Pôrod bez prípravy

12. máj 2023

Nájde sa žena, ktorá mala okej pôrod bez prípravy? Bez cvičenia s aniballom? Ja mám dnes za sebou prvú poradňu v nemocnici a keď som povedala, že necvičím s aniballom, lebo sa bojím, tak ten pohľad doktorky stál za to. Na začiatku tehu som chcela, ale teraz mám z toho strach. Som 36+0, zatiaľ zatvorená. Chystám sa od zajtra masáž hrádze a piť maliníkový čaj, ale na viac nejak nemám odvahu 😥 nechcem sa trápiť pri pôrode, ale nejak neviem prekonať strach. Aké máte skúsenosti? Prepáčte za anonym, ale nechcem hanbím sa... Neviem, čo na ďalšej poradni povedať doktorke...

rachel36a
12. máj 2023

Ziaden aniball, ziadna masaz, ziaden caj, cvicenie ani nic ine...v pohode som oba razy porodila..,druhykrat ako 43 rocna a porod lahsi ako v 24 rokoch

nelca84
12. máj 2023

S nicim som necvicila, nic som nemasirovala a ani som nic nepila 🙈

anjelicek26
12. máj 2023

Vela zien, co cvicilo s anibalom ma aj tak poranenia po porode
Vela zien, co cvicilo s anibalom si tam zaviedlo nejaku infekciu a zbytocne spustilo skorsi porod, kedze tam nafukovat balonik hore dole kazdy den proste prirodzene nie je...

Nenechaj si narobit zle svedomie, ten caj a masaz hradze je uplne postacujuca... ja som rodila bez masaze, cajov a boh vie coho 4x prirodzene a teda okrem maleho nastrihu prvy krat (do strany, ziadne problemy s hojenim) ziadna drama...

Priroda ver mi ziadne baloniky "naplanovane" cele posledne tisicrocia nemala a deti sa rodili...

denden77
12. máj 2023

ja, bez problemov 😁

diaalex
12. máj 2023

Ja som síce cvičila, ale aniball je o tom, aby si nebola šitá úplne všade. V mojom okolí maminy čo necvičili boli pozašívané aj za ušami, niektorá musela ísť na opätovné šitie, lebo sa jej to rozpadlo (ráno prišla, uspali ju, znova zasili a šla domov), iné nevedeli sedieť, chodiť, báli sa ísť aj na wc lebo ich to bolelo, štípalo … pri oboch pôrodoch spolubývajúce ledva vstali z postele, jedna dokonca plakala, keďže mala bolesti.
Týmto ťa neodrádzam, nemusíš cvičiť, ale rátaj s tým, že môže aj takéto nastať (čo je dosť pravdepodobné, keďže u nás je veľká miera nástrihu pri pôrode).

noemi155
12. máj 2023

Sem tam sme praktizovali masáž hradze,nie je to nič prijemne podľa mna
A pila som ten čaj ako som si spomenula
Obe deti som porodila bez skrabanceka
A po pôrode hneď fungovala ako srnka
A to som mala skoro 31 a 33 rokov
Podľa mna základ je psychicky sa pripraviť a tlačiť vtedy,keď treba a dýchanie je podľa mna základ
Pri druhom pôrode som to už ovládala a tie bolesti sa nedajú porovnať oproti prvému pôrodu

diaalex
12. máj 2023

@anjelicek26 cvičila som pri oboch aniballom, ani raz nebola infekcia (veď musíš po každom sterilizovať alebo použiť kondom) a ani raz som neporodila skôr a ani jeden nastrih som nemala 😉
Zatiaľ čo som v skupine čítala, žiadna nemala infekciu alebo predčasný pôrod ☺️

alandra
12. máj 2023

Nič z toho som nerobila,čo je aniball som si musela vygoogliť 😆. Jediné čo som robila bolo ze som chodila na poradne.Žiadne cvicenia nič,ani som sa moc nestretávala s nejakými tehotnými ženami , mala som dosť v čakárni. A nebola som dotrhaná ani nástrich hrádze nebol potrebný.

0silvia0
12. máj 2023

pred 20-timi rokmi, keď nebolo chýru a slychu o aniballe, rodili všetky ženy bez prípravy.

banderaska29
12. máj 2023

ahoj autorka.
aniball som ani ja nepoužívala, porody som mala ukážkové,. druhy bez nastrihu..

ale ak ti možem poradit, a naozaj to oceníš, je naučit sa správne dýchať počas kontrakcií aj pôrodu. to je kľúčové, kočky nepripravené tam potom kričia, keď majú tlačit, nespolupracujú..

no a rozhodne nezanedbaj prípravu na dojčenie 🙂 to je veľký mylník ! hlavne prejst, ako má mať babatko otvorenu pusu, ako si ma uchytit prsník, kedy správne pije, priprav si cajík na dojčenie (odporúčam weledu) 🙂

mandzula
12. máj 2023

Neriesila som absolutne nic a zvladla som to lavou zadnou.

nika23t
12. máj 2023

Jeminy, nič sa neboj, plno nás je takých 😉 Mam za sebou tri pôrody, všetky v poriadku až na pár stehov, ktoré mi ale absolútne nevadili. Bez cvičenia, bez prípravy, bez čajov, a dokonca mi to doktor ani neodporúčal. Nastavená tak, že to zvládnem. A aj Ty to zvládneš, držím palce 🍀♥️

anjelicek26
12. máj 2023

@diaalex ja som v nemeckych forach a teda viac krat bohuzial... isteze zavisi, co tam pri tom zena stvara a ako si doslapne na hygienu, to je jasne. Plus si to tam vsetko roztiahnut niekolko tyzdnov nafukovanim balonika chce potom rovnako riadne cvicit po porode, aby sa to stiahlo a nebola si tam siroka, ze muz sa strati... Kazdopadne autorka porodi aj bez Aniballu, ked to nevnima pozitivne a ma s toho respekt, je to blbost aby sa do toho nutila a robil jej niekto strachy, ze bez toho bude zasita odpredu dozadu...lebo to tak fakt nemusi byt, dolezite je spravne dychat a tlacit a dobre vedenie porodu... nie vzdy clovek vychyta skveleho lekara a sestru, co porod dobre vedie...

beahaydee
12. máj 2023

Dva porody, ziadna priprava, oba bez nastrihu - prvy so symbolickym poranenim a asi dvoma stehmi, druhy uplne bez sitia. A to malo dieta 4 kila

zoobaby
12. máj 2023

Zvládla som pôrod v pohode a necvičila som ani nič iné nerobila. Chcela som cvičiť s Aniballom ale nevedela som ho dostať dovnútra tak som sa na to vykašlala lebo ma to len stresovalo.

diaalex
12. máj 2023

@anjelicek26 v tom máš pravdu, hygiena je prvoradá 🙂 ale teda ako som písala, cvičiť nemusí, ale na SK je dosť vysoký podiel nástrihu, takže nech ráta so šitím a potom aj s prípadnými problémami

laurika173
12. máj 2023

Ani ja som sa nijako nepripravovala, mam za sebou dva porody a som tu 😉

alison11
12. máj 2023

Ja som na žiadne prípravy,ani anibal,ani masáž hrádze nemala a pôrody super takpovediac rýchle otvárala som sa od 30tt pri prvom a pri druhom od 32tt a rodila prvého týždeň po termíne a druhého deň pred termínom.Hlavná je psychika,veľa robí snaž sa pozitívne myslieť a na bábätko sa tešiť,brať pôrod pozitívne že to bude krásny zážitok stretnutie sa so svojím dieťatkom.Naše mamy a staré mamy nemali žiaden čaj malinový a ani anibal,nič stačilo im okopávať,prechádzky a kľudový režim a porodili bez problémov.Asistentky pri pôrode vždy povdia kedy máš tlačiť a kedy predýchavať a aj vysvetlia načo dávajú infúzku pri prvom pôrode dávali v roku 2011 teraz enviem bolo to oxitocín na podporu sťahov čiže aj po pôrode aby sa maternica zvinula.Neboj sa nič všetkobude ok dôveruj lekárom a aj asistentkám sú nato aby Ti vysvetlili ak niečomu nerozumieš a aby ťa povzbudzovali pri pôrode,len treba počúvať. 🙂

pribinak
12. máj 2023

Chodila som na tehotenské cvičenie vo vode…počíta sa to?

beronsche
12. máj 2023

Ziaden Anibal, ziadna masaz hradze, dieta 4.2 kg a ja bez nastrihu a bez poranenia (som bezna stihla postava).
Dolezita je porodna poloha a respektovanie prirodzeneho priebehu porodu, bez medikamentov, urychlovania, riadenia zo strany personalu. Dolezite je vediet dychat a sledovat signaly svojho tela, tlacit podla potreby, nie pokynov a hlavne nebojovat s tym, aby si nebola v krci..
Toto by som pozrela, ako ma vyzerat prirodzeny porod, dychanie a pod. A venovala cas vyberu porodnice. Na Anibal by som sa vykaslala 🙂Vsetko za predpokladu fyziologickeho tehotenstva.

@diaalex presne, u nas je stale vysoky podiel nastrihov, co suvisi s praktizovanim zastaralych postupov. Je to smutne, ale je to tak..

helcanw
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
12. máj 2023

@anjelicek26 Marti máš pravdu, ja som mala stastie na lekarku ktorá mi počas porodu liala olej na hradzu a masirovala mi ju. porodila som bez nástrihu, poranenia. cítila som sa akoby som ani nerodila ten pocit bol užasny. a nemala som žiaden aniball.

beronsche
12. máj 2023

@alison11 tvoj prispevok znie optimisticky, ale podla mna vacsina personalu nevysvetluje. Urcite by sa nestotoznili s tvojim nazorom, ze su tam na to, aby vsetko vysvetlili...

beata_k
12. máj 2023

Moja znama si len masirovala hradzu, ziaden anibal. Nema jeden steh. Rodila uz takto 2x.

pribinak
12. máj 2023

@alison11 myslím že ten čaj malinovy naše staré matere mali 😝😝😝

julish
12. máj 2023

@banderaska29 to kde si takto krasne rodila, prosim?

alison11
12. máj 2023

@beronsche Tak ja keď som sa spítala tak mi odpovedali a pri dýchaní a tlačení vždy povedali kedy ktoré mám robiť pri oboch pôrodoch a to zakaždým som mala iný personál.Alejedno je isté psychika veľa robí moja švagriná sa tka bála,že tam nariekala že ona neporodí radšej ostane tehotná...vždy je lepšie byť pozitívne naladená z tým,že to dá akoby mysela na najhoršie tým pádom aj ten pôrod sa zasekne a nepostupuje tak otváranie ako má,veľa známych to tak malo.Treba to tak brať,vošlo dnu tak aj von pôjde a treba dôverovať svojmu telu,že vie čo ako má ísť a že to dá 🙂
@pribinak Tak to neviem,možno bylinkárky.

drahusa333
12. máj 2023

Ked som isla rodit pred 13rokmi ziadny balon sme si nikam nezavadzali, ani som o tom nepocula....a lala porodila som. Ziadne stresy, cajik je fajn, masaz tiez, nemusis ani to ak nechces.

lila1988
12. máj 2023

Ja som cvičila a rodila som veľké deti, obvod hlavy 37 cm, skoro 5 kg, 55 cm. Bez nastrihu a poraneni. Odporucam všetkým cvicit, treba sa odhodlat. To, že človek môže hodinu po porode sedieť na zadku, je skutočne na nezaplatenie

domiklik
12. máj 2023

@anjelicek26 áno deti sa rodia tisícky rokov, ale keďže mame 21 storocie tak mame aj také vymoženosti ako aniball, dokonca epidural, Jednorazové plienky... Pokiaľ nie si úplný humus , dodržiavas hygienu a hlavne si prečítaš návod tak si infekciu nezavedies, keď ti reálne hrozí predčasný pôrod alebo si otvorená, tak ho nepouzijes, ešte tu na slovensku mame aj každá žena svojho gynekológa, takze dokážeme tento svoj stav a používanie rôznych "pomôcok" prekonzultovať aj s odborníkom... No a muž sa vo mne ešte tiež nestratil, a to mojim lonom prešlo komplet cele dieťa, nie len balónik 😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre