to najznamejsie prostredie, tolko k vode ;)

ivkadracova
13. máj 2014

@evitka83 Ano, a takisto, ked su dve rodicky a nemas zazmluvnenu PA, tak do vody neporodis, lebo PA nebude sledovat dve s tym ze jedna rodi do vody. pre porod do vody si je lepsie zazmluvnit teda dohodnut sa s PA aby bola pri Tebe a nekazala Ti vyliezt z vody lebo druha prave rodi na stole vedla.

mahulenka87
14. máj 2014

teplá voda je úžasnááá. uvoľňuje, odľahčuje, zmierňuje bolesť... ja som sa takmer obárala 😀 až som mala bruško červené. bolo to fakt príjemné. Strávila som tak dosť dlhú dobu počas 1.doby pôrodnej. Rodila som ale už na štyroch vonku...

akwee
14. máj 2014

Porod do vody jednoznacne odporucam. Ja som rodila dva krat a v oboch pripadoch do vody. Neviem co je nastrih, aj ked moja prvorodena vazila vyse 4kg! Boli to moje najkrajsie zazitky v zivote. Po porode som sa citila velmi dobre. Tepla voda uvolnuje, pri kontrakciach sa zena moze "skrutit" do akejkolvek polohy, chrbat neboli. Drzim prsty, urcite budes spokojna ;)

elizita
25. okt 2014

@akwee ahoj a v akom meste si rodila do vody?

piskotka3008
25. okt 2014

Baby a nebol prekazkou epidural? Ci ste rodili prirodzene?

speci_rodinka
3. jan 2019

@ivkadracova co je prosím PA?

ivkadracova
5. jan 2019

@speci_rodinka porodna asistentka

speci_rodinka
6. jan 2019

@ivkadracova aha dakujem🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre