Ahojte čo by ste robili že bábätko má väčšiu hlavu že už má okolo 3900g +- jeden dr že je hlavou dolu druhý že je priečne a že počkáme do termínu keď chcem prirodzený pôrod a že bude väčšie to nevytlacim druhý mi odporúča cisársky rez zasa.Co mám robiť? Nechcem moc ísť sekciou. Že som uzavretá lebo že bábo je dolu hlavičkou ale nenalieha lebo je veľká.
Lekar, ktory Ti povie, ze babo bude vacsie, a ze ho nevytlacis nech si da facku, a to doslova
Dieta ktore je priecne sa prirodzene porodit neda nie? Mne vravela doktorka ze koncom panvovym ano ale priecne nie.
A velkost by som neriesila, to je normalna vaha ešte,nema 5kg.
Neviem v ktorom si týždni. Ja som tiež rodila prirodzene, 3300gramove bábo, on tiež nenaliehal na krcok ani pár dní pred pôrodom podľa usg (brucho mi vôbec ne kleslo, takže predpokladám, že tento stav trval až do pôrodu). Takže to by som ako prekážku pôrodu nevidela. Priečna poloha je však jednoznačná indikácia na cisársky, takže není co riešiť. Môže sa otočiť hlavou dole aj do posledného dňa. Myslím si, že veľa žien rodí 4kg dieťa prirodzene, takže ani v tom by som nevidela problém, plus ten odhad je väčšinou nepresný, a kľudne to môže byť +/-500gramov.
Co znamená ze ma väčšiu hlavičku? O koľko väčšiu? Ma hydrocefalus?
Nikto ta nebráni vypýtať si názor ešte 3. - ho lekára.... Alebo až na tu priečnu polohu, môžeš začať rodiť prirodzene a prinajhoršom ak to bude ne postupujúci pôrod/nevládze vytlačiť, tak ukončia cisárskym.
Ale ja určite by som sa ešte ďalšieho odborníka opýtala, ako ženy na MK. My sa môžme domnievať, ale študovať sme to nestudovali.
Ak je to prve,je to riziko..chapem...ale nechapem rozdielne nazory doktorov...to nevedia citat zo sona?? Znama ma 50kg a porodila 4x 4kg deti. ;D
@trgypadl kamaratku takto gyn stresuje cele tehotenstvo pomaly, posuvala termin niekolkokrat, meria jej panvu, ze je uzka atd, ze sekcia… nakoniec termin sekcie posunula lebo, ze nech este dieta naberie, ze je male 🤷🏻♀️ a teraz den pred tym (a uz vlastne po termine) ako ju chcela poslat na sc jej odmerala panvu, ze ju ma o 3cm sirsiu, tak uz by mohla rodit aj vaginalne.. no necakane ze sa jej panva rozsirila 😄 ja sa cudujem, ze este ma pacientky ta doktorka a to ma aj riadne kiksy za sebou…
A autorka, ja som aj danej kamaratke povedala, ze by som skusila porodit vaginalne, no musis sa tak v hlave nastavit 🙂 da sa to! A to v akej je polohe si skontroluju pred porodom, samozrejme, ak bude priecne tak nemas na vyber, ale nemusi byt 🍀
Myslí pozitívne. Nastav sa že to dáš. Niekedy sa v tej váhe lekári aj pomýlia. Jednej známej hovorili že bude mať 3,8 a malo v realite iba 3,5. A keď to nebude tvoj prípad, tak kolegyňa rodila prirodzene 4,5 kg. Pre bábo je lepšie prísť na svet prirodzeným pôrodom.
@bolarazjedna bola som u dvoch dr. v nemocnici bolo hlavičkou dolu a za 5 dní vraj priečne teraz po dvoch dňoch že je dolu hlavou som prebiehajúci 40tt chcú čakať do termínu tak ja už neviem ale som povedala že chcem prirodzene a dr dalsi že je podľa biometrie o týždeň väčšie som prvorodička a že mi odporúča sekciu ďalší že nechce robiť sekciu a ten tretí zas že pri sekcii môžu poškodiť maternicu 🤷
@barju ja sa tiež obávam ale že vraj väčšia hlavička ide ťažšie cez pôrodné cesty ale sekciu moc nechcem a som prvorodička
@anavixy a ako teda nakoniec rodila?
Rozhodla sa počkať, kedy sa vypýta.. ešte sa nevypýtal 🙂 tak snáď to bude ok, lebo to celé je nad moje chápanie ešte o to viac, že pracujem v tej pôrodnici, kde bude rodiť a teda takýto postup (ona ju napr. neposlala ani dohodnut si termin sekcie v porodnici, ziadne predoperacne..) je pre mna cudny 😵💫
Ale teda z vlastnej skusenosti, moj porod skoncil po niekolkych hodinach sekciou (nie akutnou), ja som absolutne nechcela rodit inak nez vaginalne a nakoniec to bol pre mna absolutne bezproblemovy a bezbolestny “zakrok”, co ma (aj kolegyne) fakt prekvapilo, kedze som ocakavala strasne bolesti a proste to, co som takmer denne vidala na odd. Takze ak predsa budes rodit sekciou, hlavne nezufaj, nevesaj hlavu, moze to byt uplne v pohode, treba sa pripravit fyzicky a hlavne psychicky 😊🍀
mojmu dietatu namerali v 37 tt hlavu o mesiac vacsiu a nikto nespomina cisarsky rez. aj je vahovo vacsi, jedine co riesia ze treba ho buduci tyzden premerat ci to stale vyzera ze je velky a mozno skor vyvolat porod. ja dufam ze je to v poriadku lebo cele tehotenstvo ma konstantne vacsiu hlavu ako ma mat a stale sa to nasobi
A nedal by sa ten obvod hlavičky nacvičiť s aniballom? Taktiež masáž hrádze. Ked budeš pripravená na to čo ťa čaká nič nie je nemožné,nenechala by som sa lekárom odradiť. Najmä keď sú dvaja a majú protichodné názory.ine by bolo keby mali rovnaký názor a ty si trvala na svojom,to by nemalo zmysel ísť hlavou proti múru.
3900 je odhad, ja som mala odhad 5 hodin pred vyvolavanim cca 3800 a bolo to 3660g v reali. Mala som nejake dva, tri kozmeticke stehy, proste pohoda. Dieta bolo na pravu stranu otocene, cize islo tak, ze tvarickou hore. No zrotovanie cez panvu bolo dlhsie a pridalo hodku a pol casu a tlacenie tiez 40min. Ale inak rychly porod a hlavne za dve hodky som uz behala ako strela. Vecer sama v sprche v pohode. Takze ja na cisarak nevidim dovod skrz nejaku velkost dietata do 4kg. Jedine keby je to este vacsie tak okolo 4,5kg. A to ja som mala zena, mam 163cm a boky 87cm, cize ked mna vidis, tak zalomis rukami
Ja keď som prisla do pôrodnice, odhadli váhu 3200, nakoniec mal 3800 a doktor keď videl hlavičku, povedal iba že “fuuuha to je veľká hlavička” 😂 ale ja som mala epidural takze som to ani veľmi necítila a v pohode som porodila. Trosku má nastrihli, veľmi rýchlo sa to zahojilo 😊 a inak moja gynekologička mi pár dni predtým povedala že váha je okolo 3700, takze aj tie odhady sú kadejaké
Tak môj chlapček mal 2950g a musela som ísť akútnym cisárskym. Chcela som prirodzený pôrod ale môj chlapček bol otočený dole hlavičkou ale do boku. Musím povedať že to nie je také hrozné, bolesť po cisárskom sa da vydržať ak si silná. Chcela som mať prirodzený pôrod ale som rada za moj cisársky.
Toto veštenie rozmerov... To, že či sa zmestí, reálne zistíš, až keď to príde. Lebo panva aj pôrodné cesty sa počas pôrodu rozťahujú a hlavička sa zase spučí (potom môže byť trochu šišatá, ale to sa zrovná). Natočenie hlavičky je druhá vec, ale to sa tiež mení aj počas pôrodu a niekedy sa dá pomôcť polohovaním. Ale na to treba naozaj dobrú pôrodnú asistentku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja len napíšem k váhe, sestra mala syna 2850g a dcéru 4150g. Vravela ze dcéra sa jej rodila oveľa ľahšie a rodila ju kratšie ako syna 🙂