Pomôžte mi premôcť panický strach z pôrodu

poxinka
2. feb 2018

Mamicky viete mi poradit ako premoct strach z porodu aj ked viem ze potom pride nieco krasne neviem sa zbavit strachu z bolesti ako to zvladat lepsie dakujem

janapiestany
2. feb 2018

Kazda zena ma iny porod a neni to neviem ake strasne 🙂 da sa to vydrzat a epidural je uz zdarma tak nestresuj 🙂 drzim palce a kedy mas termin?

madamcoco
2. feb 2018

@poxinka neries to.
V case porodu budes mysliet len na to, nech rychlo porodis a potom sa budes vytesovat z babatka.
Bolest prejde. Bude to ok. A to ti pisem ja, co som si tri mesiace na zadok nevedela sadnut.. 😁😁

erika33334
2. feb 2018

@janapiestany to fakt uz je epidural zdarma a to odkedy?
@poxinka aj ja mam panocky strach neviem co ma caka a ani radsej na ro nechcem mysliet...kedy rodis

poxinka
autor
2. feb 2018

@janapiestany 27.2 ale tak moze to byt skor uz sa mi o tom aj sniva

poxinka
autor
2. feb 2018

@erika33334 27.2 ja na to mysl stale aj ked zaspavam ale nie zamerne ono to pride samo

janapiestany
2. feb 2018

od februara b mal byt co som pocula neviem ci je to pravda 🙂 zenicky ja som rodila pred pol rokom tiez som sa bala a bolesti 9hodin a samotny porod 15min.na sale a bez epidural 🙂

janapiestany
2. feb 2018

@madamcoco nestrasit :D

morandia
2. feb 2018

@poxinka ahoj ,aj my mame termin 23-27febr. 😊

ludkka0407
2. feb 2018

Ahoj,rodila som takto skoro pred rokom,tiez som mala neskutocnu paniku,bo co 35 rokov,prvy porod,nevies,do coho ides😁a nakoniec som porodila velmi rychlo a lahko.o siestej vecer mi odtiekla plodova voda,o pol osmej sme uz boli na prijme v nemocnici a o 21:40 bola nasa Zuzu na svete.inak,mne velmi pomohlo,ked som si pred spanim vizualizovala porod v style,ze to bude rychle a lahke.tak neviem,ci som si to privolala,ale skusit mozes😊drziiiim palceky

poxinka
autor
2. feb 2018

@ludkka0407 dakujem ja snazim mysliet ze to bude fajn len nie vzdy sa to podari😁

ludkka0407
2. feb 2018

@poxinka jaaaj a zabudla som dodat,ze epi som nestihla😁a to vsetko chyba lekarky na poradni,xix,lebo rano som tam bola a mi povedala,ze sa vidime za dva dni,no a ja som si vecer "odskocila" porodit😀

medovka14
2. feb 2018

@ludkka0407 ono sa to mení veľmi rýchlo 🙂 mne Dr predpovedala pri poslednej týždeň pred termínom, že to bude za pár dní, a rodila som až 8 dní po termíne 🙂

medovka14
2. feb 2018

@poxinka neboj sa 🙂 pozri koľko žien to zvládlo, ved ľudstvo ti je už koľko rokov 🙂 ale verím ti, ze máš strach, ja som si pri pôrode nevedela spomenúť na rok sobáša, keď nahadzovali údaje do pc 🙂 treba sa pozitívne naladiť, a nechať telo pracovať, uvidíš bude to dobré, drzim palce 🙂

andisko
2. feb 2018

@poxinka ja mesiac pred porodom som si pozrela video z porodu na internete... no muz ma doma nasiel dorevanu, ze toto ja nedam! 😂 nemala som prave zavideniahodne porody, ale: 1. ked to pride na teba, mas na mysli len babatko a ze nejako sa von dostat musi a chce a ty mu len pomozes, aby si ho uz drzala a videla. 2. po porode taky naval hormonov stastia pride, ze ani keby ta o ruku poziadal george clooney s prstenom s najvacsim diamantom a v druhej ruke by drzal kluce od noveho lamborghini, by ta to nespravilo tak stastnou a vdaka nim sa vykompenzuje ta narocna cast porodu 3. pozri, keby bol porod uplny masaker, asi nemaju zeny 2-5 deti, ostali by pri jednom. toto si opakuj a das aj 5 porodov 😂 poviem ti, narocnejsie je snad ist s dvoma malymi detmi kupit rozky do potravin, nez ich porodit. alebo ich dat ostrihat 😀 to je uplna tragedia pri malych detoch! 🙂 dobre bude, neboj, budeme na teba kolektivne mysliet.

janapiestany
2. feb 2018

@andisko krasne napisane som sice pol roka po porode ale ked som si precitala tvoj prispevok slzicky sa mi tlacia

poxinka
autor
2. feb 2018

@andisko dakujem normalne mi to dodava silu a ma ukludnuju tieto reci

zuzka38
2. feb 2018

@poxinka dostatočnú predporodnu pripravu a kvalitnú odporucam tak som strach eliminovala ja

phulakova
2. feb 2018

nemusíte sa vôbec dopredu obávať. niektorá to znáša horšie, iná lepšie..u každej je to iné. aj prah bolesti, aj celkový priebeh. želám rýchly a čo najmenej bolestný..jasné..bolesť tam je, ale..dá sa to zvládnuť a naozaj platí (ani ja som neverila), že po niekoľkých týždňoch už ani nebudete vedieť, že aká bolesť to bola atď. 🙂 všetko dobré

ivka82
2. feb 2018

Treba pozitivne mysliet a prekonat strach- vtedy vyhras sama nad sebou😉
Nemysli na bolest nepomoze ti to len sa vystresujes teraz.želaj si dobry a rychly porod mne to pomohlo a mala som prvy aj druhy ukazkovy a tiez som mala panicky strach pred porodom.
Drzim palce a trebamysliet na to ze na co myslis to si pritahujes preto pozitivne a mysli na malinke ake bude z ze ho uvidis 😉

ruzasipova
2. feb 2018

Myslela som na malú, že za chvílu bude pri mne a ja som tu teraz na to, aby som jej v tom pomohla a ulahčila jej tu cestu najviac ako dokážem. Že som tu pre ňu už teraz. 🙂 Inak vela som si pozerala videá o pôrodoch o pozitívnom myslení, ako dýchať, načo možno myslieť. Už dva týždne pred pôrodom som sa pripravovala na to, že to zvládnem a že to bude také ťažké ako sama chcem a ja nechcem. 🙂

ebi88
2. feb 2018

Boli to, to je jasne, ale keby to bolo neprezitelne, nebolo by ludstvo. Tak si povedz zeKAzdeho jedneho cloveka niekto porodil a kolko nas je?

ebi88
2. feb 2018

@phulakova veru, ja som si to dost dlho pamatala, pocas porodu kricila ze nikdy viac... ale teraz, kto vie, myslim, ze by som to este zo raz dala
:D za to babatko to stoji.

1988majka
2. feb 2018

@poxinka odporucam kurz hypnoporodu 🙂 doda ti to sebavedomie zbavi strachu a presvedci o tom ze je to sice tazke ale krasne

ebi88
2. feb 2018

Inak pre mna bolo najhorsie skor to, ze som nevedela co ma caka, ako dlho to este bude, kolko este musim vydrzat. Keby som bedel ze to pojde tak rychlo tak to inak vnimam. Ale sama spm sa vystresovala, a ono to pekne postupuje a zrazu tlacis a je von 🙂

livka_
2. feb 2018

@andisko porod masaker je a ani pocit euforie sa nemusi dostavit..

ludkka0407
2. feb 2018

@medovka14 ja viem,preto som sa len zasmiala😁a nejako mi vobec neprislo,ze rodim,este v ten den som si obehala obchody,dosla busom domov,obehla dalsie obchody,zbehla k tete,poprala,povesala,rozlozila do kotla,pokrmila psy a nejako som si sadnut nevedela😁😂a ked muz konecne dosiel domov,tak mi praskla voda a isli sme😀ale teda taky porod by som kazdej dopriala

evittam
2. feb 2018

@poxinka Treba mysliet pozitívne a nestresovat a hlavne necitat všetko mozne na nete. Napr.ja ako prvorodicka som zostala sama zo seba prekvapená-po klystire, po sprche som sa prechadzala,cakala na partnera (inak to je velka podpora) a bola som uplne v pohode,dokonca ani lekarka co písala papiere ma nerozhodila,nakolko na otazku-ako bolesti mamicka som odpovedala,ze zatial v pohode a že ked to tak bude celý cas tak super-tak mi povedala, že nech s tým nerátam,ze bude horsie-ze dik za podporu. Proste a jednoducho-ako nam povedala PA na príprave-dnu to islo jednoduchsie ako to pojde von ale ísť to musi.😁😉
Ale ak máš naozaj vážne psychické problémy tak smer odborník.

lavieenrose
2. feb 2018

ja byt tebou tak by som si epidural nedavala(hrozia boleti hlavy,ja sama ich mam po spinale)..da sa to v pohode prezit. rozdychat rozbehat...ja som mala 8 hodin 3 minutove kontrakcie ..ciary od hora dole.myslim pasy..sedela som na fitlopte a medzi kontrakciami som spala..bol to vyvolany porod mala som niekolko hodin aj tlaky v konecniku ..to je dost namahave to drzat....keby mala postupila do porodnych ciest bola by uz davno vonku..pred siedmou sa rozhodli ze mi spravia cisarsky..otvorili ma a povedali ze toto by som neporodila nikdy, pretoze malu drzal pupocnik

grepka205
2. feb 2018

@poxinka zvládli to ženy v staroveku, stredoveku a aj v novoveku 😉, neboj porodis aj ty bez problémov, hlavne počúvať lekárov, mne pomáhala v bolestiach teplá sprcha, a kľudne aj krič, ak sa ti uľaví,

myjusiatko
2. feb 2018

Odporucam knihu znovuzrodeny porod od michella odenta a kvalitnu predporodnu pripravu (nie v nemocnici) s porodnou asistentkou alebo dulou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre