Pocity po pôrode

22. feb 2023

Baby ako ste sa cítili prvé dni/týždne po pôrode ?
Mal sa niekto takto.
Od pôrodu sa cítim strašne “stiahnutá”. Brucho ako doska, žalúdok taký scucnuty že sa mi ani nadýchnuť nedá poriadne. (Schudla som aj po pôrode) no a celkovo tak plytko dycham dosť často.
Najradšej som len doma, bojim sa aj kamkoľvek ísť že mi príde zle. Keď som isls s malou na poradňu ledva som vysla s vajíčkom na prvé poschodie a nemohla som sa dodychat/nadýchnuť 😒 potom som sa ledva vrátila domov a musela ležať. Dneska som prvý krat od pôrodu sama isla autom do iného mesta do lekárne a citila som sa zvláštne. Keď som kracala zas pocit plytkého dýchania a strach že sa mi nedá nadýchnuť. No proste som bola rada že som došla domov. Nemám chuť ani nikam ísť koli tomu. 😒 doma teraz večer zas z ničoho nič plytké dýchanie ani bohovy sa zhlboka nadýchnuť a do toho pocity že sa mi zastaví srdce lebo mi tak zvláštne bilo pomaly a vynechavalo … no katastrofa asi po pol hodine a magneziu to trocha prešlo

svetlonos
22. feb 2023

Ahoj,
a ako dlho si po porode?

autor
22. feb 2023

@svetlonos 14.2 som rodila

ferihegy
22. feb 2023

Vysoke davky magnezia + vitaminy skupiny B a SPANOK.

marianarem
22. feb 2023

Stava sa to, nie si sama. Po porode ti niektore hormony klesnu z daleko najvyssej urovne v zivote takmer na nulu. Takyto prudky pokles moze sposobit velke vykyvy nalad, depresiu aj problemy s nervovou sustavou. Ja som mala v tych prvych tyzdnoch depresie aj panicke stavy. Ale prislo mi to pochopitelne pri takej hormonalnej zmene. Telo si vacsinou na novu hladinu zvykne a upravi sa to. U mna sa to vyrazne zlepsilo tak po 4 tyzdnoch.

sashka22
22. feb 2023

Železo máš v poriadku? Ja som bola ako opisujes a musela som ísť na transfúziu, potom to už bolo 100 a 1. Držím palce!

luccija
22. feb 2023

Porod je obrovske fyzcike a psychicke vypatie.Si kratko po porode urcite nespis dobre, krvacas.. sledujes dieta
To prejde musis si zvyknut a mozno si anemicka, mas nizky tlak..

svetlonos
23. feb 2023

Aha to si len par dni po porode. Na poradnu by bolo idealne aby s tebo niekto chodil. Ja som bola po porode 8-9 dni esze porodnici ( maly dostaval atb) Pri predstave, ze ho mam niest vo vajicku a ist s nim sama po doktoroch- uprimne, chapem ta. A to so nemala ziadnu depku, porod celkom dobry ani som uz velmi nekrvacala ten osmy den. Ale teda sama by som si netrufala s nim ist ku dr. Dokonca mo v nemocnici nedovolili ani vajicko s malym niest. Prisiel sanitar a on ho zniesol dole a potom mm. A to este aj 3 tyzdne potom ako sme uz boli doma nosil vajicko on. Odsavala som kazde 2 h mlieko, maleho nosila koli kolikam, bola somvycerpana. To vajicko mi bolo fakt tazke. A teda v tom stave sme von nechodili. S tym dychanim sa opytaj radsej dr, to ze nevladzes a najradsej si doma- si v sestonedeli. Setri sa ako sa ti len da, je uplne normalne ze si este vycerpana a chces byt doma. Ak mas moznost, nakupy nech ti robi niekto iny. Nemaj vycitky z toho, ze nechodite po prechadzkach.
Niektore zeny ani nevedia, ze rodili a chodia kazdy den na dvojhodinove prechadzky uz s dvojtyzdnovym babetkom. To je ok pokial su oni s tym v pohode.
A ako ti byby radiki, daj si pozriet zelezo aj ine hodnoty v krvi. Taka infuzia vit C so zelezom dokaze zazraky. Mala som ju este pred porodom a bola som ako znovuzrodena.
Prajem ti aby u teba zistili pricinu a bolo ti coskoro lepsie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre