Pôrod a zlomené rebro

ada77794
6. jún 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať či máte takúto skúsenosť. Chceme druhé bábätko a začiatkom roka som mala respiračné ochorenie, kde mi pri veľmi silnom kašli praskli rebrá. Bere sa to potom pri pôrode nejako do úvahy? Prvé dieťa som rodila sekciou. Ďakujem za každú odpoveď.

viestta
6. jún 2024

Vsak rebra mas uz davno zahojene

kacena4
6. jún 2024

co sa ma brat do uvahy, boli prasknute nie zlomene, hojenie trva niekolko tyzdnov, nie mesiacov. skor by som hladala preco pri kasli praskli...

martinkatinka
6. jún 2024

Potrebujes indikaciu na CR?

janinah
6. jún 2024

Rebrá ti praskli pri kašli? To hovor vieš komu....

belbel
6. jún 2024

Len sa pýta... Možno by som sa aj ja nad tým zamyslela. Ale fakt by som sa zamýšlala aj nad tým, prečo praskli pri kašli. To sa mi nezdá celkom okej

mirkava
6. jún 2024

@janinah ale áno môžu, aj ja som zažila 😉

ada77794
autor
6. jún 2024

Áno môže sa to zdať divné ale praskli pri kašli. Mala som ho veľmi silný, potvrdený čierny kašeľ a pľúcne chlamýdie naraz. Takže tie záchvaty kašľu neprajem nikomu, každý skončil až zvracaním...
Na rtg som bola pred troma týždňami, ešte stále nie sú zahojene odvtedy. Z kašľa stále vyliečená nie som, a bolesť rebier mám stále. Pýtam sa preto či ste mali niekto takú skúsenosť. Viem že sa rebrá hoja aj pol roka, kašeľ ktorý mám tiež ešte doznieva veľmi dlho po chorobe. Indikáciu práveže na sekciu nechcem ak by sa dalo volila by som spontánny pôrod. Len neviem ako je to v tejto situacii.

janka_266
6. jún 2024

@janinah môže byť, tiež sme mali taký prípad v rodine v januári
@ada77794 kým budete rodiť, tak to bude aj rok od prasknutia, to bude podľa mňa ok

dagas
6. jún 2024

@janinah tiež som mala dva roky do zadu prasknuté rebro a absolutne neviem z čoho...a prve čo sa ma pýtali či som nemala silný kašel keďže som povedala že úraz som nemala..

mamamasama
6. jún 2024

@janinah ale si "múdra" 🤦🏻‍♀️

vikinka128
27. aug 2024

@janinah tiež mi praskli z kašľa .. mala som ale čierny..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre