Prosim je tu niekto kto ma skusenosti s uzivanim ad v tehotenstve? Ci po porode dostala poporodnu depresiu alebo vdaka luekom ju to obislo. Ja uzivam ad na uzkost a mam strach ako to bude po porode..
a si liečená na úzkosť zo všetkého alebo máš úzkosť len z jedného konkrétneho dôvodu? Pretože si myslím, že práve to , že budeš mať dieťa a pocitiš na vlastnej koži a uvidíš na vlastné oči ako to dieťa miluje a je na tebe závisle ti pomôže.Budeš mať zrazu pocit že zvládneš kvôli tomu krpcovi všetko....
viem, že sa to ľahko hovorí ale ver mi...
@luka2510 no bala somsa byvat doma sama...cestovat busom..byt vo velkych nakupnych centrach...nadtartovalo to stroskotanevmanzelstvo a chripka. Ale som druhy krat vydata..odstahovana do inehokesta a cakame vytuzene babatko...a bolovsetko ok...praca ludia uplne super. Aj cele tehotenstvo somzvladala az tenosmy mesiac sa trosku pohorsilo...ale nie toco bolo oredtym len mi stale v hlave vyrili myslienky ako to zvladnem...a hlavne co bude so mnou po porode...bajradsej by somsa prefackala. Kazda somarina ma vie vystresovat..mpotom sa mi dviha tlak a ja mam vycitky ze ublizujem malemu.
ano moja -pre malého to nie je dobré...ja keď som bola tehotná, tak som stále spala ( teda posledné mesiace ) a veľa som sa smiala.narodili sa mi deti ktoré stále spali a keď boli hore tak sa smiali. prežívaš krásne obdobie ...uži si to..manžel je ok? všetko v poriadku?
no super...tak to sa teš moja !!! budeš úžasna mama ...už len to že sem píšeš..liečiš...na všetkom ti záleží ..ak chceš hocikedy napíš..keď budeš mamina tak tiež ti pomôžem , napíšem , vysvetlím...ale verím ,že to zvládneš!
@luka2510 jujjjj dakujemmmm urcite to vyuzijem. Ja som komunikativny clovek...len od zaciatku tehu na rizikovom a doma medzi styrmi stenami..takze obcas je toho ticha na mna moc hlavne kef ma muz ppobednu...a o stvrtej je uz tma..ufff. takto som sa v praci vzzdy vyrozpravala
..prisla domopv...porobila co mala a na myslienky nebol cas. Joj nech uz je drobec tu a nudit sa nebudem
Tak ked mozem spytam sa...mam kupenu sklenenu a aj umelu flasku a cumlik...akp sa to vyvara???
v pohode a chápem ťa 😉 dáš si zovrieť vodu..ponoríš tam fľašky a necháš to povariť tak 5-10 min..ale držím palce aby si dlho kojila 😉
ano samozrejme 🙂
samozrejme aj keď ta znovú chytí depka ....OOOOKKK ?
presne tak ..deprimujuce ze az...ale ty moja..pekne si zapni sviecky ja ich milujem a pusti si hudbu ktoru zboznujes a ak rada citas tak nieco pekne
🙂 urcite..ja milujem taky relax...a horia mi palacinkyyyy:D
no vyborne 🙂 zavidim ! milujem trdelnik :D a kedy sa vrati manzelik? moj ma dnes pracovnu veceru :(
@polariso užívala som ad počas tehu, a potom pri kojení sa lieky musia vynechať. ale vo vačšine prípadov sa stav maminkám zhorší a znova nastupuje liečba. Ja to mám od lekárky, na túto tému som sa s ňou rozprávala. Inak to čo si popisovala ako problémy - ataky -tak to ja dobré poznám - a je to depresia. tiež mám pocit že sa toho asi nikdy nezbavím....
@bonaqa2013 takze teba po porode chytila depresia...ako sa to prejavovalo
@polariso hlavne som nemohla spať - poruchy spánku. A taktiež som mala problém niekde ísť - panická porucha.
@polariso ahoj podla mna je pre teba uplne klucove dalej sa liecit a dat si pozor na prirodzene veci okolo porodu a dojcenia... depresia nie je kontraindikacia tehotenstva a ani materstva naopak zvacsa sa stav zlepsi... nebezpecne je presne liekuy vysadzat a nasadzat a podobne ... dolezite je aby ti nastupili vsetky prirodzene postupy ktore sa po porode deju,prirodzeny oxitocin ta naplni stastim a zamilujes sa do svojho dietatka a budes mat silne materske kompetencie, a to iste je dojcenie je totalne klise ze sa nesmu brat ad a dojcit, vcom je rozdiel oproti tehotnosti? prave naopak ad do mlieka takmer neprechadzaju... drz sa a tes sa na dietatko iste to zvladnes...
počas tehotenstva to určite neužívaj a po pôrode na depresiu už môžeš http://akoapreco.com/ako-spoznat-poporodnu-depresiu/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
a čoho sa konkrétne bojíš?