Plánovaný cisársky rez

sophinka2407
11. feb 2013

Ahojte baby,mala niektora z vas planovany cisarsky? ak ano boli ste na niakom pouceni o epiduralke? a museli ste si ju aj zaplatit? 😕 😕

monikabie
11. feb 2013

Ahoj já měla PLÁNOVÁNÝ CÍSAŘ. Nic jsem si neplatila a při epidrál jsem si pročetla a podepsala nějaký papír

maruja
11. feb 2013

@sophinka2407 Ahoj, měla jsem a večer před za mnou byl anesteziolog a poučil mě a podepsala jsem souhlas se zákrokem 😉
neplatila jsem nic

maximka33
11. feb 2013

@sophinka2407 ano měla jsem plánovaný císař, a přestože to na mě přišlo dřív, tak jsem dostala spinál do páteře a byla jsem při vědomí, což bylo super pro mě i pro dítě. ano poučená jsem byla a měla jsem obinadla na nohou. bylo to zdarma, platila jsem jen ty obvazy.

mirka178
11. feb 2013

ked mas planovany cisarak, tak za epidural neplatis, ja som mala take poucenie pri predoperacnom vysetreni kde sa to picha a pod.

tadaminka
11. feb 2013

@sophinka2407 ahoj, pri cisarskom reze sa nedava takzvana epiduralka, ale spinalka. Rozdiel je v tom, ze pri epiduralnej anestezii necitis bolest ale mozes chodit. Pri spinalnej anestezii si vobec necitis nohy ani nic od pasa dolu a asi akoby ochrnuta, vobec nemozes hybat nohami. Po par hodinach to prejde. Obe sa pichaju medzi stavce. Za spinalku sa neplati 🙂

m.i.r.i
11. feb 2013

@tadaminka iba jemne poopravim....existuje epiduarna analgezia aj anestezia..takze to nie je uplne pravda o tej spinalke...ako lokalnu anesteziu mozes mat tak epiduralnu ako aj spinalnu...je tam rozdiel v tom, kde sa to pichne v mieche..ja som napriklad mala epiduralnu analgeziu, lebo som mala rodit prirodzene..pre nepostupujuci porod mi zaviedli do toho katetra epiduralnu anesteziu a spravili cisarsky..vyhoda oproti spinalu je v tom, ze este aj po operacii mi ten kateter nechali a anesteziologicka mi chodila pichat epiduralnu analgeziu dalej, cim sa tlmili pooperacne bolesti jazvy...pri spinale toto uz mozne nie je..

euka210
11. feb 2013

ja som bola na vysetreniach, anesteziu (celkova alebo spinalna) som si vybrala na ARE ked som bola na vysetreni (papierovacky len) Je to operacia, takze sa neplati. Pri CS sa nedava epiduralka.

aristka
11. feb 2013

aj pri cisárskom reze môžeš mať epidurálku,dáva sa len prominentným,ale keďže mám oboje vyskúšané tj.spinál aj epidurál,daj si spinálku, a dodrž presne čo ti je odporúčané,len jedno pred operáciou sa spýtaj sestričky či je ten anesteziológ v tom dobrý.Inak po epidurále aj mne dávali do kavalu analgéziu,ktorá na moje prekvapenie dosť rýchlo odchádzala,skôr by to bolo lepšie riešené pumpou,ale po spinálke mi stačilo 2 krát si dať novalgin a bolo to omnoho lepšie. 😵

lujzalota
11. feb 2013

presne ako pisu dievcata, za epiduralku neplatis, platis jedine za lekara - ak ho mas zazmluvneneho a za manzela - ak ho chces mat v blizkosti - je potom v miestnosti kde odnesu dietatko a moze ho mat na rukach hned po porode ...

sophinka2407
autor
11. feb 2013

@tadaminka hej hej viem ze je to spinalka len som to zle napisala sorry tiez som mala spinalku ale ide len o to ze kamosku zavolali na ponaucenie o tom a povedali jej ze si ma doniest zo sebou aj 120 eur takze to sa mi nezdalo lebo ja osobne som nic neplatila,takze si na nej len chceli zarobit

sophinka2407
autor
11. feb 2013

@euka210 ano viem je to spinalka pomilila soim sa

euka210
12. feb 2013

@sophinka2407 plati sa len za epiduralku, ja som neplatila nic, ani za lekara...isli sme na slepo, resp. zmena planu v posledny tyzden z obyc. porodu na sekciu (maly bol velky), operoval ma primar, platila som len za izbu nadstandard.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moneequa
18. sep 2018

@magda15 prve dni boli tazke, ale za 7 dni to uz bolo v pohode celkom.

kathy93
18. sep 2018

@magda15 ja som strachopud a veľmi zle znasam bolesť. Prvý týždeň bol asi najhorší. No dá sa to prežiť iné ti neostáva. Ja som sa postavila z postele a išla sa osprchovať až na 4x. Ja som mala stále závraty a stavy na odpadnutie plus bolesť no ale dala som to ja dáš to aj ty. Boli tam baby čo po cisárskom behali jak srnky na druhý deň. Najlepšie mi bolo doma tam ma nikto nenahanal. Stačí vydržať tú nemocnicu. Tam tie vysoké postele no nič moc poviem ti. Ja som sa ale vždy stavala z postele tak že som sa zapierala o tú postieľku pre bábätká čo sme mali na izbe. Po dvoch týždňoch som už žiadne bolesti nemala. Hlavne treba tú ranu vetrať aby sa ti to nezapalilo. Držím ti palce to dáš 😉

malinajahoda
18. sep 2018

@magda15 mne robili cisársky vo štvrtok navečer a v piatok poobede už som sa musela postaviť. Sama som musela. Bolo to veľmi bolestivé. A čo zo mňa "vypadlo a vytieklo" no katastrofa. Bála som sa toho postavenia, ale kvôli mužovi som sa prekonala, aby ho za mnou pustili. Po chodbe aj po izbe som chodila zhrbená ako starena. Aby som si to zošité nenatahovala. A v sprche to tiež nebolo nič moc. V posteli som ležala s pokrčenými nohami. Tie prvé dni v nemocnici boli najhoršie. Závrate alebo tak som nemala. Ale aj taký mesiac ma to bolelo pri jazde autom alebo keď som dlho chodila po dlažbe v meste. Musela som si veľký pozor dávať a chodiť pomalšie. Teraz po pol roku už je to fajn, akurát že mám menej citlivé brucho, asi to niečím napichali. Jazva je pekná.

manuelala
21. okt 2018
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

@magda15 Mne robili císara nedávno, bola som v bratislave a prebehlo to celkom v pohode. K hojeniu rany som si mohla objednať pumpičku, čo vyplavuje do rany nejaké lieky proti bolesti, ale bolo mi vysvetlené,že sa potom nevyplavujú do materského mlieka, čo je samozrejme pre mňa teraz najdoležitejšie. Fungovalo to super, relatívne dobre som sa mohla starať o seba aj o malé, iné baby sa pomaly ani nepostavili niekedy z postele.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zabka788
8. dec 2018
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

takže predsa sa to musi konzultovat s lekarkou a sama od seba si ju davat nemožem?

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zabka788
4. mar 2019
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

dozvedela som sa, že sa že je to na lekarsky predpis, sama od seba sa kupit neda a ani ti ju nedaju, je to na objednanie a dovezu ju do nemocnice, kde budeš hospitalizovana

damoska
19. mar 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

analgetika, ktore ste brali na bolest neškodia kojeniu? Alebo ako to je?

simca136
10. dec 2019

Ahojte chcem sa vás opýtať som 34 týždni tehotna doktorka moja ma vypísala do hospitalizácie že je malička zle otočená môžu mi robiť cisarsky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre