Ahojte. Som prvorodička a tak by som Vás chcela poprosiť o info. Včera ma totiž zaskočila informácia, že jedny známy platili po pôrode nemocnici 800€ (pritom žena bola poistená normálne), neviem však bližšie podrobnosti.
Práve preto mám otázku - s akými poplatkami treba rátať? S čim ste sa stretli? Čím aktuálnejšie info, tým lepšie. Trošku ma táto suma vydesila, mala som za to, že sumu navýši hlavne nadštandard izba. Plánujem rodiť buď v Šaci, alebo starej nemocnici v Košiciach. Ďakujem každému za info 🙂
Ahoj. Ja som platila cca 25 eur za to, ze bol pri porode otec a cca 10 eur/noc za nadstandardnu izbu v trebisove. Viac nic. Myslim, ze tu sumu navysuje hlavne zazmluvneny lekar.
Znama asi mala cez nemocnicu zazmluvneneho lekara
nadstandard, lekar pri porode, mozno bol s nou v nemocnici. najlepsie spravis, ak sa ich spytas zaco
Ahoj.ja som rodila pred mesiacom a neplatila som vôbec nič,platí sa maximálne tak nadštandardná izba.teda aspoň v Nitre..nemohla si tá tvoja známa platiť za epiduralku? zazmluvneného lekára?to sa platí,teda tak som počula..
Tak moze ta to stat 0- 2500€ . Otazka je kde a za akych “standardov” 😉
No v Saci platis aj za vzduch. Ja som rodila dvakrat v novej nemocnici a neplatila som nic okrem toho co som dala svojmu porodnikovi, ale to bolo moje rozhodnutie.
@zuzipolo teraz februar´marec je novy zakon, ze za epidural neplatis, iba lekara. Ale zas je tam poznamka, ze iba pre MZSR. tak sopm zmätená, lebo šaca je súkromná ...
Ale beztak 800€ ... Mňa napadlo, či malé nemalo žltačku a či nepobudli v nemocnici v nadštandarde dlhšie, neviem :/ ...
@majusqa77 práve to, že s nimi už nie som v kontakte, nie sú v KE a už sa nevídame, len včera mi to švagor spomínal.
@ivkapal zisti si radšej bližšie info od tej známej a nerob tu paniku 😉 Na Slovensku nebudeš za normálny pôrod v štátnej nemocnici v štandardnej izbe platiť nič. Keď pôjdeš na súkromnú kliniku, samozrejme pôjdeš podľa ich cenníka. Ak si poziadaš o nadštandardnú izbu, samozrejme si priplatíš. Ak sa platí epi (o novom zákone neviem, ale tuším aj v minulosti sa v niektorých nemockach priplacal, niekde nie...) určite to nebude 800 € 🙄
@ivkapal prihlas sa do skupiny pôrodnica košice šaca a tam sa spytaj
@ivkapal áno,ja som si nebola istá tou epiduralkou lebo to som ani nezisťovala,keďže ju v Nitre nerobia 😃 no v súkromných nemocniciach sa to asi platí, najlepšie by bolo keby to nejako zistíš,možno tuto niekto napíše kto tam rodil 😉
Ak má bábo žltačku tak by sa to aj tak nemalo platiť..to by ma prekvapilo,že sa to platí,ale dnes už nie je nič nemožné 😐
@ivkapal ja som tam teraz za nadstandard platila za dvojku izbu 16 na noc, jednotka stoji 25 eur, takze to isto nedalo 800 eur. Na ich stranke mas presne napisane kolko sa plati za co. Mozno si platili doktora ku porodu, plus manzel pri porode, plus nadstandard, plus nadstandardna porodna sala, tak mozno to vyslo tak do tejto sumy
este mi skor napadol odber pupocnikovej krvi. ved v kochu (v BA) sa plati 1400 a to je jedina sukromna nemocnica...
@jana005 není to tak prestne epiduralku si neplatia len v niektorých nemocniciach nie vsetkych
@montemotherone nerobím paniku, len chcem vedieť, na aké poplatky sa má pripraviť ... a ako som písala, že s nimi už nie som v kontakte, nie sú v KE a už sa nevídame, len včera mi to švagor spomínal.
@kalkulacka111 Ďakujem, nevedela som, že sú tu také skupiny 🙂
@ivkapal teraz som pozerala stranku, tak za zazmluvnenie doktora sa plati 300 eur, najdrahsia izba je za 50 eur, 8,5 strava na den a porodny box 25 a este platis kazdy den poplatok za hospitalizaciu. Takze sa pomaly asi dostanes na tu sumu. Mna si vzdy doktor naplanoval na svoju sluzbu a preto som nemocnici nemusela nic platit za zazmluvnenie.
V saci sa za epi plati nadalej. Ja som v saci platila okolo 150 eur. 3x izba za 25,otec pri porode,nadstandard porodna sala.Nezazmluvnovala som nikoho,ani epi som nemala,kebyze mam tak je to tusim o 200 eur viac
@ivkapal a nadstandart máš od 25€ do 100€ za VIP izbu je to len na tebe akú si vyberieš.Ja som s malou bola 6 dni v nemocke kvôli žltačke a vyšlo má to na 180€ takze suma 800€ jedine za VIP izbu čo je na noc 90€ jedine takto.Budes tam chodiť na poradne tam ti povedia presne.Mozes si vybrať izbu buď na starom alebo novom šestonedelí 😉
150 stoji epiduralka. 25 otec pri porode a ako tu zeny pisu 15- 25 za nadstandartnu izbu. A este ak chces lekara nejakeho svojho to neviem kolko ale urcite to vsetko nestoji 800 euro. A epiduralku si nemusis ani davat iba ak chces a nadstandartnu izbu tiez nemusis mat. Ja som bola s 2 mamickami a bolo mi ovela lepsie ako samej aj my vela poradili tiez som prvorodicka.
@alexandra1509 ďakujem za upozornenie,nevedela som to.
Ale nič to nemení na tom,že pokiaľ @ivkapal pôjde rodiť normálne do nemocnice,bez zazmluvneneho lekára,nadštandardnej izby a podobne,pôrod ju nebude stať ani cent,nato máme zdravotné poisťovne 🙂
Keby chcela epidural,musí mať aj tak poučenie a tam jej povedia,či sa platí alebo nie
@ivkapal každá nemocnica robila pred pôrodom takú prehliadku a rozhovor s hlavnou sestrou o EPI, kedy sa čo platí, aký je systém od prijatia...
Robí sa to mesiac pred pôrodom cca tak si zisti či máte tiež taký a systém...
Tá suma je vysoka aj, keby si platila pôrodníka a bola veľmoci dlho na nadštandarde.
mozno to bol uplatok 🙂
Rodila som v marci. Dali sme 300€ za zazmluvnenie porodnika a vobec to nelutujem. Partner bol pri porode a prestrihol pupocnu snuru zadarmo a epidural sa uz neplati ;)
@ivkapal ja som platila za porod 1700Eur,rodila som ale v Kochu a zazmluvnila som si doktorku😃To sa ale Teba netýka, aj keď ja neľutujem ani cent...Tých 800eur je aj podľa mna úplatok...Inak keď nezazmluvnis nikoho a nechceš nadštandardnú izbu,tak v statnej nemocnici by si nemala platiť ani cent, len si radšej dopredu premysli, či ti to pri úrovni nášho zdravotníctva stojí za to.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@ivkapal Rodila som vo februári, síce nie v Košiciach, ale neplatila som ani cent.