Ahojte, chcela by som sa spytat mamiciek, ktore nosia kontaktne sosovky, ako ich riesili pri porode? Vymenili ste ich za okuliare, alebo ste si nechali "cocky?" Pytam sa z toho dovodu, ze jednak som si na okuliare dost odvykla, no napadlo mi, ze vecer/ v noci po porode budem asi riesit ine (dolezitejsie) veci ako vyberanie cociek... Viem, ze to nie je "zivotne dolezita" tema, ale kazda osobna skusenost pomoze 😉
@segga ahoj, ja som bola tie posledne dni, mozno zo 2 tyzdne pred porodom bez sosoviek s okuliarmi, ajked inak ich neznaasam uz. to z dovodu ze som uz velmi zle spala takze neexistoval pre mna pojem den/noc, spala som iba ked ma v akukolvek hodinu dna unava uz na odpadnutie skolila a dalo sa mi aspon trosku pospat. tympadom som mala stale suche oci od cociek koli dlhemu bdeniu a proste vobec mi nevyhovovali vtedy. (Inak nosim stale ten isty druh a mam ich nasadne nonstop 20-40 dni bez vyberania a bez toho ze by som o nich vedela ze nejake vobec mam). Takze k porodu som isla bez sosoviek, ALE do tasky do porodnice som mala uz nabalene sosovky s prislusenstvom lebo som vedela ze uz ich budem chciet mat 🙂 snad som poradila 🙂
Mne kazali sosovky vybrat. A pred sekciou kazali dat von aj nausnice a holke vo vedlajsom boxe(tiez pred sekciou)kazali dat dole nadpojene(predlzene)vlasy...no amen...si to tam chvilu pred sekciou sklbala dole...
ja som ich v ten den ani nemala kedze mi v noci odtiekla voda a zacali hned kontrakcie, nemala som na to cas :D ale po porode budes unavena a budes spat cize radsej okuliare ktore zlozis a mas 🙂
Ja som mala pri dvoch cisárskych. Pri prvom som zabudla, bolo to rýchle. Pri druhom som sa pýtala a anesteziologička mi povedala, ze mozem mať, veď si neuvidím na dieťa 😀 Pri druhom som si kupovala jednodňové, aby som nemala starosti s roztokmi. Inak nosim mesačné.
Ja som tiez rodila so sosovkami, dvakrat vaginalne. Prvykrat som si ich chcela vybrat, no vsetko sa zbehlo rychlo a zabudla som, druhykrat som to neriesila. Po porode som nemala ziadny problem.
@segga Mne ich kázali vybrať z očí, keby náhodou bol cisársky akútny a veru aj bol, druhý porod cisársky plánovaný, takže na slepo, potom mi podali okuliare aby som malého aspon videla. 😀 Tretí tiež cisársky takže to isté zase.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som ich vymenila za okuliare a to tiez nosim sosovky vacsinu dna. Myslim ze sa neodporucaju v pripade akutneho cisarskeho. Ak by ta museli uspat.