Ahojte. Čaká ma tretí porod. Prvé dva som mala spontánne, prišla som do pôrodnice so slabými bolesťami. Pri oboch mi do nejakých 2 hodín podali oxytocín, lebo vraj to nepostupuje. Vodu mi praskli až v pôrodnici. Som človek, ktorý si nejak nedovolí kecat do práce lekárom. A hlavne som bola v stave, že som už deti chcela mať pri sebe. Prvý pôrod bol sice bolestivý, ale rýchly. Druhý bol veľmi podobný, ale bolesti boli hrozne, búšilo mi srdce, točila sa hlava...bola som tam sama, pretože lekári mali ozaj nával ( čo chápem) preto to bolo asi aj psychicky ťažšie. Proste mám z toho zlý zážitok, aj keď pôrod bol ok, dokonca bez nástrihu. No a chcem sa spýtať, myslíte, že je ok, že mi takto rýchlo dali ten oxytocín? Alebo ma chceli mať len rýchlo z krku? Lebo si myslím, že keby je to bez neho, tak by to šlo ľahšie. Alebo som skrátka typ, ktoremu sa pôrod rozbehne a potom zastaví? Môžem ho odmietnuť?
Mne teraz pri poslednom chceli dat. Ze naurychlenie. Odmietla som. Ze si radsej pockam. Mala som pri prvom a bolo to strasne.
Ja som to pri prvom nejak tak zvládla. Nemám z toho pôrodu zlý pocit. Aspoň to bolo rýchlo. Ale pri druhom som povedala, že rodiť viac nejdem! No a po 2 rokoch prekvapko 🙈veď práve preto sa pýtam, mne tiež príde, že mi ho podali rýchlo. Keby som mala vodu prasknutú dlhšie, tak to chápem. Aj keď zase je pravda, že mne kontrakcie ( slabé) nastúpili a po tých 2 hodinách prestali.
Ja nemam problem ozvat sa, ale pri porode by som si nedovolila "kecat" do prace lekarom. Maximalne sa opytat. Aj otazka na fore je podla mne irelevantna, lebo nikto nevidi Tvoj vtedajsi nalez, postup porodu a vsetky detaily okolo toho - a ak ma aj niekto "par" svojich porodnych skusenosti, nema ich stovky ako ten lekar.
To , aby porod prebehol v poriadku a bola OK zena aj dieta, je v zaujme kazdeho sluzbukonajuceho doktora, mozes si byt ista. Takze by som velmi neteoretizovala cez internet o tom, ci to muselo byt alebo nie. A to mam medicinske vzdelanie.
Je mi luto ak si mala porody neprijemne, drzim Ti palce pri tretom, nech vsetko dopadne dobre. Vyber si porodnicu/lekara ktoremu veris a nebude Ta to zvadzat na taketo myslienky a hypoteticke otazky a ani sa nebudes staviat do pozicie ze chces doktorom nieco dovolovat/nedovolovat. 😊
Ver, ze niektore zeny su hrdinky lebo si "povedali svoje", ale na druhu stranu je vela spackanych porodov ci ukonov prave kvoli tomu, ze zena si poradit a povedat nedala.
@maryetta a druhý ti potom trval ako dlho? A bolesti boli výrazne menšie? Ja by som radšej aj doma prečkala, len zase tretí porod by mohol byť rýchlovka. Kamoška tak skoro porodila vo vytahu
@colsami preto som aj vyššie písala, že si nedovolím kecat im do toho. Ale mňa sa vtedy pýtali, či ho chcem, že by to bolo lepsie. Keďže prvý bol ok a ja už som chcela mať pôrodene, tak som súhlasila.
Ďakujem, snáď tretí pôjde rýchlo a takýmto veciam sa vyhnem.
Pri prvom ked som mala oxy tak skoncil akutnou sekciou.
Potom dalsie porody vyvolavane ale zo spodu na krčok. Kazdy porod bol rychlejsi. Druhy bol do 6 hodin. Treti a stvrty za 3 hodky od prvej bolesti.
Vies co, ja po 4 porodoch, z toho 2 vyvolavane pred terminom kvoli vysokemu tlaku, tak uz by som nekecala do toho. Pri druhom som nechcela ani prasknut vodu, bol najdlhsi, najhorsi zo vsetkych 4. Ked som potom suhlasila, tak akonahle mi ju vypustili, tak dcera vyletela zo mna ako superman. Zbytocne som sa trapila.
2 porody mi vyvolavali prasknutim vody, ten posledny bol v 38 tyzdni a neslo to moc dobre a mala uz mala problemy, tak mi pridali oxy, este som sa mala postavit a chodit a potom sa to rozbehlo. Ide tam o zdravie 2 ludi. Zastavi sa Ti to uplne, dieta sa zasekne alebo co, bude mat nasledky na cely zivot. Alebo akutna sekcia v tom lepsom pripade. Nie vzdy je to "uplne prirodzene" to najlepsie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Pride mi zvlastne ze uz po 2h ti ho pichli. Ja som zacala rodit az po 7 hodinach co ma prijali a nechali tomu volny priebeh.