Po pôrode mi vypadávajú vlasy. Čo s tým?

hokejka111
21. jún 2013

po pôrode mi vypadávajú vlasy,,,,,čo s tým???,,,poradte,,,,,,,,,,,,,

liuba84
21. jún 2013

@hokejka111 mne pomohlo jedine ostrihať a na krátko a to som mala vlasy do pol pása ☹ to čo mi nevypadlo mi malý vytrhal 😠

asocial
21. jún 2013

Asi tak..kojenim mi vypadavali vlasy...ale strasne...a potom ich maly zacal trhat...vlasy som vsak nedala ostrihat..
Len trochu

hokejka111
autor
21. jún 2013

ostrihana uz som,,,ale nejake pripravky,??vitaminy,,,,,stale dojcim,,,,

moon1979
21. jún 2013

@hokejka111 nepomôže žial nič ... je to normálna hormonálna zmena v tele, ktorá musí prejsť sama ... tým, že v tehotenstve vlasy nepadajú vďaka tehu hormonu, po pôrode jednoducho to čo malo vypadnúť za tých 9 mesiacov vypadne ... len to vyzerá hrozivo práve preto, že vypadávajú nárazovo ... ono to prejde zhruba do 3 - 4 mesiacov ...

danjelca
21. jún 2013

prejde to a jič nepomože a vobec nie ostrihanie 🙂

erika_rika
21. jún 2013

nic nepomoze, len pockat....mne zacali vypadavat cca po 4 mesiacoch, tak ze som mala ,,kuty,, a vsimol si to moj drahy 🙂...ale tym, ze mam ofinu, tak to nebolo az take dramaticke, co nespravime pre deti 🙂...a potom po 6m mi zacali na celej hlave rast malinke vlasky, je to smiesne, ale co uz...takze netrap sa (PS...mala som aj drahy sampon revita sa vola cca 30€, tak ten mozno pomohol aby zacali rast tie nove, neviem)

helga12
21. jún 2013

Vlasy, vlasy, vlasy. To je problém ktorý zažije skoro každá žena počas tehotenstva a dojčenia. Dieťa si berie svoju daň a žena mu odovzdá väčšinu svojich prijatých minerálov, vitamínov a výživných látok ktoré príjme. Preto je potrebný ich nadmerný príjem. Multivitamíny a multiminerálne prípravky sú nanič. Vitamíny rozpustné vo vode /C B/ je vhodné konzumovať pred jedlom a tie rozpustné v tukoch/A, E, D/ zas po jedle. Sú aj prípravky na výživu vlasov a nechtov. Mne pomohlo pitie žihľavového čaju v kombinácii so všetkými tými prípravkami.

vefi89
21. jún 2013

@moon1979 ja neviem, mne prestali padať asi dva mesiace ako sme dokojili 😀 takže vyše roka 😀

marianka3
21. jún 2013

Mne veľmi pomohli Forcapil tbl. 😉

siska07
21. jún 2013

co s tym?? nic... nepomoze nic. nie je to kojenim, ale porodom. porod je pre organizmus velka zmena, hormonalna aj psychicka. ziadne drahe lieky, vitaminy, sampony, kremiky ti nepomozu. po 2-4mesiacoch to prejde samo. ak mas moc dlhe vlasy, trochu skrat, nech po podlahach nezbieras kazdu chvilu 😉

moon1979
21. jún 2013

@vefi89 ja som nekojila vôbec ani prvého ani druhého ... ale padali mi ako po chemoterapii, aj teraz mi padajú už mesiac a mám už plešinu na vrchu hlavy, ofina skoro žiadna ☹ ☹ ☹

maragn
21. jún 2013

Zihlavovy caj, vysavala som kazdy den, plno vlasov... Po dennej kure pitia zihlavoveho caju kazdy vecer- rozdiel viditelny!
( tiez kojim, a nemal nijaky neg. efekt na mlieko, len na vlasy-pozitivny) skuste aj zaliat do vacsej nadoby a prelievat si ty vlasy po umyti.

aristka
21. jún 2013

týmto prechádza pomaly každá maminka ,sú to hormóny kojenie,aj keď je to na zúfanie ,po nejakom čase to prejde ,zatiaľ si da B komplex a ako píšu hore žihlava aj na oplachy vlasov a hlavne vydržať

ivetka5
21. jún 2013

Vyskúšaj lopúchovú vodu, klasika od alpy, mne pomáha 😉

hokejka111
autor
21. jún 2013

dakujem vam,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

miub
21. jún 2013

@hokejka111
Moja odpoved: nic, prejde to same. Akekolvek drahe kozmeticke pripravky su nanic, pretoze sa jedna o hormonalne zmeny po porode.
Mne padali strasne, doslova chumace, trvalo to intenzivne asi 2 tyzdne a pomali to ustupovalo, az sa to vratilo uplne do normalu 🙂

azbestica
21. jún 2013

ja som si dala predpisat homeopatika, ale ani som ich nezacala uzivat a napadlo ma ze nosim vlasy nonstop 4 mesiace stiahnute v gumicke tak som ju vymenila za sponu a castejsie som si ich rozpustila a prestali vypadavat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre