Ahojte zaujímalo by ma či ste doktorovi v nemocnici dávali nejaké “všimné” za pôrod. Úprimne som z tej predstavy znechutená keď mi okolie povedalo koľko dávali do obálky, viem že to nie je povinnosť ale vzhľadom nato že ma možno odrodí môj gynekológ (ak mu vyjde služba) nerada by som sa potom cítila pred ním blbo. Len ma zaujíma či je to naozaj štandard alebo len ja mám v okolí takých čo to brali za samozrejmosť.
Urcite nie pokial nie je zazmluvneny. Som myslela, ze take praktiky skoncili v 90.rokoch
Ja som neplatila za nič. Tiež som bola zhrozená koľke ženy si platia za pôrod, a o našej pôrodnici sa hovorí, že pokiaľ ta neodrodi primár, budú sa k tebe správať hrozne. Z celého pôrodu som bola vystresovana len za toto, aké to tam bude, ako budú na mňa pozerať keď som nikomu nedala nič do vačku, ale starostlivosť ci už pôrod alebo po pôrode bola 100%, bez akýchkoľvek peňazí nazvyš.
Nikomu som nič nedavala júl 2021
@lucia13022023 vazne si z toho mala strach? Jemine. A vsak do vacku by sa to dalo az pri odchode nie?😂
@hederamonstera ešte keby si vedela aký 🤣 dáva sa až na konci, ale každý vie ze "ta odrodil primár" a vraj aj sestričky na 600nedeli sa správajú inak k takýmto ženám. Ale za mňa bludy, ale srresovalo ma to extrémne🤣
ja čakám, kto sa ti ozve a prizná sa k trestnému činu.
Lekár za to dostáva plat, žiadne úplatky nepotrebuje.
Tiež mi nikto nedá všimné ani ďakovné, keď poskladám kotol 😂😂
Nie, platila som len za nadštandardnú izbu
dufam, ze to tvoje “okolie” potom patricne nezabudne okomentovat, aki su lekari skorumpovani, ze beru uplatky 🙄🙄 plati sa len podla cennika za nadstandard
Nie, nič som neplatila
Mala som zazmluvneného lekára, a preto som platila, ale teda len-tak mi nenapadlo platiť. 😀
uz v minulosti taketo temy boli a aj clanky ze niektore potom riesila policia ako uplatky
A nie ja som nic nedavala, ani by ma nenapadlo, musim povedat ale ze pristup bol hrozny :(
Rodila som v Nitre
Rodila som 3x a vždy s inými doktormi. Nikdy som nedávala ani peniaze a ani len kávu alebo čokoládu či už im alebo sestričkám. Je to ich práca. A môže si o mne myslieť kto chce čo chce 🤷♀️
Kebyže porodí namiesto mňa, tak zaplatím.
@denisa0504 ja tak isto, a najtrapnejsie je ten moment pri niektorych ze vidis ze normalne cakaju ze im nieco das,
iba 1x dakujem a to je vsetko, je to ich robota
Ja som mala zazmluvnené 2 pôrody, lekárka sa o mňa starala pekne aj pred pôrodom na kontrolách aj po pôrode za mnou prišla každý deň, to som zaplatila podľa cennika. 3.prišlo nečakane, nič som nemala zazmluvnené, odrodila lekárka ktorá mala službu, nič som teda nikomu nedávala.
4 x nie. Úplne proti srsti mi je takéto niečo a ani by som to nevedela. Proste trápne.
3 porody a nikomu som € nedavala.
Pri poslednom odchode domov muz pre sestricky priniesol svadobne kolaciky. Inak nic.
Pri poslednom dieťati sme platili za služby súkromnej kliniky, inak len za nadštandardy. Lekárom sme nič nedávali, po pôrode manžel vždy iniciatívne priniesol na oddelenie kôš s dobrotami a poďakovaním.
Nie, ani ma to nenapadlo.. skor ak som vdacna za pristup tak donesiem cokoladku ako podakovanie.. ale peniaze nikdy.
Ja čo mám kamarátky čo už rodili a známe tak iba keď boli spokojne ako poďakovanie doniesli niečo sestričkami a doktorovi. Ale peniaze určite nie.
2pôrody žiadna platba
Toto absolutne nie. Iba raz za zazmluvnenie porodnika (to oficialne) a ako vsimne dostal bonbonieru, prisiel sa za mnou potom aj na izbu pozriet a popytat sa a navyse, bol trochu do rodiny. Tak len toto. Rodila som vsetky 4 deti pri tomto jednom lekarovi, prvy raz to bola nahoda, druhy raz som si ho zazmluvnila a treti a stvrty raz bol ochotny sa mi venovat a rodit som aj tak sla skor, lebo som mala problemy s tlakom, tak som sla po dohode s nim, ked mal nocne sluzby.
Pre mňa je to úplne no-go, len som nevedela či som ja tá divná. Samozrejme ak chcem nadštandard alebo zazmluvniť lekára tak s tým počítam ale nie len tak, lebo urobil svoju prácu za ktorú je platený
A čo chceš platiť je to predsa jeho práca. Nemocnica dostane dosť peňazí od poisťovne.
Nie, nic som nedavala.
nie prečo? iba za izbu.. skončilo to akútnym cisárom a absolútne netuším kto bol na sále. meno tam doktor nemal a ja som sa nepýtala..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Platila som len za vopred objednané služby podľa cenníka - nadštadardnú pôrodnú sálu a izbu na šestonedelí. Žiadne “všimné” v obálke. A starostlivosť bola top. Rodila ma pôrodná asistentka, ktorá bola v službe, nemala som zazmluvneného pôrodníka.