Počítanie kontrakcií

katarinocka1989
23. aug 2013

Mamicky, prosim Vas, napisali by ste mi, akym sposobom mam pocitat kontrakcie? A kedy je uz treba bezat do porodnice? Dakujem Vam pekne 😉

gooobi
23. aug 2013

stiahni si do mobilu aplikaciu contraction timer, spustis ked kontrakcia zacne, vypnes ked skonci. Bude ti to pekne zaznamenavat. Ak nemas porodnicu daleko, staci ist ked su kontrakcie pravidelne kazdych 5 minut. 😀

dadika2504
23. aug 2013

počítať ich nemusíš, budeš ich cítiť zhruba každých 10 minút, aspoň tak by to malo byť. Potom sa začínajú tie časové rozostupy skracovať. Ťažko povedať kedy máš ísť.....neviem ako ďaleko máš nemocnicu. Ja som pri prvej dcére necítila kontrakcie vôbec a pôrod už bežal, takže mi len lekár vravel kedy mám tlačiť, pri tretej dcére mi začali kontrakcie každých 5 minút a kým som sa naložila do auta, už to boli každé 3 minúty a ledva ma stihli vyložiť na stôl 😉 Takže je to indi vindi 😉

aduskatt
23. aug 2013

veru, tazko povedat kedy.mna po hodine a dvadsiatich minutach od zacitenia prvej uz zasivali a k minutovym som sa ani nedostala.....snad tri kontrakcie trojminutove a hotovo.....

dejka77
23. aug 2013

Asi vela zalezi aj od toho ci ti odtecie plod.voda alebo nie. Pri prvom porode mi odtiekla voda, nasledujuce 2 hod. som mala uplne slabulinke kontrakcie. Ked odtecie voda, ma sa ist hned do nemocnice. My sme ju mali 2 min. autom takze sme sa nemuseli extra ponahlat. Takze o tomto ti asi pisat nebudem. Zaujimavejsi bol druhy porod. Voda neodtiekla, zacali sa len kontrakcie. Prv kazdych 10 min., potom tak vselijak, velmi sa to menilo. Od 2-10 min. Bola som z toho dost zmatena, kedy teda ist do tej nemocnice. Volala som tam niekolkokrat. Konecny verdikt bol asi toto: ak su kontrakcie max. kazde 2 minuty a kontrakcia trva aspon 30-40 sekund tak mam prist.
Ale ako tak pozeram co napisala aduskatt, kazdy porod je iny a moze sa to zomliet ovela rychlejsie. To uz budes ty sama citit ci utekat alebo mas cas. Zalezi aj od toho ako daleko mas nemocnicu.

katarinocka1989
autor
23. aug 2013

Zienky dakujem za odpovede, ja mam porodnicu 20 min autom...pytam sa to vlastne perto, lebo ja mavam tie predzvestne kontrakcie /ako to nazyva moj lekar/ a bojim sa ze ich nerozoznam od tych ozajstnych, nakolko uz aj na pohotovosti som s tym bola, lebo to bola neznesitelna bolest...tak my zvysili davku magnezia...no snad to nejako zistim ked to pride

zitaje
23. aug 2013

@katarinocka1989 posledne tyzdne by sa uz magnezko nemalo moc brat, lebo praveze oslabuje cinnost maternice... radsej sa setri. Maternica sa pripravuje na porod aj tymito falosnymi kontrakciami. Ja mam termin rovnako ako ty (v pase mam este povodny napisany) a tiez mam obcas kontrakcie, Mg sa snazim nejest, i ked obcas si dam... ja viem, blba situacia.
V podstate sa nic nestane, ked pojdes do porodnice a este nebudes rodit, max. ta poslu domov 😉 hlavne pokoj 🙂

katarinocka1989
autor
23. aug 2013

@zitaje Doktor mi povedal ze do 37 tt mozem to magnezko jest, davam si len jednu rano a jednu vecer, ked si nedam boli ma brucho aj ked sa len pretocim na posteli... skusim to obmedzit na uplne minimum, posledne tyzdne snad uz nejako vydrzim....

jul11
23. aug 2013

Ahoj,je to velmi individualne.mne kontrakcie zaci so 40mi.utovym rozdielom asi 2x,potom 30min asi 2x,potom tak 20min,to som si stale nebola ista,ci je to ono,potom boli kazdych 10 minut a kratsie a zase 10 minut,potom som mala pocit ze som mala 5 minut trvajucu 🙂 mala som dohodnuteho doktora a vravel,ze ked budu kazdych 10min tak mu mam volat,ale nechcela som volat o tretej rano,pokial som si nebola ista,tak som volala,teda manzel volal o pol piatej,ze mam take rozne rozdiely,raz 10 minut a aj 2minuty,co uz o tej pil piatej asi vazne dost casto.tak mi kaxal ist do nemocnice,ze odtial mame zavolat co a ako.v nemocnici zistili,ze som na 5cm otvorena,doktor do 20minut prisiel a porodila som o 3hodky 🙂dokopy od prvej kontrakcie po porod preslo 8hodin,z toho som bola 4hod doma.je to individualne.snazila som sa riafit tym,se som chcela byt co najdlhsie doma,kde je to prostredie predsa len prijemnejsie,ale aj tym co nad ucili na kurze.pokila sa citite fajn,budte doma.ale ked mate obavy,chodte do nemocnicevaj hned,keby vas malo stresovat,ze ste doma a sa bojite.uz ked som si nebola ista,sme volali doktorovi.kolegyna mala pravidelne kontrakcie kazdych 10minut asi 4hodiny a v nemicnici zistili ze je otvorena na 1cm,ale prisiell rychly zvrat a porodila do 1,5hodiny nikto s tym.neratal,ledva stihli ist na porodnu salu.klystyr ani holenie nebolo

katarinocka1989
autor
24. aug 2013

@jul11 Dakujem pekne za prispevok, takze vidim ze to ma kazda zena uplne inak...len jedna vec mi nie je jasna...to kontrakcia trva 5, 10, 20...minut, alebo to je casovy rozdiel medzi tym, ked zacne jedna a ked zacne druha...to je posledna vec,ktora mi nie je jasna...

kveta
24. aug 2013

@katarinocka1989 Je to casovy rozdiel medzi zaciatkami dvoch kontrakcii.

katarinocka1989
autor
24. aug 2013

@kveta Dakujem 😉

jul11
24. aug 2013

Je to casovy rozdiel medzi nimi.keby kontrakcia trvala 20. minut,tak ludstvo vymrie 🙂netreba sa bat,kontrakcia trva tak mi.utu.ja som pozerala na hodinky a pomahalo mi to,ze som vedela,ze uz len 15sekund.je to narocne,ale da sa to zvladnut,miliony zien to zvladli,treba mysliet pozitivne.mala mala 4kg a mam pekne spomienky na porod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre