Pocity pred pôrodom

lelesa
29. nov 2012

Ahojte tehulky chcem sa vas spytat ake pocity ste mali predtym ako ste sli rodit?ja od rana mam krce v zaludku....dakujem

zuzu0926
29. nov 2012

ak je to v zaludku, to bude skor asi stres....alebo hlad????🙂 ale nie, kazda mamicka pred porodom ma istu mieru obav, strachu, ako to vsetko dopadne, ako to bude prebiehat, ci to zvladne.....co sa tyka ale bolesti pred porodom nie som celkom odbornik , lebo som mala dve sekcie- cize operacny porod....ale par dni pred skutocnym porodom chodia take predzvesti sa tomu vravi.- akoby kontrakcie maternice, s tvrdnutim bruska...v roznych intervaloch, chvilu sa to zda pravidelne...potom to ustane.....vela zien sa rozbehne do nemocnice, lebo si myslia ze to je uz to prave....a potom sa vratia spat🙂neviem ci som ti pomohla drzim palce🙂

dorotka57
29. nov 2012

Ahoj, ja som nemala niaké pocity celý deň. Až keď som sa išla večer okolo 9 vycikať, praskla mi "hlienová zátka", išla zo mňa aj krv, tak sme išli do pôrodnice. Tam mi odtiekla voda a porodila som na druhý deň na obed.

lelesa
autor
29. nov 2012

Ja neviem ale rano som mala vytok a bol slabucko ruzovy a niesom si ista ci to bola zatka...mala pomenej kope...

dankapap
29. nov 2012

ak mas akekolvek pochybnosti-ci babatko citis dostatocne tak chod na pohotovost-tam ti urobia zaznam -a budes kludnejsia ak sa nic nedeje-tz.nemas bolesti-a babtko je v poriadku poslu ta domov-lepsie ist a skontrolovat akoby sa nieco malo prihodit,,,,,zatka je taky husty hlien -moze byt aj zafarbeny drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🙂 🙂 🙂

dankapap
29. nov 2012

a pocity pred porodom?ked to na teba pride-urcite ta budu boliet krize,alebo podbrusko-alebo ta bude tlacit na velku...mozes mat aj hnacku,...
@lelesa

lelesa
autor
29. nov 2012

Mam bolesti podbrusku ako keby som mals dostat kramy...

drobcek26l
29. nov 2012

@lelesa Aj ja som mala také bolesti asi od tretej hodiny ráne , tak som si to začala merať. Najskôr každých 20 minút a potom sa tie odstupy pomaly zmenšovali. O štvrtej popoludní som tie bolesti už mala pravidelne každých 5 - 6 minút tak sme išli do nemocnice, aj keď to nič strašné nebolo. Lenže pomaly som sa otvárala a tak mi urobili na druhý deň večer cisársky. Cca dve hodiny pred ním som už mala riadne bolesti. Dovtedy stále rovnako.

lelesa
autor
29. nov 2012

Ale ja neviem ci su to kontrakcie alebo nie....

dankapap
29. nov 2012

pri kontrakciach ti poriadne stvrdne brusko-trva to pol minuty -az 2min. potom sa to uvolni a moze sa to opatkovat s pravidelnostou-napr.po hodine sa ti to stane potom po pol hodine potom po 20min.

zuzi0911
29. nov 2012

Ja pocity ziadne.proste ma rozbolelo podbrusie ako pri menzese a postupne sa to rozbiehalo.

lelesa
autor
29. nov 2012

Ale aj krize ma bolia a dr.mi nezdviha....urcite len robim paniku

zivika
29. nov 2012

@lelesa nerob paniku, sleduj bolest v brusku, ak ti bude pravidelne tvrdnut brusko, zacni sledovat, kolko to trva a aky je medzi stahmi interval...ked bude kontrakcia asi 2min a opakovat sa bude kazdych 5-6min, chod do nemocky...ale ak si velmi vystresovana, chod aj skor, mozno si ta tam nechaju, mozno ta este poslu domov, ze mas cas...drzim palceky 😉

veselavrba
30. nov 2012

Ahoj neboj sa ja som sa tiez bala a tak rychlo to prislo ze potom bola uz len radost.Ja som isla do poradne a uz si ma tam aj nechali lebo som bola na 2cm otvorena.VYdrzalo to tak 2dni a potom to prislo.Najprv praskla voda o 15tej a o 20:09 som porodila.A to som nemala skoro ziadne kontrakcie.Maly sa rychlo pytal von lebo tlacil na krcok a tak som ho porodila v 35tyzdni.Ale nedala by som ho za nic je malicky ale krasny 🙂 Neboj nemysli na krce,porod a ine veci,mysli len na to dobre co pride potom.Ked pozeram ako maly spinka zabudam aj na bolesti co mam po porode ako nastrih a tak ten pocit je krasny,drzim ti palce 🙂

sisinka29
30. nov 2012

@veselavrba aj ja som v 35tt a som na 2cm otvorena, bola som 2 týždne v nemocnici, mam dost spadnute brucho a mierne bolesti ako na menstruaciu, neviem kedy porodim 🙂 🙂 chcela som sa opýtat kolko malo bábätko gramov v 35tt???

veselavrba
30. nov 2012

@sisinka29 ahoj neboj vsetk bude ok no moj mal 2500g a 47 cm a doktor ti co povedal?lebo ked u mna zistil ze som otvorena tak okamzite ma dal na rizikovoe a davali mi magnezium aby som neporodila predcastne ale az tak o 2 tyzdne lebo 8 mesiac je dost rizikovy. A ty si otehotnela klasickym sposobom alebo umelo?

locko007
30. nov 2012

Ja som nejaké zvláštne pocity nemala. Len pár hodín pred pôrodom som stále chodila cikať, aj každých 10 minút. Prišlo mi to divné, ale potom sa dostavili bolesti a už sme vedeli že čo sa deje.

sisinka29
30. nov 2012

@veselavrba aj moj ma do 2500g , beriem magnezium a zelezo a cakam kedy to na mna príde 🙂 doktor nehovoril nic iba že treba čakať. klasickým som otehotnela, čakáme druhé bábo 🙂 termín mám na 1 január, ale bude to určite skôr si ja myslím.

veselavrba
30. nov 2012

@sisinka29 tak to bude urcite skorej ,ja mam umelo a tak je to ine u mna.magnezium som mala ale ako som pisala pomohli len na 2 dni 🙂 takze aj som sa tesila aj bala zaroven o maleho.Teraz uz mame teda dnes 3 tyzdne a pribera pekne uz ma 2720g ale stale ma zapareny zadocek uz z nemocnice tak s tym bojujeme stale, ale inac je krasny cely tatino🙂

sisinka29
30. nov 2012

@veselavrba možno budeme mať darček k Vianociam 🙂 magnézium beriem dlhodobo 3x denne ale aj tak nieje iný výsledok 🙂 a ako si rodila sekciou?? zaparené zadočky mali hádam všetky deti čo som videla teraz novonarodené 🙂 doma sa to upraví.

veselavrba
30. nov 2012

@sisinka29 No snad ano nie klasickym porodom maly isiel do pol hodky von,aj ked to bol pre mna dost bolestivy porod kedze mi az na sale povedali ze mam uzku panvu a pojde to tazsie co aj bolo a potom este po porode sitie zaziva lebo ma museli nastrihavat a mam kopu stichov ale vydrzala som tu bolest kvoli malemnu a oplatilo sa to🙂 Mne davali tiez nagnezium 3krat denne ale nejako to nevyslo.

sisinka29
30. nov 2012

@veselavrba ja som dcérku rodila rýchlo a s epidurálkou , ale každé tehotenstvo aj pôrod sú iné .Uvidíme ako dopadnem teraz 🙂

veselavrba
30. nov 2012

@sisinka29 neboj vsetko bude dobre.Ja som nemala epiduralku lebo som nechcela chcela som si vyskusat ake to je bez nej.A aj tak by mi ju nestihli dat.A ani cipky mi nestihli dat🙂 tak rychlo to islo u mna🙂

kvitok14
16. júl 2013

no ja by som chcela vedieť to že či je normálne to keť teraz čakáme každím dňom na malinkú a strašne ma bolí celý spodok a mám pocit ako by mi išila vypadnúť z tela von 😒

zeytin
16. júl 2013

@kvitok14 No jasne, ja som mala niekedy take bolesti, ze som si musela prekrizit nohy 😀 Ved babo uz je velike a tlaci ti dole... Uz len vydrzat 🙂 Drzim palce.

kvitok14
17. júl 2013

dakujem krásne @zeytin no keby už chcela biť vonka a zdravá a budem šťasná a budem vedieť že je všetko v poriadku 🙂 .. jeto môj prvý pôrod tak sa bojím najviac ako sa len dá a kladiem si otázky či to vôbec zvládnem :/ .. ale z druhej stránky to beriem aj tak že potom je to najkrajšý pocit na svete 🙂 ...

zeytin
17. júl 2013

@kvitok14 Jasne, ze to zvladnes 🙂 Vsetko je to "v hlave". Pokial si v pohode ty, bude aj babo a aj lekari... Stres, nervy a napatie nikomu nepomoze. Nie je to davno, co som aj ja rodila prvy krat, velmi si na to pamatam. Druhy krat som uz vedela, co ma caka. Ale oba porody som mala naaaadherne 🙂 Prajem ti taky krasny ako som mala ja 🙂 Nech je to pre teba zazitok na cely zivot!!!

kvitok14
19. júl 2013

@zeityn no ved to že stresa nervy nepomáhajú k nčomu ale je to také že ešte neviem čo a ako preto ten stres a tie nervy to všetiko .... a viac menej aj to že keť som ešte nebola tehotná a mávala som menštruáciu mala som také bolesti že som odpadávala a preto sa teraz bojím ,.., že ak dačo tak to nebude dobré ..... možnože robím chybu že na to myslím ale neviem to dostať z hlavy vonka .... hádam ma to prejde a dakujem krásne .... len dúfam že nepôjdem cisárskym lebo nebudem mať stoho vela 🙂 ....

fiorela
19. júl 2013

@kvitok14 ahoj, nestrachuj sa a nestresuj, lebo to bude cítiť aj miminko. Mysli na to aké to bude krásne, keď ho už budeš vidieť - držať v náručí, určite to, čo ťa čaká bude stáť za to, uvidíš 🙂 Veľmi ti držím palce, nemysli na to zlé, teš sa na drobca a oddychuj, kým máš mimčo ešte v brušku, potom ti to už nedovolí... 🙂

kvitok14
19. júl 2013

@fiorela pokúsim sa ... ono to je tak že prvorodička vždy stresuje 🙂 .. lebo nevie čo ju čaká .... to je to že ona mi nedovolí ani teraz odychovať 🙂 ... už nespím celý 9 meciac 🙂 ... takže si velaodpočinku neužívam 🙂 ... a najlepšie je na tom to že celý den je ticho a v noci robí najviac zla 🙂 .... dakujem si zlatá .... dakedy si poviem kedy sa už aj ja budem hrdiť zo svoju dcérou ..... a chodiť na prechádzky 🙂 ... som už nerovozna sama zo seba 🙂 .... a nerváčim na vštkích a na všetko 🙂 .....

fiorela
19. júl 2013

@kvitok14 aj ja som bola nervózna... a ako! 🙂 a po pôrode prvého malého ešte viac... bola som ako levica, keď sa mi zdalo, že niekto zle manipuluje s malým... ale to ma rýchlo prešlo, potom som bola rada, že mi ho niekto zabaví, lebo bol taký zlý 🙂 Teraz sa na tom dobre zabávame... 🙂 Keď ťa malá kope v noci, tak si pospi cez deň ak sa dá, možno už o pár hodín príde prvé pichanie... a potom ju už budeš vidieť... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre