Pobyt v nemocnici počas kontrakcií

25. apr 2022

Ahojte žienky 🙂
Prosím nevysmejte ma... 🙏
Som prvorodička, teda o chvíľku ma čaká pôrod, a tak už pomaličky začínam mať obavy. Dočítala som sa, že doma treba vyčkať čo najdlhšie, kým kontrakcie nie sú pravidelné, inak púšťajú z nemocnice naspäť domov, no ja sa musím priznať, že radšej by som bola pod kontrolou, mám nesmierny strach, že sa doma môže niečo skomplikovať (ako hlúpa som si prečítala viaceré diskusie, príbehy a teraz mi to nedá spať). Je teda možnosť ostať v nemocnici už prv, akonáhle bude začínať pôrod? Ďakujem. Krásny zvyšok dňa želám ❤

kacena4
25. apr 2022

ak si bezproblemova nemaju dovod ta drzat v nemocke. ja som pri 1 bola 3 dni pred porodom (ale hrozil mi predcasny porod a bola som otvorena), pri 3 ma skontrolovala dr. a poslala domov ze este nie a poobede som sa vratila a sup uz som isla rodit

mabenn
25. apr 2022

ahoj, poviem ti za seba a za skusenosti z okolia, ze ono sa to nejak v danej chvili vyriesi v tvoj prospech (osud vymysli)...zena ma ist do porodnice, ked to tak citi, ja som napr prisla s odtecenou plodovou vodou, bez meratelnych kontrakcii a poznam dalsie 2 pripady, kde zena sla so slabsimi kontrakciami, ostala, porodila o dlhsi cas neskor, ale bola tam na sledovani...pokial je to to, co si prajes, ver tomu, ze to tak bude, resp bude to tak, ako to budes potrebovat a najlepsie pre teba

lienka.7
25. apr 2022

Stav vzdy zhodnoti lekar. Ty nevidíš ci si otvorená alebo nie... porodiť mozes aj za 5 minut ako sa ti to spusti (obrazne povedane). Ja ako druhoridicka som bola pre istotu v porodnici sa nechať pozrieť. Slabé kontrakcie, ale vrátili ma ze dnes ešte nie 😁 porodila som na druhy deň, do 2 hod.od odídenia zátky. Aspoň mne oba razy "praskali" vodu na sale, cize podla toho sa vobec neriad. 1x ani zátka neodišla dokonca. Cize riad sa svojimi pocitmi, radšej prísť skôr... ako neskor. Drzim palce 🤗🍀👍

julie19
25. apr 2022

Ahoj, to je úplne na tebe kedy vyrazis do nemocnice … samozrejme nemyslím tak že tam budeš týždeň pred pôrodom už ležať 😅.. ale pokiaľ budeš mať kontrakcie pravidelne, aj keď s dlhšími rozostupmi, neboj sa od dverí ta nevyhodia 🤷‍♀️ Minimálne ta vyšetria a rozhodnú čo ďalej ak to už bude naozaj na pôrod tak si ta tam nechajú … ja som prišla s nepravidelnými bolesťami a nechali si ma tam 3 dni, nakoniec to pôrod ešte nebol ale dostala som niečo na bolesti a potiahla som doma ešte týždeň, potom mi praskla voda tak som do 2 hodín (ako nám kázali na kurze) prišla do pôrodnice a kontrakcie žiadne ani som sa neotvárala tak ďalší deň v nemocnici až nakoniec pôrod vyvolávali

ankare
25. apr 2022

Chod do nemocnice, keď Ty uznas za vhodné. Ak to budú skutočné kontrakcie a pôrod bude rozbehnutý, nechajú si Ťa tam. Ak to budú len poslickovia, pošlú Tá asi domov.
Držím palce!

domka222
25. apr 2022

Ono ak nie sú žiadne komplikácie počas tehotenstva, tak by som sa tam pri prvej kontrakcii nehnala. Nie je nič príjemnejšie, ako byť v domácom prostredí čo najdlhšie. Samozrejme pokiaľ neodtečie plodová voda a kontrakcie nie sú v krátkych intervaloch. Ja som došla do nemocnice ráno o 7mej a malý sa narodil 9:45. No kontrakcie som mala už od polnoci

qwer2019
25. apr 2022

To závisí od tvojho stavu, a to zhodnotí lekár. Pokiaľ už budeš mať rozbehnutý pôrod, tak ta domov nepustia. Pri prvom pôrode som vyrazila do nemocnici asi hodinu, po odteceni plodovej vody. Ani kávu som si nestihla dat, čo ma oco strašil čo ak porodím 😃😃 voda mi odtiekla 01:30, do pôrodnice som šla okolo 2:30 a dcéra sa narodila 9:40... pri druhom tehu, som bola na rizikovom, porodila som mesiac pred termínom, ale kontrakcie mi začali o 9tej ráno a prišla som do pôrodnice okolo 15tej poobede, malý sa narodil okolo pol 8 večer

vikusjk
25. apr 2022

Ja som tiez ako prvorodicka sla do nemocnice rano, lebo uz od 4tej som citila kontrakcie a merala som si cas, bolo to tak kazdych 5-6 minut. Ale tie kontrakcie boli relativne slabe (co som vtedy nevedela). Tak sme o 8 rano sli pekne do porodnice. Tam ma vysetrili a kedze vsetky ich cakacky boli plne (v ten den sa tam narodilo tusim 12 deti), tak ma poslali hore na oddelenie. Vecer o 7 mi dali tie pasy na meranie odoziev a po ich zatiahnuti mi praskla voda a porod sa pomaly rozbiehal. Az potom prisiel na rad klistir a vsetky tie veci okolo, muza som mala zavolat k porodu az o 10 vecer a mala sa narodila 23:55. Hlavne klud, nestresuj, vsetko bude dobre ;)

zuzana9393
25. apr 2022

Necitala som komemtare, ale podla mna ti tento stres neprospeje. Porod, hlavne prvy, nebyva zalezitost 10 minut. Najskor ti pridu slabe kontrakcie, nie ako v telke. Budes mozno len uvazovat, ci to je porod. Cim viac sa budes stresovat, tym to bude horsie. Povedz si, ze nejako vydrzis a sustred sa skor na to, ze budes mat o chvilu toho najkrajsieho drobceka pri sebe. Ja som mala prveho syna v 22rokoch. O porodoch som necitala. Povedala som si, ze nebudem stresovat, kym nato nie je dovod. Po prichode do nemocnice som mala bolesti 2 hodiny a maly bol na svete. Samozrejme bolelo, ale stalo to zato 🙂. Teraz sa na to uz velmi tesim. Ostava mi este nieco vyse mesiaca 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre