Plánovaný cisársky rez kvôli otočeniu bábätka

6. dec 2021

Ahojte, mala by som otázku, možno je ohľadom cisárskeho rezu veľa otázok tu na fóre, ale dosť sa toho bojím a zháňam nové informácie..keďže má asi cisársky rez neobíde, kvôli otočeniu bábätka, že je otocene zadočkom 😪,tak by som chcela vedieť ako ste to prežívali vy,ako prebiehal váš cisársky, od nástupu až po odchod z nemocnice..ďakujem za každé rady a informácie

jarmila2010
6. dec 2021

prvy cisarsky uplne bez problemov...na druhy den som behala,ako srna a to som rodila,ako 36r...a teda,v zahranici..tam som nemusela lezat na pooperacke a syna som mala cely cas pri sebe...tiez,sa neotocil...

tara42
6. dec 2021

Tak ako prirodzený pôrod aj sekcia je individuálna. Aj každá nemocnice ma ine pravidlá. Ja som rodila v BA. Môj cisársky rez išiel ako po masle. Bolo to rýchle. Na 9 som prisla do nemocnice, spravili všetko potrebné k operácii a 9:23 som mala babatko v náručí. V sále uvoľnená atmosféra, ani sa nenazdas a je po operacii. Po operácii Ta odvezú na pooperačnú izbu, tam si 12 hodín, sledujú Ta, najlepšie sa nehybat. Mne tam priniesli dcerku 2x. Po 12 hodinách sa skusis postaviť s pomocou sestriciek, osprchujes sa a ides na normalnu izbu. Mne priniesli dcerku nastalo o 5 ráno nasledujúci deň. Odvtedy som ju mala. Prvé dva dni bolia ale dá sa to prežiť, potom stale lepsie a lepsie. Základ je sa hýbať. Podľa stavu bábätká a teba Ta pošlú domov. 🙂 držím palce aby Ti dopadol tak ako mne, ja nemám zo sekcie a zotavovovania sa po nej žiadny nepríjemný zážitok.

tara42
6. dec 2021

@tara42 Na 8 som prisla do nemocnice, tak. 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dada13288
6. dec 2021

Najlepsi zazitok 🙂 rano kludna na 8 rano na prijem. Antigen, tlak a sla som na vzdycharen. Tam monitor, zobrali krv, nasledne klystyr a sprcha a isla som si lahnut do postele. Prisla sestricka dala mi infuziu, kateter a obvazovala mi nohy. Cakalo za este na aristu a hned ako prisiel tak som si napesovala na salu a tam ma vyzliekli a dali na pristroje asi len tlak a tep. Arista mi pichol spinal a do minuty som necitila nohy. Pockalo sa asi 5 min a slo sa rezat :D ako sok ale arista a sestricka so mnou rozpravali, ked mi prislo zle tak mi dali kyslik a adrenalin. Potom prisiel plac a videla som moje krasne babo. Boding nebol ale neva, maly sa siel odmerat a odvazit a ako ma sili tak mi ho prilozili aby som citila aspon na minutku tu krasnu vonu. Dala som mu bocu a siel sa asi kupat. Mna dosili a previezli na normalnu izbu kde mi krpca doniesli do hod od zakroku na prisatie. A tak mi ho do vecera doniesli 4x 🙂 uz vecer som mala mliecko 🙂 v noci bol na novorodeneckom a rano o 6 uz u mna 🙂 Postavili ma asi po 24 hod na nohy ale bolest ze jaj ale sprcha super pomohla a dostali sme vcelicky do zadku zazracne a zrazu sa aj lahsie chodilo. V ten den bol malicky u mna azi 6x stym ze bol u mna aj 2 hod ale na vecer znova siel na novorodenecke. Mala som este kateter a este ubolena som bola. A na dalsi den sme uz boli spolu stale a stale som kojila a malicky krasne pribral a stym ze na dalsi den sme sli domov uz. Uz ked som sla domov som nevedela ze som rodila pomaly. Cely cas som bola bez stresov a plna sily.

gabika128
6. dec 2021

Ja som veľmi chcela rodiť prirodzene riťkou , ľutujem, že som si nezajednala dr. Po prasknutí vody všetko prebiehalo dobre, dieťatko bolo malé a bol to môj druhý pôrod takže som verila že to dáme. Nakoniec prišiel do služby lekár ktorý ma takto rodiť nechcel a presviedčal ma na cisársky. Bola som už na 7 cm otvorená keď mi robili akútnu sekciu. Mala som najskôr spinal, ktorý mi dobre nezaberal, takže mi dali aj celkovú anestezu. Od momentu, keď som sa zobudila som mala obrovské bolesti. Celu noc som na jiske nespala a predychavala, infúzie od bolesti mi to utlmili tak na hodinu a potom som zase bola v bolestiach. Je mi až do plaču, keď si spomeniem na tie "skúsenosti" žien s cisárskym čo som si čítala predtym. Že najviac boli prvé postavenie, že to bolo v pohode a za pár hodín /dní behali ako srnky. Myslím, že nie som žiadna citlivka a bolesť viem vydržať, ale toto bol pre mňa masaker ktorý už v živote nechcem zažiť. 14 dní som fungovala iba na tabletkách od bolesti a presne som vedela, kedy ubehlo 6 hodín a musím si dať ďalšiu. Kojenie som vďaka tomu úplne vzdala, nedokázala som pri tých bolestiach sedieť, masírovať, nahrievať si prsia a prikladať dieťa. Nemohla som si malú chytiť, sadnúť si s ňou v posteli a tulkať sa. Psychicky to bolo pre mňa veľmi ťažké. Po 5 týždňoch som si mohla povedať, že sa začínam cítiť dobre. Nerozumiem, ako si toto môže niekto dobrovoľne vybrať ako "ľahšiu" cestu pôrodu. Som človek, čo sa radšej pripravuje na to najhoršie a keby som si niekde prečítala podrobne, ako to naozaj kurva bolí a je to niekoľko týždňov ťažké, tak by mi to viac pomohlo sa na to psychicky pripraviť.

amelie22
6. dec 2021

@gabika128 je veľký rozdiel či je cisársky rez plánovaný - v čiastočnej anestéze a so všetkým ako má byť, je to oveľa menšia záťaž pre telo, alebo či je ako vo vašom prípade neplánovaný, robený už počas rodenia... Ak ste mali chlapca, tam je pôrod riťkou nebezpečný kvôli poškodeniu pohlavných orgánov a málokto si zoberie na svedomie...

gabika128
6. dec 2021

@amelie22 dievčatko. Kamarátka išla predomnou cisárskym plánovane. Všetko čo som jej opisovala zažívala úplne rovnako, len to bol jej prvý pôrod a celé ro psychicky brala inakšie. Nevadilo jej, že prvy deň, dva dieťa nemala veľmi pri sebe a kľudne by tak išla rodiť znova, napriek úplne rovnakým bolestiam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre