Ahoj dievčatá, keď ste šli po pôrode na prvú kontrolu svojej/svojmu gyn., brali ste aj nejaký darček (alebo ako to mám nazvať?). Že napríklad šampus, káva, dezert a pod? Lebo nejako by mi to pasovalo niečo vziať ale neviem, že či sa to reálne robí a či to nebude vyzerať blbo 🙈
Ja som doniesla na poslednu poradnu 2 cokolady, hlavne sestricke, lebo velakrat ma uprednostnila, resp rychlejsie vybavila - my sme nemali cas objednavania
Za mnou bol môj pôrodník na izbe a ja som mu nedávala nič. Poďakovala som sa mu za to, že mi zachránil synčeka a to je všetko. Je to jeho práca 🙂. Čiže aj keby nedonesieš nič, neurazí sa. 🙂
@adeladulova no a nad týmto tiež premýšľam, že či zvlášť sestričke alebo to dať nejako spolu. Úprimne, nemám tušenie, či iné maminky konkrétne mojej doktorke nosia a viem, že to nie je moja povinnosť niečo priniesť. Ale tak zasa som vďačná za starostlivosť, začiatok tehu bol ťažký a vždy mi maximálne vyšli v ústrety, takže také malé všimné by nemuselo byť na škodu.
Daj dobre recenzie na doktora aj na sestričku. To je väčšia odmena ako coko a fľaša.
Povedala by som, že sa to robí a asi dosť, lebo máme v okolí a potom tie veci posúva ďalej všade po rodine a známych, minule sa mi takto dostal do rúk fakt drahá vôňa 😅😅
Napisala som porodnicke aj gynekologovi pochvalne recenzie na fb😀tiez si myslim ze bukriety a cokolady su take koministicke prezitky
ähm vdacna? Tak ak si s nim spokojna, podaruj sa a hotovo. Pokym vas ako ty bude stale vela, nikdy sa nenaucia lekari, uradnici atd. robit si svoji robotu poradně aj bez uplatkov, vsimneho, dakovneho a neviem ako všelijako sa tomu nadava. Aj ten lekar si robi svoju pracu ako kazdy iny clovek, co pracuje a dostava za tuto pracu plat. Aj predavacke v obchode davas zakazdym dakovne, ked ti nablokuje tovar? A inak, úplatkarstvo je trestne.
Ja som dala dezert a kavu sestricke aj lekarke... Pravdaze aj porodnicke. Kazda z nich si to zasluzila.
Ja sama som sestra. Tieto čokolády a podobné drobnosti beriem len preto, aby som toho človeka neurazila. Ale je to pre mňa skôr nepríjemné, hoci sa tvárim,že ďakujem a vždy poviem,že netreba podobné dary. Podobne to vníma moja lekárka.
A nikdy to nerobím tak,žeby som potom uprednosťnovala niekoho preto,že mi niečo dal.
Autorka,nemusíš nič nosiť. Normálny doktor nič nečaká.
@yanni ale toto predsa nie je úplatok 😅 veď ja už od nej prakticky nič nepotrebujem 🙈 ale áno, chápem tvoj postoj. Práve preto sa tu pýtam na názor, aby som videla, či to takto ešte funguje alebo nie, na základe väčšiny odpovedí.
Ja nie, môj muž mi bol pre lieky, tak mu poďakoval a sestričke dal čokoládu. Či jemu niečo dal, neviem. Nemám sa starať. 🙄
Poslala som do porodnice kartu s podakovanim celemu personalu. Svojmu gynekologovi nic. Nebola som 2x spokojna.
A pri prvej dcére som dala len jednej sestričke kávu a čokoládu, lebo si to tam so mnou odtrpela tiež. Keby nie jej, asi skolabujem od bolesti, zápalu.
Aj do reporodukcneho centra som poslala podakovanie aj s fotkou maleho. Oni ich tam maju vystavene na stene. Vzdy som tuzila aby jedno z tych deti bolo moje, tak ked sa konecne podarilo, poslala som a este sme sa prisli aj ukazat ked mal maly asi 2 mesiace. Aj fotku mame vsetci s doktorkou. Velmi sa tesila.
Ja to je uplatok. Aj pred Ökonom aj po ukonene sa nejake "dakovne" povazuje za uplatok. Jedno, ci este od dotycneho nieco potrebujes alebo nie. Za mna, nie, nikomu nic nedavam a ani som nedavala. A nik ani nic neocakava (zijeme v zahranici). Aj lekari dostavaju svoj plat za vykonanu pracu. Ak som ja ako pacient spokojna, poviem dakujem a vybavene. Inak, moj gyn bol pri mojej starsej dcere aj moj porodnik. Po porode prisiel za mnou na izbu a doniesol mi flasu sektu a bezecky casopis (vedel ze behavam maratony). Od pacientov nic neocakava. Tak ako ja ako jurist neocakavam od mandantov nieco. Dostanu za nami vykonanu pracu fakturu, ktoru zaplatia a tym je to vybavene.
Ja som nič nedala, je to ich práca. A je veľmi pravdepodobné, že oni si na začiatok tvojho tehotenstva už ani nepamätajú. Pre teba je to tehotenstvo jedno, je tvoje, možno je prvé. Ty si to pamätáš a budeš pamätať navždy, no pre nich si pacientka, číslo na zozname, majú ich za deň kvantá, ty odídeš, ďalších 5 príde...
Mne kamoska lekarka odporucila, ze ak chcem niekedy podakovat personalu nemocnice za starostlivost, tak sa to robi presne tak ako so staznostou - vedeniu oddelenia, nemocnice, na socialnych sietach, osobne kazdemu kto ide okolo teba aj do medii 😃 alebo aspon vedeniu nemocnice a primarovi oddelenia.
Moj svagor je vseobecny lekar, otvoril skrinu a tam plno kav a bonbonier... ze nevedia, co s tym. Ja tiez nad tym dumam, ale nechcem ich zatazovat. Do porodnice som ale vzala bonboniery z cerstvych praliniek, 16 eur za 16 bonbonovu krabicku... dala som doktorke, porodnej asistentke a sestram. Velmi sa potesili, aspon tak vyzerali 😃
Kupovat sladkosti/alco len preto, ze si niekto robi svoju pracu? Ani ma nehne :D ja sa vyzivam v recenziach takze tam pochvalim/skritizujem, ked je co 🙂
Ja som Bola velmi spokojna so starostlivostou v porodnici.
Bola som tam 5 dni, co je na UK velmi nezvycajne.
Pri odchode som dala sestricka, manzel isiel kupit, plnu tasku keksom, cokolad a ovocia.
Pocas hospitalizacie som pisala porodnym asistentkam reference pre britsku komoru sestier, toto velmi ocenili.
Ked som prisla domov x porodnice, tak som napisala dlhokansky dakovny email sefke porodnice. Velmi sa za neho podakovala.
Považuje sa to za úplatok aj keď ty to tak nevnímaš
ja som doniesla dezert a kavu aj sestrickam.a moja mama bez mojho vedomia aj obaločku 🙂 ale je pravda ze bola zasluzena lebo mi lekar zachranil dieta
Ja som chcela. Ked som odchadzala z ordinacie, tak som sa treskla po cele aka som zabudliva.
Ahoj, urob tak, ako to cítiš Ty sama, ja som sa svojmu pôrodníkovi ,,poďakovala,, - aj muž, nie len slovne a nevidím na tom nič zlé. Má na tom predsa zásluhu aj on, že mi pomohol na svet priviesť živé a zdravé deti, bola som spokojná po všetkých stránkach starostlivosti o mňa, aj zo strany celého personálu. Káva, dezert, fľaša či dar mi nepríde ako žiadny ,,úplatok,, ale moje súkromné a slobodné rozhodnutie, znak mojej vďačnosti...
Svojej gyn som na kontrolu po šestonedelí nič nedoniesla, popravde ma to ani nenapadlo. Ale pôrodník ktorý ma odrodil (nemala som ho dohodnuteho), dostal od manžela nejakú dobrú fľašku 😁 mala som ťažký pôrod tak sme mu chceli poďakovať, ale hlavne za to, že manžela pustil ku mne na vzdycháreň, aj keď sestričky nechceli 😀 lebo kovid
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
nie, moj gynekolog nebol moj porodnik, moj porodnik dostal zaplatene a gynekologovi platim rocny poplatok + priplatok v tehotenstve
za mna je toto komunisticky pozostatok nosit dezerty a chobotiny, nenosim nikomu a nikam (teraz myslim lekar, uradnik...) za beznu starostlivost vramci naplne prace