Damy, ako zena ktora nema dieta som sa dozvedela ze znama bez rizikoveho tehu, plne zdrava, mlada a schopna ide na planovany cisarsky. Je to pre mna uplna zahada a urcite sa nechcem pliest a pytat priamo jej.
Vedeli by ste mi vy povedat preco? Citala som nejake clanky na webe a vsade sa pise, ze cisarsky sa kona iba ked su nejake komplikacie.
@matkahelka neviem sice co to ma spolocne s civilizovanostou…otazka bola sice ina, kazdopadne dakaujem.
Moze byt vsetko ok len babatko moze byt v blbej polohe, napr priecne a nevytlacila by ho nijako
odpovedala som uplne k veci, len ty si asi nepochopila. takze este raz- v krajinach tretieho sveta si druh porodu vybrat nemozes. donedavna to mozne nebolo ani na SR. konecne sa blizime k zapadnym krajinam, ze si zena moze vybrat ako bude rodit. tentokrat som dostatocne zrozumitelna?
@petronellla87 dakujem za odpoved 😊
Som mladá, plná zdravia, nemám komplikácie, ale keďže som ako malá bola operovana na srdce - nič komplikované, nie som sledovaná,neberiem lieky, žijem ako každý iný človek , musím rodiť len cisárskym, aby som si tlačením nezničila šitie. Dôvodov môže byť x 🙂
@biem22 taktiez dakujem velmi pekne😊
Je to celkom jednoduche. Babatko bolo otocene panvovym koncom.
Nemusi mat ziadnu zdravotnu indikaciu, staci si najst kliniku a porodnika, ktory sekciu urobi aj bez indikacie. V krajskych mestach s tym uz v sucasnosti nie je problem. Tiez som mala sekciu bez zdravotnej indikacie.
To ze ty sj myslis ze je zdrava tak este nemusi byt. Aj o mne si mnohi znami myslia, ze som zdrava a daleko su od pravdy. Chorobu nemusi byt vidiet.
Ale kludne moze mat len strach z porodu a vybavila si.
Zle otočené dieťa, nízko položená placenta,rozmer panvy,panický strach z pôrodu a mnoho ďalších vecí. Však keď si zvedavá, mala si sa jej opýtať. Nie je to žiadna hrozná otázka
Známa mala ako dieťa autonehodu a zlomenú panvu. Rodila plánovanou sekciou. Ďalšia po operácii chrbtice, tiež plánovaná sekcia... Ďalej poloha KP alebo priečna poloha je indikáciou na plánovanú sekciu a aj poloha placenty, či dĺžka pupocnikovej šnúry môžu dopredu znamenať nutnú sekciu.
K tomu XY ďalších dôvodov
@matkahelka A je to naozaj tak? Pokial viem zena si zial stale nemoze zvolit sekciu. Jedine ak ma po znamosti niekoho, koho si zazmluvni a ten jej ju spravi. Ja si myslim ze to je strasne, mam za to, ze si zena ma byt schopna zvolit akym sposobom chce porodit. Ak by rodili muzi, podiel sekcii by bol 100% a nikto by na to nic nehovoril.
@bytc20 po akej znamosti? vsak si normalne zazmluvnis (zaplatis) lekara, ktory so sekciou nema problem a urobi ti ju. v sukromnych nemocniciach je to myslim uz standard. pisem z vlastnej skusenosti. a da sa to zaobalit aj tak, ako tu bolo spomenute, ze si vybavis od psychiatra odporucanie, ze mas strach z prirodzeneho porodu.ja som sa na to vyslovene aj pytala, ci si to mam vybavit a primar sa zasmial, ze a na co. kto sekciu chce, lekara si najde.
Su dovody pre ktore sa robi sekcia...staci ze je dieta zle otocene...nohami a nie hlavickou dole a uz robia sekciu...pred 40r vedeli i takto odrodit...ako sa narodil moj brat...ale dnes to uz riesia sekciou.
Alebo je dieta velke...moj mal 4650g, velku hlavicku, tak siel sekciou.
Nemusi byt na rizikovom, ...staci ze ma nejaky problem, pre ktory je bezpecnejsia sekcia.
Ja som mala sekcie a ziadne rizikove tehu. Svagrina bola na rizikovom a rodila normlne.
@matkahelka ano ale stale je to kvazi ze musis vybavit psychiatra, hladat a zazmluvnovat lekara, co s tym nema problem. Ja napriklad chcem sekciu a neviem absolutne o ziadnom, ktory by ju v pohode spravil. Kamoska rodila v sukromnej a tiez jej nespravili sekciu hoci chcela. Proste nie je to ze prides, povies ja chcem rodit sekciou, oni povedia jasne a naplanuju. Podla mna to je stale cele shady a niekto nema stastie na takeho lekara. Ak o nejakom vies v BA, poprosim do spravy. Lebo uprimne ja som zufala.
@bytc20 pisem ti IP
Ako moj lekar mi povedal, ze vybrat si len tak CS nemozem. Ja som bola uzucka velmi, malicky mal velku hlavu. Moj doktor povedal, ze maleho nevytlacim ale nemoze kvoli primarovi mi dat sekciu len tak. Ze musime skusit oxytocin a ked nepojde az nasledne sekcia. Na dalsej kontrole som uz mala zle pecenove vysledky a to ma rovno brali na prijem a sekcia. Ja som bola stastna aj sekcia bola super, potom aj ta druha 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
zijeme v civilizovanej krajine strednej europy v 21.stor.a zena si moze vybrat, ako chce rodit. tvoja znama chce rodit sekciou, tak si zazmluvnila lekara, ktory jej tu sekciu urobi.