Platili ste za pôrod?

30. máj 2024

Ahojte zaujímalo by ma či ste doktorovi v nemocnici dávali nejaké “všimné” za pôrod. Úprimne som z tej predstavy znechutená keď mi okolie povedalo koľko dávali do obálky, viem že to nie je povinnosť ale vzhľadom nato že ma možno odrodí môj gynekológ (ak mu vyjde služba) nerada by som sa potom cítila pred ním blbo. Len ma zaujíma či je to naozaj štandard alebo len ja mám v okolí takých čo to brali za samozrejmosť.

jazula
30. máj 2024

Platila som len za vopred objednané služby podľa cenníka - nadštadardnú pôrodnú sálu a izbu na šestonedelí. Žiadne “všimné” v obálke. A starostlivosť bola top. Rodila ma pôrodná asistentka, ktorá bola v službe, nemala som zazmluvneného pôrodníka.

hederamonstera
30. máj 2024

Urcite nie pokial nie je zazmluvneny. Som myslela, ze take praktiky skoncili v 90.rokoch

lucia13022023
30. máj 2024

Ja som neplatila za nič. Tiež som bola zhrozená koľke ženy si platia za pôrod, a o našej pôrodnici sa hovorí, že pokiaľ ta neodrodi primár, budú sa k tebe správať hrozne. Z celého pôrodu som bola vystresovana len za toto, aké to tam bude, ako budú na mňa pozerať keď som nikomu nedala nič do vačku, ale starostlivosť ci už pôrod alebo po pôrode bola 100%, bez akýchkoľvek peňazí nazvyš.

ptvw
30. máj 2024

Nikomu som nič nedavala júl 2021

hederamonstera
30. máj 2024

@lucia13022023 vazne si z toho mala strach? Jemine. A vsak do vacku by sa to dalo az pri odchode nie?😂

lucia13022023
30. máj 2024

@hederamonstera ešte keby si vedela aký 🤣 dáva sa až na konci, ale každý vie ze "ta odrodil primár" a vraj aj sestričky na 600nedeli sa správajú inak k takýmto ženám. Ale za mňa bludy, ale srresovalo ma to extrémne🤣

martul
30. máj 2024

ja čakám, kto sa ti ozve a prizná sa k trestnému činu.

januska12323
30. máj 2024

Lekár za to dostáva plat, žiadne úplatky nepotrebuje.

vevebono
30. máj 2024

Tiež mi nikto nedá všimné ani ďakovné, keď poskladám kotol 😂😂
Nie, platila som len za nadštandardnú izbu

zuzuliennka1
30. máj 2024

dufam, ze to tvoje “okolie” potom patricne nezabudne okomentovat, aki su lekari skorumpovani, ze beru uplatky 🙄🙄 plati sa len podla cennika za nadstandard

ankare
30. máj 2024

Nie, nič som neplatila

lalala94
30. máj 2024

Mala som zazmluvneného lekára, a preto som platila, ale teda len-tak mi nenapadlo platiť. 😀

b_a_m_b_i
30. máj 2024

uz v minulosti taketo temy boli a aj clanky ze niektore potom riesila policia ako uplatky
A nie ja som nic nedavala, ani by ma nenapadlo, musim povedat ale ze pristup bol hrozny :(
Rodila som v Nitre

denisa0504
30. máj 2024

Rodila som 3x a vždy s inými doktormi. Nikdy som nedávala ani peniaze a ani len kávu alebo čokoládu či už im alebo sestričkám. Je to ich práca. A môže si o mne myslieť kto chce čo chce 🤷‍♀️

tetapetra
30. máj 2024

Kebyže porodí namiesto mňa, tak zaplatím.

b_a_m_b_i
30. máj 2024

@denisa0504 ja tak isto, a najtrapnejsie je ten moment pri niektorych ze vidis ze normalne cakaju ze im nieco das,
iba 1x dakujem a to je vsetko, je to ich robota

anastazia93
30. máj 2024

Ja som mala zazmluvnené 2 pôrody, lekárka sa o mňa starala pekne aj pred pôrodom na kontrolách aj po pôrode za mnou prišla každý deň, to som zaplatila podľa cennika. 3.prišlo nečakane, nič som nemala zazmluvnené, odrodila lekárka ktorá mala službu, nič som teda nikomu nedávala.

jaroe
30. máj 2024

4 x nie. Úplne proti srsti mi je takéto niečo a ani by som to nevedela. Proste trápne.

veronikaszabova
30. máj 2024

3 porody a nikomu som € nedavala.
Pri poslednom odchode domov muz pre sestricky priniesol svadobne kolaciky. Inak nic.

tiezjedna
30. máj 2024

Pri poslednom dieťati sme platili za služby súkromnej kliniky, inak len za nadštandardy. Lekárom sme nič nedávali, po pôrode manžel vždy iniciatívne priniesol na oddelenie kôš s dobrotami a poďakovaním.

leuska0910
30. máj 2024

Nie, ani ma to nenapadlo.. skor ak som vdacna za pristup tak donesiem cokoladku ako podakovanie.. ale peniaze nikdy.

ninusa221
30. máj 2024

Ja čo mám kamarátky čo už rodili a známe tak iba keď boli spokojne ako poďakovanie doniesli niečo sestričkami a doktorovi. Ale peniaze určite nie.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katica06
30. máj 2024

2pôrody žiadna platba

nevenka
30. máj 2024

Toto absolutne nie. Iba raz za zazmluvnenie porodnika (to oficialne) a ako vsimne dostal bonbonieru, prisiel sa za mnou potom aj na izbu pozriet a popytat sa a navyse, bol trochu do rodiny. Tak len toto. Rodila som vsetky 4 deti pri tomto jednom lekarovi, prvy raz to bola nahoda, druhy raz som si ho zazmluvnila a treti a stvrty raz bol ochotny sa mi venovat a rodit som aj tak sla skor, lebo som mala problemy s tlakom, tak som sla po dohode s nim, ked mal nocne sluzby.

autor
30. máj 2024

Pre mňa je to úplne no-go, len som nevedela či som ja tá divná. Samozrejme ak chcem nadštandard alebo zazmluvniť lekára tak s tým počítam ale nie len tak, lebo urobil svoju prácu za ktorú je platený

3petka
30. máj 2024

A čo chceš platiť je to predsa jeho práca. Nemocnica dostane dosť peňazí od poisťovne.

mane01
30. máj 2024

Nie, nic som nedavala.

bavlnka92
30. máj 2024

nie prečo? iba za izbu.. skončilo to akútnym cisárom a absolútne netuším kto bol na sále. meno tam doktor nemal a ja som sa nepýtala..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre