Pocit po pôrode

okseen
6. júl 2016

Len pár otázočiek. Chcem sa spýtať ako dlho vám vydržal superpocit po porode? Ako dlho vám vydržal pocit že ste porodili ak bol porod super, ako dlho vám vydržal pocit ked ste mali problémy po porode cca do pol roka. A ako dlho vám vydržal pocit z porodu, ak ste mali hrozný porod? Celkovo ako dlho žena žije z pocitu, že porodila vaginálne? Rieši to? Zdvihol vám vaginálny porod sebavedomie? Zdvihol vám vaginálny porod sebavedomie aj ked ste mali potom problémy dlhodobo cca viac ako pol roka? Ďakujem za odpovede.

sibalka21
6. júl 2016

Nejak neviem preco by mi mal zdvihnut sebavedomie? 🙂 Ja som mala tazky 30 hodinovy porod, zasivana znutra aj zvonka, 45minut na chirurgii a tri transfuzky krvi pretoze som stratila 1,5 litra pri porode a maleho vytahovali nakoniec kliestami..... Ale po 4 tyzdnoch som uz bola zahojena a pokial by som nemala bolesti tak par dni nato som aj zabudla na ten porod.... Ja som to neriesila uz ako som prisla z nemocnice... Proste nezabudne sa na to urcite kedze to bol aj prvy porod ale zeby som mala nejaku traumu alebo nieco, tak to nie :D Ale pri tom malom som ani nemala cas na to a chvalabohu som aj par dni na to, zabudla aka to bola bolest....

moni244
6. júl 2016

Ja nechapem, co sa vlastne pytas, ziadne superpocity som nemala, pritom som mala normalny porod, rychly, bez komplikacii, no preco by mi to malo zdvihnut sebavedomie?

saturday
6. júl 2016

Priamo po pôrode sa do ženy vyvalí obrovské množstvo hormónov, z ktorých som bola nesmierne šťastná, úžasný pocit, držať bábo na prsníku zavalená tými hormónmi, pozerať sa do tých najkrajších očí na svete ... Ale keďže sú to len hormóny, ich hladina čoskoro klesla (hodina? dve? dlhšie ... ?), takže zase nie je to niečo, čo pretrvá a vzťah s mimi sa dá budovať aj bez tohoto prirodzeného biologického návodu.

A dlhodobo - mám fajn pocit (asi hrdosť na seba?), že som to zvládla sama bez oblbovákov. Je to ako sebavedomie, ktoré vzrastie, ak sa človek prekoná niečo, čoho sa obával. Takže áno, napriek väčším-menším problémom počas tých prvých 2-3 mesiacov som hrdá, že som to "dala" 🙂
Ale zase, sebavedomie sa dá budovať aj inak a bezbolestnejšie 😀

sardinka335
6. júl 2016

Ak sa to da nazvat ,,superpocit,, tak som mala tento ,,pocit,, par minut po porode, ze uz je to konečne za mnou a mám dieťatko. Inak som nemala ani pomyslenie riešiť ,,nejake pocity,,. Vaginálny porod mi nijako nezdvihol sebavedomie nakolko moje sebavedomie nestojí na tom ako som porodila. Proste som porodila a zivot ide dalej, občas si na to spomeniem ked na to pride reč, ale ze by som sa citila nejako ,,nóbl,, si nemyslím. Ale poznám pár zien, ktore celu matersku bedakali (asi na to mali čas) ze nerodili vaginalne a ich deti budu koli tomu asi ,,retardovane,, lebo to neni prirodzene a bla bla bla...reči roznych bio matiek ich natolko zdeptali ze sa asi menejcenne citili. Je to škoda. Mnohé matky miesto toho aby sa tešili, ze po naročnom tehotenstve (ktore tehotenstvo nie je naročne ze?) maju krásne, zdravé dieťatko, tak riešia ako porodili a čo mali a čo nemali, počúvať nikedy tie rozhovory je az tragické. Uniká im pritomna chvila a ziju kdesi v minulosti, ktoru uz nezmenia.

pribinak
6. júl 2016

bolo mi jedno ci porodim sekciou alebo vaginalne, priorita pre mna bolo, aby som to vsetko v zdravi aj s dietatom prezila.

natalushka
6. júl 2016

Tiex presne nechapem otazke..tak odpoviem len na to,comu rozumiem🙂porod vaginalny,s epiduralom..pocit po narodeni maleho uzasny..neopisatelny .su to proste hormony🙂ked sa narodil,neplakal,len kukal,az ked mi ho polozili na brucho,vtedy zaplakal..vtedy sa to zlomilo..a mna slahla druha vlna tych hornonov🙂proste totalna euforia,radost,ze je vsetko ok,ze dycha,place..ze sme obaja v pohode..preslo ma to asi po 10min od porodu,ked maleho odniesli vysetrit a mna zacali zasivat🙂ze by mi porod zdvihol sebavedomie,to neviem..ja mam strach z bolesti,skoro od zaciatku som mala kontrakcie po 2minutach,po 3hodinach som uz pri dverach na prijme kricala,nech mi uz ten epidural pichnu..takze ja som na seba hrda,ze som vibec toto vydrzala🙂skor spatne ked sa nad tym zamyslam..na mna malo vplyv skor cele tehu,to ze tvoje telo dokaze vytvorit nieco tak uzasne,ako je novy zivot,to,co vsetko dokaze robit tvohe telo pri porode,castokrat bez tvojho vedomia🙂proste cely ten"zazrak"noveho zivota mna osobne naucil vazit si svoje telo..vzdy som mala stres z pribratia a tak,riesila diety,cvicenie,asi som z toho bola trocha chora uz🙂a po tomto vsetkom uz to neriesim🙂proste viem,co vsetko moje telo dokaze,tak preco ho nicit,ublizovat mu..som na to vsetko hrda,co dokazalo,na kazdu striu,ktora mi zostala,na nejake to kilo,ktore som mala navyse,na povysnutejsie prsia..jednoducho om hrda🙂.ale vsetko skor je to taka moja psychicka vyhra,nemam z toho hore nos🙂ja som rada,ze som si tym vsetkym presla a sla by som do toho znova,i ked to nebolo llahke🙂

okseen
autor
6. júl 2016

Ďakujem,chápete to veľmi dobre,dakujem

sono2
6. júl 2016

@okseen to čo sú za otázky podľamňa si muž, príde mi to trochu mimo sa toto pýtať. Úplne zlý pocit som mala z toho úvodu. Osobne by som ti nenapísala nič. Ak ti porodí žena, sa jej opýtaj.

maria117
6. júl 2016

@okseen ak ta to tak velmi zaujima,daj sa do skupinky Pribehy z porodu...

margarita
6. júl 2016

keby som fakt zila z pocitov, tak uz davno exnem 😀
ja k zivotu potrebujem jest, pit a spat. a este byt milovana.
superpocit po porode som mala presne dokym mi odoznel vsetok ten endorfin a adrenalin, potom prisla svalovica, hemoroidy, bolesti a navaly tepla.
nic z toho za super nepovazujem.

porody som inak mala dost dobre, hladke a rychle, takze si nestazujem.

a sebavedomie mam stale rovnake, to ako, ci a kolkokrat som rodila, s tym, aspon u mna, absolutne nesuvisi 😉

candii
6. júl 2016

Boze co su toto za otazky? .. porod je len zaciatok 😉 .. materstvo je najkrajsi pocit a nim zijem kazdy den 😉

misel0806
6. júl 2016

Superpocity??? Materstvo je najkrajsi pocit na cely zivot... 😊

simik14
6. júl 2016

Ten neskutocny pocit vidiet prvykrat svoje bejby 🙂 akurat ma mrzelo ze uz nebudem citit ti kopkanie v brusku ;) kedze tak skoro druhe neplanujeme ... ja som skor mala depku poporodnu ako dosledok rodinnych problemov a i.napriek nesmiernej radosti som cely pobytv porodnici prerevala ... ja som inak.mox hormonalna stacia kramy a svet je hore nohami 😜😃

ukulela
6. júl 2016

vaginalny porod mi mal zdvihnut sebavedmie? jasne ... az do sitia, ktore bolelo jak fras. potom dalsire oblemy s mocenim, so stolicou, vramci zdvihnutia sebavedomiamam v zivej pamati,ako som rucala doma v sprche,ake je to nedostojne ...vlastne problemy so zvieracmi pretvrvavajuce aj rok a pol po porode (na pixu su mi vsetky kegelove cviky) ... takze jaska, sebavedomie jak svina, ze som to dala vaginalne 🙂🙂🙂
alesuperpocit z toho ze mamdieta, co sommudala zivot a nechala pri tom kus svojho zdravia aj krasy mam stale a stoji to za to vsetko.
btw robis daku statistiku, ci co?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sensen12
20. júl 2016

no jasne,niektore zijeme len pre to,ze sme to dali vaginalne aj ked mam xxx rokov problemy,ale ten pocit,ze ja som to dala,ten mam kazdy den na wc😁😂😂😂😂

sono2
20. júl 2016

@fidka79 to je nejaký uchylny chlap. Preto sa čudujem že mu baby odpisuju to sa žena nepýta

zonjushe
20. júl 2016

Ja chapem co sa pytas, rodila som 2x sekciou - planovanou, takze ziadne bolesti nic, a pocity o nicom..ziadne emocie pri narodeni deti, nic..akoby to dieta ani nebolo moje..samozrejme po rokoch uz to tak neberiem, ale ano zavidim zenam, co rodili spontanne a dostavila sa u nich euforia z porodu..ja keby som porodila spontanne bola by som na seba strasne hrda a urcite by mi stuplo sebavedomie..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre