Ahojte, bola som u lekarky a vravela že mam po porode poklesnute panvpve dno, ze mam cvicit cviky a uvidi sa. Mate s tym nejake skusenosti..?
@magdalenka80 Velmi ucinne su aj Kegelove cviky, su urcene na spevnenie svalstva panvoveho dna, pomahaju zmiernovat az odstranit inkontinenciu a nie su ani narocne na cas.
@magdalenka80 .... tak a to si uz po porode, leb nam tu svieti, ze este len cakas 🙂 - tie mojzisovej cvicenia si zeny chvalia 🙂
to znamená,že ti môže začať unikať moč napr,pri kýchnutí,alebo sa ti spravia hemoroidy,ale neviď to katastrofálne,treba posilňovať spodné bruško a ráno ,na obed ,večer sťahuj pošvové svaly koľko vládzeš ako keby si chcela regulovať močenie stiahnuť a uvolniť,zafixuj si to na celý život a tvoj problém sa určite vyrieši a nebudeš mať problém s inkontinenciou v starobe 😉
Mala som tiez tento problem a po cvikoch mi to preslo.trvalo to sice vyse pol roka ale da sa to zvladnut.a bolo to dost zle,myslela som prvy moment ze mi to tak zostane ale gynekolog ma uistil ze to prejde.aj tak bolo.
Nemavate pocit, ze vam stale treba cikat? Aj ked ste prave boli na toalete? Svaly panvoveho dna mi zosilnelo cvicenim, ale urgencie a absencia pocitu ulavy po vymoceni ma trapia nadalej.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Zadaj si do vyhladavaca "Mojzisovej cvicenia" sice troska je to narocnejsie ale ked zistis kde ktory sval zapnut je to efektivne ;)